Puskás-Dallos Bogi: „Jobban szeretek kérdezni, mint magamról beszélni”

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Fát ültet, babát vár, pszichológiát tanul, interjút kér és interjút ad. Nem mellesleg énekel. Mégiscsak így ismertük meg tizenöt évesen. Azóta eltelt tíz év, és mi epedve várjuk, mi sül ki Puskás-Dallos Bogi sokszínűségéből.

Puskás-Dallos Bogi
Puskás-Dallos Bogi nagyon várja, hogy végre megérkezzen a kisbabája, de addig sem unatkozik
Fotó: zsólyomi Norbert / glamour

Vajon mit ad majd hozzá az anyává válás? Erre egyébként maga Puskás-Dallos Bogi is nagyon kíváncsi. Beszélgetésünkben együtt fejtegettük, hogy olykor nem a kérdések késztetnek gondolkodásra, hanem a másoktól érkező válaszok.

HIRDETÉS

Szeretsz még interjút adni?

Jobban szeretek én kérdezni, mint magamról beszélni. Sokszor érzem azt, hogy magamat ismétlem. Aztán persze vannak jó interjúk, mikor a kérdések által rájövök magammal kapcsolatban valamire.

Hogy vagy, milyen feladataid vannak mostanában?

Nyugis időszakom van, úgy terveztem, hogy a várandósságom második felében már ne legyen nagyon feszített a munkatempóm. Akusztik koncerteket adok, a férjemmel új műsort készítek, együtt is fogunk énekelni. Emellett pszichológiát tanulok egy személyiségfejlesztő akadémián. Itt is vannak projektmunkáim, beadandó dolgozataim. Végre van időm elmélyülni a főzésben is. Meggyőződésem volt, hogy nem tudok főzni, de a mostani kísérletezéseim rácáfoltak erre, egyre több a sikerélményem, elmerülök az ételek, ízek világában. Sokat vagyok otthon, alkotok, kísérletezem az étellel. Úgy érzem, a főzés egy szimbólum, eddig nemet mondtam magamra, de sikerült áttörnöm valamit ezzel kapcsolatban.

Érezted mással kapcsolatban is, hogy túl hamar elengeded a próbálkozást?

A rajzolás kapcsán. Vagy hogy rossz sofőr vagyok. Mostanában kezdtek el oldódni ezek a berögzülések.

ByeAlex: „Lehet, hogy nem én vagyok a legnépszerűbb az országban, viszont megkerülhetetlen vagyok”

ByeAlex: „Lehet, hogy nem én vagyok a legnépszerűbb az országban, viszont megkerülhetetlen vagyok”

Vajon ez a gyerekkorodból fakad?

Önismeretet tanulva úgy érzem, szinte minden lelki gát a gyerekkorból fakad. Gondoskodó, szorgalmas anyukám van, aki precíz és maximalista. Szereti kézben tartani a dolgokat, és a konyhából is sokáig elhessegetett. De az, hogy nemsokára én is anya leszek, hozott egy áttörést a háztartásbeli törekvéseimben.

Miért éppen pszichológia?

Ahol tanulok, az nem egy klasszikus egyetemi képzés. Hivatalosan majd érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő leszek. Nem titkolt célom, hogy előadóművészeknek szeretnék segíteni, hiszen hasonló lelki folyamatokon megyünk keresztül szinte mindannyian. Nem egyszerű feladat kezelni az „egyszer fent, egyszer lent” érzést. Meg kell találni a népszerűségben vagy annak hiányában önmagunkat. Jómagam is sokszor elbizonytalanodom. Ha valaki meghallgatja a dalaimat, például a legutóbbi lemezemet, ’Az út közepén’ című albumot, talán megérti a gondolataimat. Igazán megismeri az érzelmi világomat. Egyszer bizonytalan vagyok, máskor elképesztően magabiztos. Ennek váltakozása folyamatosan jelen van bennem.

Hogyan tudsz megerősödni a feladataidhoz?

Figyelem magamat, a reakcióimat, a változásaimat. Mi az, ami boldoggá tesz, mik azok a feladatok, amelyekben komfortosan érzem magam, Mi jelent kihívást? Mik az, ami meghaladja a képességeim? Mikor hibáztam, és hogyan ne sétáljak bele megint ebbe a csapdába?

Mi számít hibának számodra?

Ha túl sokat adok magamból. Ma már csak akkor szerepelek, ha műsort vezethetek, énekelhetek, esetleg a szakmai véleményemre kíváncsiak. Bár imádom a reality műsorokat, főzős, illetve túlélős műsorokban nem érezném magam komfortosan. A várandósságommal sem szeretnék haknizni, keveset nyilatkozom a babavárással kapcsolatban, mert úgy tűnhet, mintha én generálnám az ezzel kapcsolatban megjelenő cikkeket...

YouTube-csatornádon ismert emberekkel interjúzol. Mit szeretsz a mikrofon másik oldalán?

Érdeklődő ember vagyok, a jó beszélgetések lételemei az életemnek. Ha más nincs közel, magammal vagy a kutyámmal beszélgetek (nevet). Szerintem nem természetes, ha valakit nem érdekel a környezete, a körülötte élők, az a depresszió egyik tünete. Fontos a másokkal való kapcsolódás. Nyerünk általa, mások tapasztalatai, gondolatai által leszünk többek. Olykor én is szorongok, voltak depressziós periódusaim, mikor elzártam magam másoktól, de ez nem egy természetes létállapot.

Kivel szeretsz beszélgetni?

A férjemmel. Imádom a nyári reggeleket, mikor kiülünk a teraszra, nem kell sietni, és hosszan beszélgetünk. Vagy a téli estéket, mikor társasozunk, sakkozunk. Otthon vagyunk. Anyukám, nagymamám, barátnőim is remek partnerek a világmegváltásban, A 7kornálam! műsoromba eleinte csak olyan ismert embereket hívtam, akikkel elsőre szimpatizáltam. Később bátorodtam fel eléggé ahhoz, hogy azzal is leüljek beszélgetni, akivel tök mások vagyunk. Volt, akitől tartottam, például a nagy legendáktól, mint Liptai Klaudia vagy Ördög Nóra. Megremegett tőlük a térdem, tudok-e egyenrangú partnerként jelen lenni egy beszélgetés során? Jó visszajelzés számomra, ha megköszönik a beszélgetést.

Trokán Nóra: „Ahelyett, hogy várakoznék egy szerepre, inkább kitöltöm a napjaimat más álmok megvalósításával”

Trokán Nóra: „Ahelyett, hogy várakoznék egy szerepre, inkább kitöltöm a napjaimat más álmok megvalósításával”

Milyen érzés, hogy sok fiatal példaképének tekint, követi az Instád és akár egy terméket is azért vesz meg, mert te reklámozod?

Csak olyan hirdetést vállalok, amikkel azonosulni tudok. Olyan termékeket mutatok meg, amik az én otthonomban is megtalálhatók, szóval ezen a téren tiszta a lelkiismeretem. Ha egy tinédzser azért vesz meg valamit, mert nálam látta, ha bejönne a fürdőszobámba, megtalálná az adott holmit. Központi kérdés az életemben az állatok szeretete, a fenntarthatóság, a környezetvédelem, mentális egészség. Remélem, aki követ engem a közösségi oldalakon, azokat a posztjaimat is figyelembe veszi. Tisztában vagyok a híresség miatti felelősségemmel, de nem vezérli minden cselekedetemet az, hogy példakép akarok lenni. Inkább csak hiteles, és szeretném a gyerekemet is abban az életszemléletben nevelni, ami nekem fontos.

Ami pedig?

Piacra járok, vászonszatyorba pakolok, természetes ételeket eszem. Készül a kertünk, magaságyást, veteményest gondozok. Felhasználom a maradékot. Fát ültetek. Vigyázok a bolygóra.

Hogyan várod a babát?

Most épp Robin Lim Várandósság című könyvét olvasom, egy Balin élő bába tapasztalatairól. Értékes gondolatok vannak benne. Azért úgy érzem, nem a könyvekből fogom megtanulni az anyaságot, bízom az ösztöneimben, hogy érezni fogom, mi a dolgom.

Fluor Tomi: „Vállalni a döntéseim következményét ugyanolyan felnőttség, mint elköteleződni”

Fluor Tomi: „Vállalni a döntéseim következményét ugyanolyan felnőttség, mint elköteleződni”

Vannak félelmeid, hogy kiesel a szakmából?

Nincsenek. Szerintem természetesen, hogy egy időre kiesem. Lehet, hogy lesz nehezebb része, de most nagyon szeretem és becsülöm az itthon töltött időt, a várakozást. Biztos sok múlik majd a baba természetén is, egyértelműen ő lesz a prioritás, hozzá igazítom majd a munkáimat és a karrieremet. Nem az a fő gondolatom most, hogy mi lesz velem.

Van titkos lazítási módszered?

Imádok reality műsorokat nézni a Netflixen: Love is blind, Perfect match, Too hot to handle, agyzsibbasztásra tökéletesek! A társasok közt a Honfoglaló, a Beugró, a Cluedo, a Monopoly viszi a prímet. Petivel mindig elhatározzuk, hogy sakkozunk, aztán mindig az a vége, hogy elalszom. Az pedig igazán pihentető.

Még több exkluzív interjú a GLAMOUR.hu-n:

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A Bridgerton ruhái nagyon fontos üzenetet hordoznak a divattörténész szerint, íme a megfejtésük

A Bridgerton ruhái nagyon fontos üzenetet hordoznak a divattörténész szerint, íme a megfejtésük

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)