Katalin hercegnének köszönhetjük a nyár legédesebb mintáját

2022.július.19.

Ha a királyi divatról van szó, nincs ikonikusabb páros, mint Katalin hercegné és a pöttyös minta. Ugyan még nem királynő, de időközben talán új titulust találtak neki: a pöttyök királynője.

A hercegnő gardróbjában alapdarabként jelennek meg a pöttyös ruhák
Katalin hercegné gardróbjában alapdarabként jelennek meg a pöttyös ruhák
Fotó: Getty Images

A print többek között annak köszönheti népszerűségét, hogy elegáns és univerzális, így állandóan divatban van. Nem véletlen, hogy Katalin hercegné is gyakran viseli a mintát. Soha nincs rossz alkalom egy pöttyös ruhára, éppen ezért is olyan kézenfekvő választás. Pont annyira játékos, ami még nem túl merész a királyi család számára. Nagy előnye, hogy kevés kiegészítőt igényel, és olyan könnyedséget mutat, amelyet egy egyszínű megjelenés soha nem tud elérni.

Virágok helyett pöttyök

A 2022-es wimbledoni tenisztornán Katalin hercegné több alkalommal is viselte a pöttyös mintát, így már kétség sem férhet ahhoz, hogy az idei nyárnak is az egyik nagy befutója. A print - ami eredetileg a 19. század közepén Európát elbűvölő polka (polka dot) táncőrületről kapta a nevét - szervesen jelen van Katalin ruhatárában, különösen nyáron. A legtöbb darab Alessandra Rich tervezőtől származik, aki az udvarias, galléros megjelenésre specializálódott, és tökéletesen mozog a konzervatív és az elbűvölő vonalon. De nézzük, milyen ruhákkal kápráztatta el a rajongókat Katalin hercegné az évek során, azt bizonyítva, hogy ez a divat örökérvényű.

A kék alapon fehér pöttyös darab Alessandra Rich kreációja
Fotó: Gettyimages.com

Égszínkék pöttyös ruha, gyöngyház fülbevalók. Klasszikus, de játékos, és nagyon könnyed az egész megjelenés, ami azonnali sikert aratott a rajongók körében.

Szintén Wimbledon, és szintén egy Alessandra Rich darab
Fotó: Gettyimages.com

Pöttyös blúz és szoknya, bájos cipővel kiegészítve. A nyolcvanas éveknek a hatalmas vállakon túl volt egy klasszikus, visszafogott vonala, amit tökéletesen hoz a hercegné ebben az összeállításban.

A fekete-fehér páros mindig telitalálat, és ezt is Alessandra Rich tervezte
Fotó: Gettyimages.com

Egy My Fair Lady pillanat a 2022-es Ascot Derby-ről. A megfelelő kiegészítőkkel csodálatosan kiragyogott az összeállítás az egyhangú öltönyök tengerében.

Katalin hercegné 60-as évekbeli filmsztárként érkezett a wimbledoni döntőre

És akkor jöjjön pár korábbi pöttyös kedvenc

Nem csak a ruhákon működnek a pöttyök
Fotó: Gettyimages.com

Ismét Wimbledon, csak 2021. A cambridge-i hercegnő most szoknya formájában öltötte magára a pöttyöket. Ha csak egy darab pompázik ebben a mintában, az is elég a sikerhez.

20 alkalom, amikor Kate Middleton pont úgy nézett ki, mint Diana hercegnő

A modern hercegnő
Fotó: Gettyimages.com

Ha valami modern megközelítésre vágysz, akkor itt a tökéletes inspiráció. 2019-ben egy lezser, de mégis nagyon elegáns nadrággal viselte Katalin hercegné ezt a mintát.

Dolce&Gabbana egyik kedvenc mintája a virágok után
Fotó: Gettyimages.com

A pötty bármilyen formájú és méretű lehet, amint azt Dolce&Gabbana tervezése is mutatta 2017-ben. A helyszín ismét Wimbledoni, és nagyon úgy tűnik, hogy nem múlhat el egy év sem pöttyös ruha nélkül.

Altuzara egy kis csavart vitt a mintába
Fotó: Gettyimages.com

A kék nyári ruhán nem egy, hanem kétféle pötty is van. A hercegné 2016-ban egy iskolalátogatáson viselte ezt a modern pöttyös darabot.

1982: Diana, walesi hercegnő megmutatja Vilmos herceget, 2013: Katalin Cambridge hercegnője megmutatja György herceget
Fotó: Gettyimages.com

Úgy tűnik, hogy a kifogástalan ízlés a királyi család védjegye. Nem véletlen az állandó összehasonlítás, hiszen Katalin gyakran inspirálódik Lady Di kifogástalan stílusából. Bár soha nem találkoztak, több közös vonás jellemzi őket a Windsor családba való beházasodáson túl. A cambridge-i hercegnő mestere a walesi hercegnő egykor viselt ruháinak megismétlésében és újrafeltalálásában, új életet és modern csavart adva nekik. Akárcsak néhai anyósa, Katalin is befolyásos ízléssel rendelkezik, és világszerte megadja az alaphangot a méltóságteljes öltözködésnek.

Ezeket te is beszerezheted

Már tudod, hogyan kell kifinomultan viselni ezt a vidám mintát, most pedig mutatjuk, hol vásárolhatod meg a hozzávalókat.

Ez is érdekelhet

4+1 hatékony de kíméletes testradír, ha selymesen puha bőrre vágysz

4+1 hatékony de kíméletes testradír, ha selymesen puha bőrre vágysz

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról