9 észbontó divatpillanat 2023-ból, ami előtt joggal letérdelhetünk

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az eseményekben bővelkedő 2023-as évben rengeteg figyelemre méltó divatpillanatot élhettünk át, a váratlan stílusoktól kezdve az ikonok előtti tisztelgésen át egészen a forradalmi visszatérésekig. A divatvilág olyan módon varázsolt el, és lepett meg bennünket, amit nem tudtunk volna megjósolni. Divatszerkesztőnk összegyűjtötte a legnagyobb divatpillanatokat, amelyeket 2023 hozott számunkra.

Íme pár fontos mérföldkő, amelyek meghatározták a 2023-as divatot
Íme pár fontos mérföldkő, amelyek meghatározták a 2023-as divatot
Fotó: Montázs: Herceg Éva

Kylie Jenner egy gigantikus oroszlánfejjel a ruháján lepett meg mindenkit a Schiaparelli couture bemutatón, Rihanna pedig ellopta a show-t egy vörös együttesben a Super Bowl döntő szünetében. Már az év első két hónapjában történelmi divatpillanatokat kaptunk 2023-tól, aztán jött a Met-gála, ahol a néhai Karl Lagerfeld előtt tisztelegtek, és természetesen nem hagyhatjuk ki Margot Robbie Barbie-turnéját sem, ahol a babaruhák keltek életre. Aztán persze itt van a csendes luxus felemelkedése is, amit a Utódlás című sikersorozat divatja is jelentősen megtámogatott.

Kylie Jenner oroszlánfejjel

Kylie Jenner már az év első hónapjában meghökkentett mindenkit
Fotó: Northfoto

A januári couture bemutatókon a Schiaparelli divatháznál Daniel Roseberry ébresztett fel mindannyiunkat karácsonyi álmunkból. Kylie Jenner az első sorban ült a párizsi bemutatón, de nem egyedül: egy hatalmas 3D-s mű-oroszlánfejet is magával vitt, ami nagyon megosztó volt, különösen az alapból örök elégedetlen közösségi médiában. A megjelenésért felelős divatház, a Schiaparelli számára azonban nem ismeretlenek a sokkoló dizájn, hiszen az alapító Elsa Schiaparelli már a múlt században is radikális tervezőnek számított szürreális ruhakölteményeinek köszönhetően.

Rihanna leleplezi második várandósságát

Rihanna Super Bowl fellépése minden téren emlékezetes pillanat
Fotó: Northfoto

Az év legnagyobb divatpillanatainak listájáról természetesen nem maradhat le Rihanna színpadi visszatérése. Az énekesnő lépett fel ugyanis a Super Bowl Halftime Showban, és mindannyiunkat meglepett, amikor megmutatta kerekedő pocakját. Mindezt Loewe és Alaïa ruhákban tette, és közben az idei év egyik legdivatosabb színében pompázott tetőtől talpig. És a jó hír az, ha szereted a piros színt, akkor 2024-ben is bátran viselheted, ugyanis még jó ideig velünk marad ez az élénk, vibráló és energikus árnyalat.

10 híresség, aki radikálisan megváltoztatta a haját 2023-ban

Az év legmerészebb megjelenése

Emma Corrin elhozta Miu Miu hírhedt nadrág nélküli megjelenését a velencei filmfesztiválra, ami egy kicsit más, mint egy régi, klasszikus hollywoodi ruha
Fotó: Northfoto

A divatvilágot egy új megjelenés rengette meg 2023 elején: teljes megjelenés nadrág és szoknya nélkül. Egy dolog bugyit hordani a kifutón, de mindez egészen más a "valóságban". Gondolhatnánk, hogy ilyet nem látunk az utcán, ám ennek ellenére több híresség és stílusikon is úgy döntött idén, hogy kimenőt ad az alsó ruházatnak. 2023-ban olyan hírességek élesztik újra ezt a divatot, mint Hailey Bieber, Emma Corrin, vagy Jodie Turner-Smith. Ha kellőképpen bátor vagy, akkor 2024-ben próbálkozhatsz a trenddel, mert velünk marad.

Csendes luxus

Nem kellett sok idő, hogy egyre több sztár átvegye ezt a kifinomult trendet, többek között Jennifer Lawrence is bemutatta, mitől működik a csendes luxus
Fotó: Getty Images, Graeme Hunter/HBO, NorthFoto

Bármilyen visszafogott, csendes maga a trend, 2023-ban fokozatosan megjelent a csendes luxus. Gwyneth Paltrow ezt már márciusban a bírósági pere során is megmutatta, de volt egy újabb popkulturális pillanat, amely lehetetlenné tette a trend figyelmen kívül hagyását. Az Utódlás című sikersorozat utolsó évadában Shiv Roy finom, elegáns ruházata tökéletesen megtestesítette a csendes luxus jellemzőit: minimalista ruházat, kifinomult szabás, ízléses, visszafogott kiegészítők.

Lakatos Márk karcos véleménye a rongyrázásról és a popsztárok tervezte divatról

A Met Gála Karl Lagerfeld előtt tisztelgett

Hogy ki volt ebben az "öltönyben"? Jared Leto, aki imádja a feltűnő mutatványokat az év divatgáláján
Fotó: Getty Images

A Met-gála mostanra a vintázs kincsek legnagyobb színpada lett. A 2023-as gála a néhai tervező, Karl Lagerfeld hihetetlen örökségéről szólt, így a résztvevő hírességek közül sokan a divattervező korai kollekcióinak darabjait viselték. Ez a tisztelgés nemcsak gyöngyökben, masnikban és tweedben volt jelen. Lagerfeld macskája, Choupette is megjelent a vörös szőnyegen.

Beyoncé kifutóvá változtatta Renaissance turnéját

Beyoncé rendszeresen tisztelgett az előadás helyszíne előtt azzal, hogy az adott ország tervezőjének ruháját viselte: Amszterdamban Iris van Herpen lélegzetelállító darabjában is színpadra lépett
Fotó: Getty Images

Loewe, Courrèges, Mugler, Marni, Jean Paul Gaultier, Alexander McQueen... és a lista még nem ér véget itt. Beyoncé 2023 tavaszán világkörüli turnéra vitte hetedik stúdióalbumát, a Renaissance-t. A koncertek jól tükrözték az énekesnő lenyűgöző tehetségét, de ami ezen túl még témát szolgáltatott, az a személyre szabott megjelenése volt. A turné mindegyik fellépése tartalmazott legalább egy új ruhát, és a körút végére az általa felhalmozott tervezők listája számos híres divatházat vonultatott fel.

Jennifer Aniston lett a meztelenruhák királynője 2023-ban

Linda, Naomi, Christy és Cindy ismét találkoznak a Vogue címlapján

A szupermodellek visszatértek a popkultúra rivaldafényébe. Linda, Naomi, Christy és Cindy, amióta a nyolcvanas évek végén megjelentek a kifutókon, minden egyes mozdulatukkal elkápráztatták az embereket. A brit és az amerikai Vogue szeptemberi számának címlapján szerepeltek újra együtt, az Apple TV+ The Super Models sorozat pedig dokumentálta felemelkedésüket az iparágban.

Üdv újra, Phoebe Philo!

2023 őszén megérkezett a több éve várt letisztult, kifinomult elegancia
Fotó: phoebephilo.com

A tervező 2017-ben hagyta el Céline divatházat, így rajongói zseniális orákulum nélkül maradtak. Nem csak a vásárlók, de a divatszakma is panaszkodott a távolléte miatt. Bár voltak márkák, amelyeknek sikerült betölteniük a hiányt, méghozzá méltó alternatívákkal, gondoljunk csak a Khaite-ra vagy a The Row-ra, de az egyetemes vélemény az volt, hogy Phoebe pótolhatatlan.

Ismerd meg a cipőt, ami soha nem megy ki a divatból!

2021-ben a tervező bejelentette, hogy egy névadó márkával tér vissza. Az első adagot végül 2023 októberében mutatták be, ami egyfajta útmutató volt a vásárlóinak, hogy visszaszerezzék az állandót az elmúló trendekkel szemben. Az árcédula ellenére a kritikusok ódákat zengtek a darabokról, mert 6 Phoebe Philo-nélküli év után, és abban az időben, amikor főleg férfiak állnak a divatházak élén, nagyon szívesen látják a női tervezőket.

Maggie Smith, a feltörekvő szupermodell

A 88 éves Maggie Smith év végén felrobbantotta az internetet azzal, hogy szerepelt Loewe kampányában. Több fotón is láthattuk a Harry Potter-filmek legendás színésznőjét: fekete-fehér összeállításban cikk-cakk mintás kanapén ült, Loewe táskával az ölében, de egy kőfal előtt is pózolt extravagáns télikabátban. A váratlan együttműködést a német divatfotós, Juergen Teller örökítette meg, aki mesterien mutatja meg Smith időtlen eleganciáját.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Hivatalos válaszokat adott a palota Károly király állapotáról

Hivatalos válaszokat adott a palota Károly király állapotáról

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Nem is gondolnánk, milyen sok embernek segíthetünk plazmaadással (x)

Nem is gondolnánk, milyen sok embernek segíthetünk plazmaadással (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

C-vitamin tippek – Így szedd, hogy fittebb légy (x)

C-vitamin tippek – Így szedd, hogy fittebb légy (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)