Sztármenyasszonyok, akik miniben mondták ki a boldogító igent

2022.május.24.

Kourtney Kardashian formabontó esküvői ruhát választott. A híresség egy fűzőszerű Dolce & Gabbana miniben mondta ki a boldogító igent Travis Barkernek. Nem ő volt természetesen az első híresség, aki miniruhában állt az oltár elé.

 Kourtney Kardashian mini esküvői ruhája  Dolce & Gabbana kreációja
Kourtney Kardashian mini esküvői ruhája Dolce & Gabbana kreációja
Fotó: Profimedia

Ugyan volt idő, amikor elképzelhetetlen lett volna, hogy valaki menyasszonyként térd fölé érő ruhát vegyen fel, de a hatvanas évek végére alaposan megváltozott a divat, és a miniruhák előre törése megállíthatatlan volt.

Ugyan a legtöbben az esküvői ruhát még mindig a hosszú, akár uszályos és első sorban hófehér darabnak képzelik el, a régi szabályt ma már rengetegen felrúgják. És nem feltétlenül kell ahhoz igazán hivalkodó személyiségnek lenni, hogy valaki mini menyasszonyi ruhában álljon az oltár elé.

Íme hat híresség, akik bevállalták a mini esküvői ruhát Kourtney Kardashian előtt:

Sharon Tate - 1968

Fotó: Profimedia

A tragikus sorsú színésznő 1968-ban házasodott össze a filmrendező Roman Polanskival. A korszak egyik nagy szenzációjának számító esküvőt sokáig emlegették, hiszen Sharon Tate előtt aligha látott bárki is miniruhában férjhez menő menyasszony.

Audrey Hepburn - 1969

Fotó: Profimedia

Egyáltalán nem kell felforgató személyiségnek lenni egy mini esküvői ruhához. Audrey Hepburnről legalábbis aligha jut bárkinek eszébe a botrányos jelző. Amikor a második házasságát kötötte Andrea Dottival, akkor a korszak divatját követve ő is egy miniruhát választott. Igaz a színésznő még egy szabályt felrúgott, hiszen nem fehér, hanem valójában halványrózsaszín az egyébként csodaszép Givenchy menyasszonyi ruhája.

8 szuperdrága és ikonikus esküvői ruha

Yoko Ono - 1969

Fotó: Profimedia

Látszik, hogy 1969 volt a miniszoknya legjobb éve, hiszen a japán művész és John Lennon formabontó esküvői szerelésében is fontos szerepet kapott a miniszoknya. Yoko Ono azzal tette még kevésbé szokványossá a megjelenését, hogy hófehér térdzoknit húzott, és fehér tenisz cipőt. Amilyen különleges párost alkottak, olyan különleges volt az esküvői megjelenésük is.

Olivia Palermo - 2014

Itt egy újabb példa, hogy hiába mini egy esküvői ruha, attól még kelthet visszafogott benyomást. Olivia Palermo 2014-ben mondta ki a boldogító igen ebben a gyönyörű háromrészes Carolina Herrera menyasszonyi ruhában. A különleges darab, hiszen ritka az ilyen zárt, hosszú ujjú felső nem szokványos választás, ahogyan miniszoknya sem, igaz, ezt a tüll, szoknyaszerű uszály ellensúlyozza.

Poppy Delevingne - 2014

Fotó: Profimedia

Úgy tűnik, 2014 is a mini menyasszonyi ruhák, de a visszafogott minik éve volt. Poppy Delevingne csodaszép Chanel esküvői ruhája valójában egy falatnyi darab. A ruha trükkje, hogy az uszály nem a ruha fölé került, hanem a ruha alól bomlik ki, így aztán elsőre olyan a hatás, mintha Poppy hosszú esküvői ruhára szavazott volna, pedig nem, a szertartás után az uszályrészt le is vette.

Lily Allen - 2020

David Harbour és Lily Allen egyenesen Las Vegaban fogadtak örök hűséget egymásnak, és ahogy látni egy Elvis-hasonmás is jelen volt a nagy napon. Lily Allen, mint a Chanel márka régi múzsája nem is választhatott más márkától esküvői ruhát, mint a francia divatháztól. A kétsoros gombolású, ejtett vállú miniruha nem tűnik egy kifejezetten menyasszonyi darabnak, de mégis tökéletesen megállja a helyét.

Ez is érdekelhet

Az egyenlő munkamegosztás a kiegyensúlyozott párkapcsolatok alapja és pont

Az egyenlő munkamegosztás a kiegyensúlyozott párkapcsolatok alapja és pont

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő