Green Carpet: Magyar tervezői ruhákból sem volt hiány a GLAMOUR Women of the Year gálán

2022. március 31.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az idei Glamour Women of the Year gála dresszkódja a green carpet volt, azaz a "Viseld újra és újra!" A cél ezzel a fenntarthatóság támogatása, az újraviselés népszerűsítése és a divat környezetre gyakorolt káros hatásaira való felhívás!

Green Carpet: Magyar tervezői ruhákból sem volt hiány a GLAMOUR Women of the Year gálán
Fotó: Czabán Máté

Szeretnénk, ha elfogadottabbá válna ruháink újra- és újraviselése, hiszen rengeteg felesleges ruhát vásárolunk, amelyek között sok olyan van, amit mindössze egyszer veszünk fel. A gálák kifejezetten olyan alkalmak, ahová a többség igyekszik új és egyedi ruhákban megjelenni. Idén szerettünk volna olyan outfiteket látni, amiben vendégeink már korábban megjelentek valahol, felvették már valamikor, és most újra megteszik!

Természetesen a fenntarthatósághoz hozzá tartozik a helyi tervezők támogatása is, akik nem termelnek túl, figyelnek az újrahasznosításra és a környezettudatosságra, valamint személyre szabottan készítik a ruhákat, amelyeket viselőjük éveken keresztül újra felvehet! A GLAMOUR Women of the Year idei gáláján szerencsére nem egy magyar tervezői darabbal találkoztunk, néhány hírességet pedig volt szerencsénk megkérdezni szettjeik történetéről és arról, hogy ők hogyan tesznek a fenntarthatóságért!

Nyári Dia szettje az esküvőjét idézte fel

Nyári Dia éppen a maratonra készült a gála idején is, Debreczeni Dórával, az edzőjével kapcsolódott ki a gálán, de a szigorú edzésprogram miatt egy korty alkoholt sem fogyasztottak

A színésznő menyecskeruháját viselte újra a gálán: “A mai estén egy Benes Anita tervezte Daalarna ruhát viselek, ami a menyecskeruhám volt, és érthetően nagyon különleges helyet foglal el a szívemben. Azt gondoltam, nem lesz alkalmam viselni, de nagyon örültem a dresscode-nak, mert rögtön ez a ruha jutott eszembe. Nagyon jó volt felvenni, nosztalgiát ébresztett bennem. A férjem gombolta be nekem, és vissza is repeltünk picit két évvel ezelőttre. Nagyon fontos számomra is, hogy ezek a ruhák, amik az én kezemben vannak, körforgásba kerüljenek. Az elmúlt tíz évben nem dobtam ki ruhadarabot, mert vagy anyaotthonba vittem el, vagy ha olyan állapotban volt, készült belőle takarítórongy, ezen kívül színházaknak és kisebb társulatnak szoktam odaadni a ruháimat. Jó lenne, ha mindenki így cselekedne, mert szerintem ez pofon egyszerű és rengeteg olyan ruha van a szekrényünkben, amit nem hordunk. Ha két év alatt egyszer sem volt rajtad, add tovább!”

Szabó Kitti sok-sok értéket mutatott a zöld szőnyeges megjelenésével

A nők közötti összetartás, barátság, anya és lánya közötti kapocs, upcycling, ökotuddatosság: ennyi érték egy képen!

A színésznő a gálára édesanyjával érkezett egy különleges Sármán Nóra felsőben. A tervezővel egyébként szomszédok, így Kitti szettje szentimentálisl üzenetet is hordoz: “Képzeld el, hogy ez a felső, amit most viselek, Sármán Nórának az új vállalkozása, a Bridal Treasure egy darabja. Ennek az a különlegessége, hogy használt menyasszonyi ruhadarabból készülnek új darabok. Mi Nórival szomszédok voltunk, vagyunk Tatabányán, és gyerekkorunkban ezekkel a ruhákkal játszottunk, nem gondoltam volna, hogy ezt valaha viselni fogom egy ilyen rangos rendezvényen. A nadrágomat egy korábbi Berlini Fashion Weeken viseltem már, a táskámat pedig anyukámtól kértem kölcsön.”

Lady Szomjas az első GLAMOUR gáláján járt

Lady Szomjas az egyik legnépszerűbb tiktoker és LMBTQ-aktivista, akinek nemsokára indul a saját divatmárkája is, szóval biztos, hogy a jövőben is sokat beszélünk majd róla!

A magyar Tiktoker szintén magyar tervező alkotta ruhában jelent meg, amit korábban már többször is viselt: “Egy Millaass ruhát viselek, amit már többször viseltem, mint ahogy a márka több ruháját is. Ez a ruha már volt rajtam egy divatbemutatón és egy fotózáson. Ebben a ruhában azt érzem, hogy ez én vagyok és illik hozzám és mindig extrán csodálatosan érzem benne magam. Mivel ez az első Glamour gálám és izgultam miatta, úgy gondoltam, hogy a magabiztosságot feltúrbózom azzal, hogy azt fogom felvenni, amiben a bejárt úton már csodálatosan éreztem magam egyszer. Imádom a Millaass ruhákat, imádom, hogy magyar tervező és hogy nő! Sok apró dolog, ami miatt nagyon szeretem ezt a ruhát. Fontosnak tartom a fenntarthatóságot és igazából miért ne hordhatnánk egy ruhát többször?! Ki nem csinálja ezt?! Én olyan helyről jöttem, ahol egymásnak adjuk a ruhákat az unokatesóimmal, nekem ez ilyen megszokott dolog, és szeretnék erre bíztatni mindenkit.” A rövid interjú végén Szomjas Jennifer azt is elárulta nekünk, hogy nemsokára érkezik saját divatmárkája!

Varga Viktória, Az év divattervezője

Varga Viktória szándékosan választott egy sárga darabot, amiben már gálázott, mert jó a színekkel kitűnni, feldobni a napunkat, esténket. Azt is megmutatta, hogy egy alkalmi ruhát számtalan alkalommal lehet viselni, akkor is, ha lefotóznak benne. Az üzenet pozitív: legyünk környezettudatosabbak!

Az év divattervezője díjat idén Varga Viktória vehette át, aki egy saját tervezésű 2019-ben készült sárga ruhában jelent meg, és erről mesélt nekünk: “Ez egy 2019-es tavasz-nyári kollekciós darab. Direkt szerettem volna olyanhoz nyúlni, ami régebbi kollekció, mert számomra is nagyon fontos, hogy hosszú távon hordhatóak legyenek a ruháim. Ha valaki nálam vásárol, egy befektetést tesz, tehát olyan darabot visz haza, ami megállja a helyét tíz-húsz év múlva is. Nekem fontos volt a szín is, mert tudtam, hogy különleges és ez is a márkám üzenete: szeretném, ha a hölgyek több színt hordanának és úgy gondolom, hogy ezt képviselnem kell. Ezt a ruhát legutóbb Az év Sportolója gáláján viseltem, ahol a színe miatt mindenki megtalált, aki akart velem beszélni. A fenntarthatóság nagyon fontos számomra és a márkám esetében is. Vannak olyan darabjaim, amelyeken kézzel készült részletek láthatók, amikhez a szabászati hulladékokat használtuk fel. Azokat sosem dobjuk ki, hanem kreatívkodunk, hogy valamilyen applikáció vagy kiegészítő készüljön belőlük.”

Sydney van den Bosch kedvenc magyar divattervezőjének darabjait viseli újra és újra

Sydney van den Bosch szívesen választja megjelenéseihez Merő Péter darabjait, így népszerűsíti a lokális divattervezést, ruhakészítést

A korábbi szépségkirálynő egy különleges ruhadarabban jelent meg. “A mai estén Merő Péter ruhában érkeztem. Ez most már a harmadik alkalom, hogy Merő Péter ruháját viselem és egy Nini táskával párosítottam. Ilyen színeket ritkán szoktam viselni, viszont egy Glamour gálán azt gondolom, hogy ezek a narancssárgás, pirosas, arany színű részletek jól festenek majd.”

Kárpáti Rebeka mint influenszer és ruhamárka-tulajdonos sokat tehet a környezettudatosság népszerűsítéséért

Kárpáti Rebeka újrafelhasznált anyagból készített darabot is viselt a saját divatmárkájától

Az influenszer és a Kinda tervezője, természetesen sajátmárkás darabjait viselte a gálára. “Nem újdonság, hogy a saját márkámat, a Kinda-t viselem. A dresszkód az volt, hogy valami olyat vegyünk fel, ami már volt rajtunk és hogy figyeljünk oda a környezetünkre, legyünk tudatosabbak, úgyhogy én egy újrahasznosított anyagból készült felsőt választottam. A nadrágom egy sneak-peak, ami majd a nyári kollekcióban lesz benne. Egy különleges szatén-selyem anyagból készült, nagyon kényelmes és elegáns nadrág.”

Kerényi Virág divattervező

Kerényi Virág természetesen a saját modelljében jelent meg a rangos eseményen

A népszerű dizájner Az év divattervezője kategória egyik jelöljeként már elnyerte a közönség szeretettét, figyelmét. Virág minden kollekciójánál figyel a környezettudatosággra és a fenntarthatóságra. A gálára saját kollekciója egyik darabjában érkezett. “Saját tervezésű szettet viselek, amire egyébként a barátaim és az asszisztenseim beszéltek rá. Az outfitem rajtam még nem volt, de nagyon sok mindenkin volt igen, például Radics Gigin, a Budapest Central European Fashion Weeken a ruhát bemutató modellen, és nagyon sok fotozásra kérték már el, de ennek ellenére ez az egyik kedvenc szettem a legutóbbi kollekcióból, és úgy gondoltam, hogy most itt is megmutatom.”

Szerző: Pongrácz Dóra

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ismerd meg a roma származású példaképet, aki a fiatalok védelmén dolgozik

Ismerd meg a roma származású példaképet, aki a fiatalok védelmén dolgozik

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)