A milánói divathéten újra bemutatnak a magyar divattervezők

2022.augusztus.12.

Szeptember 20. és 26. között kerül megrendezésre a női kollekciókat bemutató Milánói Divathét, amely a 2023-as tavaszi- nyári kollekciókat mutatja be. Az előzetes bemutatónaptárban ismét ott van a Budapest Select, azaz a magyar divattervezők is bemutathatják kollekcióikat.

JW Anderson X Moncler 2022-es tavasz-nyári kollekciójának prezentációján megjelenik a hibrid divatvilág
JW Anderson X Moncler 2022-es tavasz-nyári kollekciójának prezentációján megjelenik a hibrid divatvilág
Fotó: IMaxTree/Glamour

A Budapest Select egy ernyőmárka, amit a HFDA hozott létre a magyar dizájnerek népszerűsítése érdekében, és évek óta lehetővé teszik a legtehetségesebb, a nemzetközi szakma által is elismert magyar divattervezők számára, hogy a világ egyik legnagyobb divathetén, Milánóban bemutahassák a következő kollekciójukat.

Az Abodi Dóra tervezte Abodi márka egyik modellje a Milánói Divathéten
Fotó: IMaxTree

A milánói divathéten 67 divatbemutató szerepel a naptárban, ebből 61 fizikai és 6 digitális. Ahogy a munka világában, a divatban is természetessé váltak a hibrid megoldások. Ebben a szezonban visszatér a naptárba a Salvatore Ferragamo, a Boss, az Antonio Marras, a Vivetta, a Moncler és az Anteprima, amelyek 70., illetve 30. évfordulójukat ünneplik.

Első alkalommal jelenik meg a naptárban fizikai bemutatóval: Bally, Stella Jean/WAMI és Matty Bovan a Dolce& Gabbana támogatásával, míg az Mmusomaxwell a digitális naptárban debütál.

A tervezők következő generációjának további támogatása jegyében a Maison Valentino a CNMI-vel közösen az Instagram-csatornáján élőben közvetíti az Act n°1, a Camera Moda Fashion Trust idei ösztöndíjának kedvezményezettje, valamint a Cormio és a Vitelli bemutatóját. Szintén a divatbemutatók naptárában a Dolce&Gabbana támogatja a brit tervezőt, Matty Bovan-t, lehetővé téve az egész projektet, kezdve a szövet- és anyagellátástól a kollekció elkészítésén át a milánói kifutókon való debütálásig.

Világgardrób: Az olasz divatkultúra bőven túlnyúl a Guccin, a Fendin és a Moschinón

Ebben a kiadásban Milánó városa különböző eseményeken keresztül vesz részt, többek között a Diesel divatbemutatóján, amely az online regisztrációt követően nyilvános lesz; valamint az Anteprima divatbemutatóján a Parco Sempione Arena Civica-ban, a márka 30. évfordulóját ünneplő márka 30. évfordulóját ünneplő divatbemutatón.

A Milánói Divathét szeptember 20-án a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Milano Moda Graduate divatbemutatóval nyílik, amely a legjobb olaszországi divatiskolák diákjainak tehetségét mutatja be.

Szeptember 25-én este a Milano Fashion Week-et a CNMI Sustainable Fashion Awards zárja, az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő esemény, amely az olasz és nemzetközi divatvilágban a fenntarthatóság iránti elkötelezettségükkel kitüntetett személyiségeket és eredményeket díjazza.

Ez is érdekelhet

Szerinted melyikben van több vitamin? Nem valószínű, hogy eltalálod

Szerinted melyikben van több vitamin? Nem valószínű, hogy eltalálod

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói