New York után London következett a magyar lányok hódítási listáján

2013. szeptember 19.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nincs megállás, egy perc szünet nélkül követik egymást a 2014-es tavaszi/nyári divathetek, most pedig pontosan félidőnél járunk a London Fashion Week végével! Az európai miliő és maga London kultúrája teljes mértékben eltér a New York-itól, míg az előző héten luxusosabbnál luxusosabb óriási és legismertebb divatházak kozmopolita nőknek tervezett kollekcióit láthattuk felvonulni, ezen a héten inkább a tehetség és a művészetek kaptak teret. Burberry és Tom Ford nevén kívül sajnos kevesen tudnak London legsikeresebb tervezőiről, ebben is segítenek most magyar szépségeink, szám szerint heten, összesen harmincegy bemutatóval és prezentációval!

Birkner Tímea
Birkner Tímea

Elsőként Jean Paul Gaultier és a haute couture hetek kedvence, Birkner Tímea (Icon) kezdett Kilian Kerner londoni prezentációján egy gigantikus, aranyrátétes szoknyában. Itt már tudtam, hogy jól indul a hét, előérzetemet pedig Thomas Tait zárásával és az Ashley Ishamnál viselt bézs csodával erősítette meg.

Idén a leghosszabb és legnevesebb listával a görög Vogue-ot is megjárt Gáll Franciska (Icon) rukkolt elő, aki tavaly télen exkluzívként debütált az Armani Privé kifutóján. A USE unused őszi lookbook-lánya hét show-ja közül másodjára járt Holly Fultonnál, de teljesítményében olyan nevek is szerepelnek, mint a korábban szintén Iconos Fórizs Adinával kampányoló Paul Smith, vagy a nagy favoritom David Koma, Osman, illetve a Rocha tervező család, hiszen John Rocha és apja nyomdokaiba lépő lánya, Simone is beválasztotta Adinát modelljei közé. Hihetetlen, hogy szinte minden márkához tudok magyar kapcsolódást fűzni; Simone Rocha 2013-as tavaszi kollekcióját például Szepesi Melinda (VM) mutatta be az SSAW magazinban.

Ha már Melindát emlegettem, le kell szögeznem, hogy ez a lány London kedvence! Nem csak a divathetek állandó résztvevője, harmadjára szerepel a POP magazinban, a hét modellje volt a Models.com oldalán, ráadásul szerepet kapott az az Adidas Originals téli kampányában is. Ahogyan azt a Glamour interjúban említette, az őszt sűrű divathéttel indította, tette ezt például szó szerint Marques' Almeida nyitásakor, zárnia pedig Palmer Harding kollekcióját sikerült.

Marques' Almeida kapcsán Jablonczky Mónika (Visage) neve is felmerül, aki már maga mögött tudhatja Mugler és Rick Owens kifutóit, Mojzes Dóra lookbookját, vagy Ivanka és újabban Elysian kampányát is. A legutóbbi Tokyo Fashion Weeken szerzett tapasztalatok után pedig most újult erővel vágott neki London meghódításának és lehetősége is volt hat divatbemutatón részt venni, melyek közül Osman és Antipodium volt a kedvencem!

Ha szabad ilyet mondanom, legjobban az Attractive-os Hajdu Nikiért izgultam, akibe annyira beleszeretett a Tess Model Management, hogy a londoni divathét előtt egy-két nappal rögtön szerződtették is, így az utolsó pillanatokban a személyes találkozó után rohannia is kellett castingok hosszú sorára! A történet persze happy enddel végződött: Niki az egyik legfelkapottabb helybéli tervező, a Michelle Obama által is preferált szerb Roksanda Ilincic tavaszi sorait nyitotta meg! Élete első, de annál büszkébb nyitása után pedig legnagyobb örömünkre még négyszer tündökölt London kifutóin.

Szintén időhiányban szenvedett a még mindig szokatlanul, de csodálatosan szőke Kondás Kate (VM) is, mivel New York-i 13-as teljesítménye után nem is tudott volna jelen lenni a válogatások kavalkádjában. Ebben a szakmában bizony sajnos nincsen hétvége, betegség, vagy távolság, akármennyire könnyűnek is hiszik azt a kívülállók. Jó hír viszont, hogy KTZ, Thomas Tait és Lucas Nascimento soraiból így is ki tudta venni részét!

Korábban az Attractive ügynökségnél modellként dolgozó Molnár Juli idén sem hagyta ki a londoni divathetet, ugyan már `csak` újságíróként és stylistként tevénykedik legtöbbször, ismerőseinek kérésére kifutóra is lép alkalomadtán. Most NIAN kollekciójából mutatott be két rendkívüli öltözéket fehér arcfestésben, vöröses hajjal!

Mint említettem, hét büszkeségünk összesen 31 számos listát produkált, ám ebből igazság szerint nyolcat le kell vonni. Ennek az oka méghozzá az, hogy idén az az öröm és boldogság ért minket, hogy hat divattervezőnél arattak duplasikert, egynél pedig triplát! Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a magyar modellek egyedül már nem járnak kifutózni: Melinda és Franciska Jasper Conrannál, Niki és Mónika Emilio De La Morenánál, Kate és Tímea Thomas Taitnál, Niki és Tímea Ashley Ishamnál, Melinda és Mónika pedig Marques' Almeidán kívül Antipodium showján is duplázott. Hármas diadal a fiatal korosztály kedvence, az igen provokatív KTZ 2014-es tavaszi kollekciójánál történt, ahol Melinda, Niki és Kata vonult fel egymás után! Gondolom, nem kell bizonygatnom, hogy a kígyózó soros válogatókon való kiválasztás után mekkora munka van egy divatbemutató véghezvitelében és hogy milyen megtiszteltetés, számunkra pedig büszkeség az, hogy ebben a feladatban egyszerre három magyar modell is kőkeményen végigdolgozza a részét!

A lányok kifutós képeit a galériában találod meg!

Imádtam követni gyönyörűségeink backstage-ben készült fotóit, hiszen munkájukból adódóan a világ különböző pontjairól már ismerik egymást, így példamutatóan nem ellenségként, hanem társként néznek egymásra és ezt újra és újra be is bizonyítják! A rengeteg közös fotón kívül például azzal, hogy a londoni divathét végeztével közösen elmentek egy magyar palacsintázóba megünnepelni a Fashion Week eseményeit (és persze megcáfolni az örök tévhitet, miszerint a modellek nem esznek :)!

Vicces backstage pillanatokért kattinst a galériára!

Ahogyan az ominózus karácsony után a Grinchnek, az én szívem is három számmal nőtt meg az elmúlt hét követése során! Milánó a következő állomás, ahol garantáltan hatalmas sikerekre számíthatunk; Axente Vanessa és Adamik Luca már ott várja izgatottan új kihívásait!

New York után London következett a magyar lányok hódítási listáján A lehengerlő New York-i teljesítmény után magyar modelljeink Londonban folytatták a kifutós sikerek halmozását. Birkner Tímea Gáll Franciska, Szepesi Melinda Jablonczky Mónika, Szepesi Melinda Kondás Kata, Hajdu Niki, Szepesi Melinda Hajdu Niki Molnár Juli Pizza parti


Galéria

Bezárás
2021.06.28.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Hiába lett Fehér házi afférjából világra szóló botrány, Monica Lewinsky ma erősebb, mint valaha

glamour plusz ikon Hiába lett Fehér házi afférjából világra szóló botrány, Monica Lewinsky ma erősebb, mint valaha

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)