Emma Watson fantasztikus ruhákat visel a környezettudatosság nevében

2015.augusztus.31.

Ha azt gondolnád, hogy a környezettudatos és etikus divat arról szól, hogy virágokat aggatunk a hajunkba, vászonzsákokba bújunk és gyakorlatilag úgy nézünk ki, mint aki egy hippikommunából jött éppen, akkor nézd csak meg Emma Watson legutóbbi szettjeit.

Emma Watson
Fotó: Instagram

Új filmjének sajtóútjára csak és kizárólag fenntartható, korrekt úton gyártott darabokba bújt a 25 éves színésznő. Ez már nem az első alkalom, amikor Emma Watson ilyen projektbe szállt be, a People Tree és az Alberta Ferretti divatmárkákkal is működött már együtt környezettudatos ruhák tervezésében és népszerűsítésében.

A Regression film sajtótájékoztatóin tartotta a kihívás feltételeit: olyan ruhákat hordott, amelyek kézzel készültek, helyi manufaktúrákban, mellőzik a szőrmét és a káros kemikáliákat mind a gyártás, mind a felhasznált alapanyagok esetében is. Arról, hogy melyek azok a dizájnerek, melyek elkötelezetten harcolnak a divatipar átreformálásán, Emma Watson stylistja, Sarah Slutsky részletekbe menően beszámol Instagram oldalán.

Így hát láttuk a bájos sztárt többet között Stella McCartney, Ralph Lauren, Erdem vagy Christopher Kane ruhákban, de kiegészítők terén sem lehetett kivételt tenni. Ékszereit is csakis jótékonykodó márkáktól választották.

Legutóbbi szettjéhez, melyet a turné utolsó állomásához állítottak össze, az ENSZ nagykövet New Yorkban készült Tome ruhát viselt Párizsban kézzel előállított Maison Michel kalappal és Paul Andrew cipővel.

Emma Watson természetesen nem az egyetlen híresség, aki az etikus divatért kampányol, Blake Lively pontosan ezért hozta létre saját webshopját, ahogy Reese Witherspoon is saját márkáját.

Ez is érdekelhet

Katalin hercegné megtörni készül a királyi hagyományokat

Katalin hercegné megtörni készül a királyi hagyományokat

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói