Sztárban sztár: Tarján Zsófi még a nappaliját is átalakította a műsor miatt - interjú

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Tarján Zsófi, a Honeybeast énekesnője a Sztárban Sztár egyik sokszínű versenyzője másodikként távozott a műsorból. Fergeteges alakításai, a különleges karakterek megformálása nemcsak a közönségnek, hanem neki is örök emlék marad.

Tarján Zsófi a Sztárban sztár egyik versenyzője
Tarján Zsófi, a Sztárban sztár egyik versenyzője
Fotó: TV2

A Sztárban sztár első adásban a legendás előadóművészt, Bangó Margitot alakította, második alkalommal pedig James Brown ikonikus karakterét formálta meg. Tarján Zsófi rendkívül hálás, hogy egy teljesen új szerepben próbálhatta ki magát. A műsorban szerzett élményeiről mesélt a GLAMOUR.hu-nak

Te vagy a Sztárban Sztár showműsor második kiesője. Hogyan élted meg, hogy távoznod kellett a műsorból?

Rendkívül hálás vagyok, hogy én is részese lehettem az idei műsornak, minden percét, az összes feladatot élveztem, beleértve a koránkelést, a rengeteg munkát, a próbákat és az otthoni extra gyakorlásokat. Nagyon komolyan vettem ezt a versenyt, olyannyira, hogy képzeld, még a nappalimban is felragasztottam a színpadi jeleket, hogy milliméterre pontosan tudjam, mikor hová kell lépni a koreográfiában. Nagyon fog hiányozni a közös munka, a stáb és persze a versenytársak is.

A laikus néző nem feltétlenül gondolja, mennyi munkával jár egy-egy feladat, holott rengeteg teendő előz meg egy-egy színpadi produkciót.

Ahhoz, hogy élő adásban maximálisan tudj teljesíteni, nem lehet elbagatellizálni az előtte lévő folyamatokat. Az rég rossz, ha nem ezzel a szemlélettel állsz hozzá, sokat kell dolgozni rajta, hogy jó legyen például a koreográfiád, a hangutánzásod, a gesztusaid vagy a mozdulataid. Kőkemény meló volt, mégis imádtam minden percét, megtisztelő, hogy a verseny részese lehettem.

Könnyen össze tudtad egyeztetni a zenekarral járó feladataidat a produkció próbafolyamataival és egyéb kötelezettségeivel?

A műsor időszakában volt egy nagykoncertünk a Budapesti Kongresszusi Központban, amit hasonlóan tökéletesen kellett megcsinálni. Szerencsére a visszajelzések azt bizonyítják, hogy nagyon jól sikerült. Ráskó Eszterrel van egy közös turnénk, MindenKiderül címmel, ez a koncert volt a turné egyik állomása. Nem tudtam minden projektemet félretenni a műsor miatt, megpróbáltam az éppen aktuális feladataim között jól lavírozni, inkább a magamra fordított időt csökkentettem le, hogy fizikálisan és mentálisan is teljes gőzzel ott lehessek mindenhol.

Tóth Andi és Marics Peti ruhája a Sztárban sztár műsorában a véletlen műve volt

Tóth Andi és Marics Peti ruhája a Sztárban sztár műsorában a véletlen műve volt

Hogy lehet mentálisan felkészülni egy ilyen megterhelő időszakra?

Tény, hogy kell hozzá egy jóadag lelkierő, de hiszem, hogy minden egyéni döntés kérdése. Ha valaki úgy áll hozzá egy feladathoz fejben, hogy meg akarja csinálni, és közben minden pillanatért hálás, akkor nem lehet olyan tényező, ami meggátolja a céljai elérésében.

Tarján Zsófi a Sztárban sztár című műsornak köszönheti, hogy még jobban elmélyedhetett a cigányzenében
Fotó: TV2

Az eddig elhangzottak után úgy gondolom, nem is kell megkérdeznem, hogy mennyire vagy maximalista.

Maximalista vagyok, aminek megvannak az előnyei és a hátrányai is. Én addig nem engedek el valamit, amíg nem vagyok vele megelégedve. Sajnos ritkán vagyok elégedett, a Sztárban Sztár egyik legnagyobb tanulsága a lazaság megélése és elsajátítása. James Brown bőrébe bújva folyamatosan tanulhattam ezt az állapotot, biztos vagyok benne, hogy a műsor alatt megszerezett új dolgokat a későbbiekben is be tudom majd integrálni az életembe.

A műsor alatt egyöntetűen a hogyan lehetsz még lazább érzés jelentette a legnagyobb kihívást?

A lazaság megélése mindenképp kihívás nekem, olyan típus vagyok, akinek nem jön ösztönösen, hanem el kell tudni sajátítania. Az egész műsor kihívás volt a korán keléssel, a koreográfia tanulással, a hang és karakter utánzással, és mindezt egy zseniális maszkban. Külön köszönet jár a maszkos csapatnak, Sipos Zitának, Fekete Ritának és Rausch Bernadettnek. Az ő munkájuknak köszönhetően, olyan átváltozáson estem át, hogy néha még a saját édesanyám sem ismert meg. Bangó Margitként magassarkút kellett viselnem, csodálatos jelmezben, maszkban eleveníthettem meg az ő személyét. Ha nincs ez a feladat, soha nem ásom bele ennyire magamat a cigányzenébe. Bangó Margit gratulációja egy olyan elismerés, ami örökre helyet kap a szívemben. A műsor alatt nemcsak tőle, hanem más hazai előadóktól is kaptam szakmai elismeréseket. Nagyon sokat jelentett például, hogy a kiesésemkor Tóth Andi nekem adta a szavazatát, vagy másnap Horváth Charlie gratulált, amikor éppen váltottuk egymást a Mokka reggeli műsorban.

Sokszor a komfortzónánkból kizökkentés hozza meg a legnagyobb elismeréseket.

Én nagyon ki akartam mozdulni a komfortzónámból, sajnálom, hogy most ez véget ért, de azon leszek, hogy a jövőben olyan dolgokat csináljak, ami hasonló kibillentést ad. Hiányozni fog a műsor, és bevallom, kíváncsi lettem volna rá, hogyan bírtam volna végigcsinálni lelkileg még hét héten át ezt az iszonyatos energiát igénylő időszakot és a velejáró nyomást.

Van olyan álomelőadó, akinek szívesen belebújtál volna a bőrébe?

Nincs konkrét, akit ki tudnék emelni, nagyon sok előadót tisztelek, rengeteg előadót szeretek, biztos vagyok benne, hogy minden alkalommal a legnagyobb színvonallal, odaadással jelenítettem volna meg az aktuálisan rámosztott karaktert.

Borbély Alexandra: „Ennél nagyobb szeretetet nem érezhet az ember, mint amiben most van részem"

Borbély Alexandra: „Ennél nagyobb szeretetet nem érezhet az ember, mint amiben most van részem"

Mennyire izgultál az élőshow előtt?

Az élő adás teljesen más helyzet, hiába van mögötted számtalan koncert és nagyfokú színpadi rutin. Óriási feladat, nagy tétje van, nem tudnék olyat mondani, aki ne izgulna a műsor előtt. Nagyon jó csapattá alakultunk, szerintem egymás támogatása is sokat segített, hogy legyőzzük a félelmünket.

Tarján Zsófi James Brown bőrébe bújt a Sztárban Sztár második adásában
Fotó: TV2

A követőid, rajongóid, hogy fogadták, hogy a megszokottól eltérő szerepben láthatnak?

Szinte csak pozitív visszajelzést kaptam tőlük, de persze voltak negatív megjegyzések is, de elenyésző arányban. Szerintem ez így teljesen rendben van, az már rossz, ha csak egyoldalú visszajelzéseket kapsz. El kell fogadni, hogy emberek vagyunk, különböző véleményekkel bírunk. Szerintem ha csak pozitív kommentet kapsz, az azt jelenti, hogy valamit nem csinálsz jól.

Dárdai Blanka: „Egy percig sem érzem úgy, hogy bármiért is magyarázkodnom kellene”

Dárdai Blanka: „Egy percig sem érzem úgy, hogy bármiért is magyarázkodnom kellene”

Hogy fogadod a kritikát?

A jó kritikát könnyen fogadom, Hernádi Judit az édesanyám, az egész szakmai utamat végigkísérték különböző kritikák és mindegyikből tudtam tanulni. Megtanultam úgy kezelni ezeket a visszajelzéseket, hogy azok az előnyömre váljanak.

Hol találkozhat veled és a zenekaroddal tavasszal a közönség?

Április 22-én a Kobuci Kertben készülünk egy fergeteges koncerttel, a héten szerdán indult a jegyértékesítés, szerencsére elég nagy az érdeklődés, aki szeretne jegyet venni, annak azt javaslom, siessen, mert nagyon gyorsan fogynak a jegyek. Május 6-án pedig a zalaegerszegi Art Moziban zárul a közös turnénk Ráskó Eszterrel.

Mindketten nagyon különleges személyiségek vagytok, együtt pedig csak fokozzátok ezt a benyomást. Hogy jött a közös munka?

Egyszer egy találkozás alkalmával merült fel bennünk, milyen jó lenne együttműködni. Nagyon szeretek Eszterrel dolgozni, már az első próbán megállapítottam, hogy ez a nő egy zseni. Hihetetlenül jó agya van, nagyon gyorsan kapcsol, nagyon jól improvizál, és elképesztően működik a színpadon. Különleges tehetsége van.

Jordán Adél: „Újra össze kellett csiszolódnunk, de szépen egymásra hangolódtunk"

Jordán Adél: „Újra össze kellett csiszolódnunk, de szépen egymásra hangolódtunk"

Nem egy szokványos történet, hogy összeáll egy zenekar és egy standup előadóművész.

Olyannyira nem szokványos, hogy konkrétan nem is tudok róla, hogy lenne még egy ilyen formáció. Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk a közönségtől, nagyon élvezzük a közös turnénkat.

Olvass még több inspiráló nőről a GLAMOUR.hu-n

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A tanítás egy párbeszéd, interaktív folyamat - beszélgetés Pizarro-Iványi Júlia iskolaigazgatóval

glamour plusz ikon A tanítás egy párbeszéd, interaktív folyamat - beszélgetés Pizarro-Iványi Júlia iskolaigazgatóval

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Ezzel a tökéletes esti arcápolási rutinnal másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Ezzel a tökéletes esti arcápolási rutinnal másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)