Sharon Stone halálos fenyegetést kapott, pedig csak jót akart

Sharon Stone kendőzetlenül vallott arról a borzalmas időszakról, amikor halálos fenyegetést kapott, amiért AIDS-aktivistaként kiállt egy jó ügyért. Elmondása szerint ez még a karrierjét is tönkretette.

Sharon Stone megható beszédet mondott a Vörös-tenger Nemzetközi Filmfesztiválon
Sharon Stone megható beszédet mondott a Vörös-tenger Nemzetközi Filmfesztiválon
Fotó: Tim P. Whitby/GettyImages

A színésznő a szaúd-arábiai Vörös-tenger Nemzetközi Filmfesztiválon megható beszédében mondta el, hogy feláldozta karrierjét a HIV/AIDS-kutatásért folytatott küzdelem érdekében. Sharon Stone a ‘90-es évek közepén hozott egy döntés, miszerint az AIDS kutatással foglalkozó amfART adománygyűjtő szervezet mögé áll, ez a lépés pedig szerinte akkoriban lerombolta filmes karrierjét.

Nem számított ekkora gyűlölethullámra

A 64 éves színésznő azonban nyomatékosan hozzátette, hogy ennek ellenére sem bánta meg döntését. Sharon beszédében elmondta, hogy miután átvette néhai barátnője, Elizabeth Taylor elnöki posztját a szervezetben, nyolc évig nem filmezett. Sharon az ezt követő három évben volt a szervezet vezetője, és ez alatt az idő alatt szembesült először a világ gyűlöletével. „Fogalmam sem volt arról, hogy ekkora ellenállásba fogunk ütközni, és ilyen mértékű gyűlölethullámmal kell majd szembenéznünk. Úgyhogy felvettem a védőruhát és mikroszkóp alatt megnéztem a vírust. Tudnom kellett, hogy mi az a dolog, amitől mindenki megőrül”.

Sharon Stone a Vörös-tenger Nemzetközi Filmfesztivál vörös szőnyegén
Fotó: Daniele Venturelli/Getty Images

Mérföldkőhöz értek

Sharon Stone végül 25 éven át folytatta aktivista tevékenységét, amellyel kapcsolatban még hozzátette: „Egészen addig maradtam, amíg végre el nem értük azt, hogy az AIDS ellenszerét úgy reklámozzák a TV-ben, mint az Aspirint. Viszont az idő alatt többször is halálosan megfenyegettek. Féltettem az életem, de kitartottam a küldetésem mellett". Rámutatott arra, hogy a az antiretrovirális gyógyszerek bevezetése előtt 40 millió ember halt meg AIDS-ben szerte a világon. „Hatalmas előrelépés ez. Az akkori számokhoz képest most 37 millió ember HIV-fertőzött, de tudnak élni és nincsenek tüneteik” - mondta könnyek között a színésznő.

A saját szemével akarta látni

Az AIDS elfogadása a legtöbb nyugati országban már régen elterjedt, de a betegség - amely még mindig többségében több meleg és biszexuális férfit érint - továbbra is viszonylag tabutéma Szaúd-Arábiában, ahol az azonos neműek közötti kapcsolatokat diszkriminálják. A színésznő első alkalommal látogatott el az országba, hogy csatlakozzon azokhoz a hírességekhez, akik szintén meg szeretnék ismerni az ottani helyzetet. „Mindenki megkérdezte tőlem, hogy nem félek-e, mire azt válaszoltam, hogy inkább attól félek, amit nem ismerek. Elmegyek, megnézem milyen és majd elmesélem. Nem mindig úgy van, ahogy azt mások mondják. A saját szemeddel kell látnod ezeket a dolgokat”.

Bebizonyosodott, hogy Nicole Kidman fantasztikus ember!

Hat év kihagyás után Sharon az amfAR cannes-i gála házigazdájaként tért vissza tavaly júliusban. Utolsó megjelenése 2014-ben volt, amikor egy éjszaka alatt 35 millió dollárt segített összegyűjteni a szervezetnek. Sharon Stone 2020-ban megkapta az Elizabeth Taylor AIDS Alapítvány Legacy díját is.

Friss sztárhíreink csak neked:

Ez is érdekelhet

Listáztuk a Grammy-gála legcsodásabb és legbátrabb szettjeit

Listáztuk a Grammy-gála legcsodásabb és legbátrabb szettjeit

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói