Magyar modellek a tavaszi haute couture héten

2015.február.2.

Valamiért most úgy alakult, hogy a kifutós munkákkal minket büszkévé tevő modellek, Axente Vanessától egészen Jablonczky Mónikáig mind-mind más országban munkálkodtak, Párizst elkerülve. Szomorkodni azért nem kell, mert biztos, hogy további szuper editorialok és kampányok születnek a haute couture hét alatt és után is. A 2015-ös tavaszi-nyári couture héten tehát ezúttal csupán négy magyar modell teljesített 4 show-n, de persze nem akárhogyan! A férfi kollekciók bemutatása után Mihalik Enikő és Rajzák Kinga is a "magas szabászat" otthonában kötött ki az új arcnak számító Esti Laurával együtt, majd jött egy kis olasz meglepetés, amire a végén fogok kitérni.

Már megszokhattuk, hogy Kinga nem hiányozhat Raf Simons egyetlen divatbemutatójáról sem, így természetesen Dior gondosan megtervezett ruhakölteményét ismét büszkeségünk keltette életre. A francia divatház színfalai mögött mindig valamilyen maradandó beauty alkotások születnek, most például a David Bowie által inspirált kollekcióhoz olyan futurisztikus copfokat kreált Guido Palau, aminek minden magazin csodájára fog járni tavasszal.

Nézd meg a modellek kifutós képeit itt:

Második topmodellünk ezen a héten a Chloé kampányarca volt. Békéscsabai bombázónk mostanában akármikor tér vissza kifutózni, történelmi pillanat részese lesz. Gondoljunk csak arra, hogy Enikő az első londoni Victoria's Secret oszlopos tagja volt és a DSquared2 huszadik szülinapját is bemutatóval ünnepelte. Most sem volt ez máshogy, hiszen az olasz luxus fehérnemű márka, a La Perla első couture kollekcióján is végiglejtett olyan legendák társaságában, mint Naomi Campbell, Natasha Poly, vagy Snejana Onopka. Ráadásul a szintén világhírű Riane Ten Hakennel vezette a kézzel készített, fehérneműt és hétköznapi viseletet egyesítő show fináléját!
A szintén Visage-os és eddig főleg Milánóban tevékenykedő Esti Laura képviselte a magyar modellek új generációját Párizsban, méghozzá Stéphanie Coudert bemutatóján, három fehér-narancs összeállítással is.

Mikor már azt hittem, lecsengett a couture hullám, beugrott, hogy a Dolce & Gabbana idén is biztosan valami különlegessel készül. És így is lett, Capri után a La Scala látta vendégül az olasz divatház alta moda kollekcióját és annak közel 200 fős vendégseregét. A világhírű milánói operaház először adott engedélyt divatrendezvényre, úgyhogy a két magyar résztvevő biztosan még különlegesebbnek érezhette magát azon az estén, főleg hogy Roberto Bolle balett-táncos műsorával végződött a show. Bizony, Rajzák Kinga ismét dolce-királynővé változott és szinte felperzselte maga után a parkettát vörös szettjével. És itt még nem értek véget az izgalmak, hiszen egy másik magyar hercegnő is feltűnt a híres modellek soraiban, ugyanolyan fejedelmi sminkben, bár fiatalosabb és kissé túldíszített összeállításban. Ő nem más, mint Sáfrán Bogi (VM), aki pontosan egy évvel ezelőtt debütált első showján, Christian Diornál. Legutóbb Dolce & Gabbana couture képeit a japán Vogue is publikálta, úgyhogy alig várom, hogy szépségeinket hasonló oldalakon láthassam! Mellesleg le sem tagadhatnák, hogy rajonganak a magyar szépségért, hiszen Patinszki Misát idén másodjára választották kampányarcuknak!

A backstage fotókért kattints a galériára:

Egyelőre ennyit a magyar kifutós sikerekről, ám február 12-én már kezdődik is a New York Fashion Week, ami remélem, óriási meglepetéseket tartogat majd!

Magyar modellek a tavaszi haute couture héten Lányaink meneteltek ismét a kifutókon.

Ez is érdekelhet

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói