G-Exkluzív: Axente Vanessa blogja a Prada-fotózásról

2012.június.21.

Axente Vanessa jött, látott és győzött! A 16 éves nagylengyeli lány februárban tört be a divatfővárosokba, és az ostrom olyan jól sikerült, hogy rögtön Prada exkluzívként kezdett Milánóban, aztán Párizsban is végiglejtett a legnevesebb divatházak kifutóin (Christian Dior, Nina Ricci, Valentino, Givenchy, Yves Saint Laurent), néhány napja pedig elsőként osztottuk meg veletek az örömhírt: Vanessa megkapta a Prada őszi-téli kampányát is, amelyet a neves Steven Meisellel fotózott. Most exkluzív blogban számol be a kampányfotózás kulisszatitkairól, ügynöke, Fehér Orsi pedig további érdekességeket árult el Vanessa "top secret" munkáiról.

Most már nem titok, hogy azok után, hogy februárban én nyithattam a show-t, megkaptam a Prada kampányát is. Három hónappal ezelőtt tudtam meg, hogy konfirmálva lettem a fotózásra. Nagyon izgatott voltam, hiszen ez volt a következő álomcél, amit szerettem volna megvalósítani. Apukám mondja mindig hogy amit az ember nagyon akar, az sikerülni is fog neki. Igaza volt. :)

A fotózás két hónappal ezelőtt, New Yorkban zajlott le. Úgy tudom, a Prada az egyetlen cég, akik egy hétig fotózzák a kampányt. Ebből egy teljes nap fitting, azaz ruhapróba, hat nap fotózás és egy nap videózás. A fotózásról semmit sem tudtam egészen addig, amíg el nem kezdtük. Azt se tudtam, kik szerepelnek még a kampányban. Csak a fittingen talalkoztunk a lanyokkal: Anne Vyalitsyna \ (A Maroon5-os Adam Levine exbarátnője, a Victoria's Secret kifutójának sztárja), Magdalena Frackowiak, Iselin Steiro, Elza Luijendijk, Madison Headrick. Mindenki nagyon aranyos volt már az első perctől kezdve.

A fotózás minden nap reggeltől estig tartott. Brooklynban, egy eldugott helyen forgattunk, de minden nap Manhattanben találkoztunk, és együtt mentünk tovább. Az elején tartottam attól, hogy feszült lesz a hangulat, és hogy folyton csendben kell lennünk. Munka közben végig komolyak voltunk, de mindig viccelődtünk, táncoltunk és sokat beszélgettünk. Jó volt újra dolgozni Pat McGrath sztársminkessel és csapatával. Mindig jó hangulatban telik velük a munka, ez a divathetek óta tudom.

A fotós Steven Meisel volt, évek óta ő fotózza a Prada kampányait. Akkor dolgoztam vele legelőször. Előtte este nem is tudtam aludni. A fotózás előtt nagyokat vert a szívem. Mi lesz, ha nem elégszik meg velem? Mi lesz, ha valamit nem csinálok jól? Rengeteg kérdés cikázott a fejemben. Nos, nagy meglepetésemre egy nagyon kedves és segítőkész ember várt a kamera mögött. Azt sose hallottam tőle, hogy ez így nem jó, mindig azt nézi, hogy hogyan lehet jobban csinálni, mindig biztat es motivál. Izgatottan várom, mikor fotózom vele legközelebb.

Vanessa ügynöke, Fehér Orsi hihetetlenül büszke az újdonsült topmodellre, és továbbra is minden lépését figyeli és egyengeti, hogy a lehető legtökéletesebben alakuljon a nagylengyeli lány jövőbeli karrierje. Néhány kulisszatitkot is megosztott velünk az elmúlt hónapokból:

Vanessa életében elöször járt New Yorkban, és először találkozott az ottani ügynökségével, a DNA-vel, akik annak idején csak fotókon látták őt, de azonnal lecsaptak rá. Az ügynökség olyan topmodellek karrierjét igazgatja, mint Linda Evangelista, Natalia Vodianova, Alessandra Ambrosio, Doutzen Kroes vagy Edita Vilkeviciute.

A kampányt is, akárcsak a show-t exkluzívként csinálta, ami azt jelenti, hogy ebben a szezonban csak ezt az egy kampányt fotózhatta. Ezzel olyan cégeknek utasítottuk el az ajánlatait, mint a Versace, az Oscar de la Renta, a Zara, az Escada, a Patek Philippe, a Valentino, a Céline...

Annyit még elárulhatok, hogy ezóta a munka óta már többször fotózott Vani Steven Meisellel, aki odavan a profizmusáért, és nagyon lelkesedik a szépségéért.

Hajrá, Vani !

Kattintsatok a képre, és nézzétek meg Axente Vanessa teljes, 2012-13. őszi-téli Prada kampányát.

Kapcsolódó:

_blank>Üdv a topmodellek között - Axente Vanessa Prada-élményei

_blank>Magyar modellsiker: Axente Vanessa nyitotta a Prada show-t

_blank>Az év modellje kategória: Axente Vanessa

_blank>Így készült a GLAMOUR címlapja!

_blank>Axente Vanessára felfigyelt az olasz Vogue is

_blank>Tarolnak a magyar modellek a kifutókon is

G-Exkluzív: Axente Vanessa blogja a Prada-fotózásról A 16 éves topmodell és ügynöke beavat a Prada kampány kulisszatitkaiba.

Ez is érdekelhet

A legjobb immunerősítő trükkök, amiket neked is tudnod kell

A legjobb immunerősítő trükkök, amiket neked is tudnod kell

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Divathírek

Íme kedvenc boszorkányaink, hogy inspirálják a halloweeni jelmezedet

Íme kedvenc boszorkányaink, hogy inspirálják a halloweeni jelmezedet