Ilyen a tökéletes Facebook profilkép a szakértők szerint

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Életed során valószínűleg már több ezer profilképet láttál a közösségi oldalakon. És minden alkalommal, amikor szembejön veled egy, az valamilyen benyomást kelt benned az illetőről. Egy másodperc töredéke alatt eldöntöd, hogy szimpatikus vagy sem - ennyi idő alatt megvan róluk az első benyomásod. De vajon a te profilképedről mit gondolnak mások?

Egy ilyen profilképpel biztosan nem lőhetsz mellé a Facebookon
Egy ilyen profilképpel biztosan nem lőhetsz mellé a Facebookon
Fotó: Profimedia

A Facebookon, az Instagramon vagy akár a LinkedInen emberek ezrei húznak téged jobbra vagy balra gondolatban. Persze, nem feltétlenül azzal a céllal, mint a Tinderen, de a profilképed alapján döntik el, hogy foglalkoznak még a tartalmaiddal vagy figyelmen kívül hagyják őket. Éppen ezért kulcsfontosságú lehet a Facebook profilkép - akár a karriered, akár a magánéleted szempontjából. Most tanulmányok és kutatások alapján hoztunk tippet, hogyan válaszd ki - vagy készítsd el - a tökéleteset!

1. Mutasd az arcod

Kezdjük az alapoknál! A képek pszichológiájával kapcsolatos tanulmányok azt mutatják, hogy az azokon a profilképeken sokkal inkább megakad a szemünk, amelyeken egy arcot látunk. Persze mindenkinek vannak hobbijai, szenvedélyei, de profilképnek mindenképp magadról érdemes fotót választani, nem a kiskutyádról, a kedvenc kocsidról vagy virágodról. Továbbá az sem túl előnyős, ha hátat fordítasz a kamerának.

2. A tökéletes méret

Fontos, hogy ne túl közeli, és ne is túl távoli képet válassz magadról. A legjobb, ha az arcod tölti ki a profilkép nagy részét, de egy kis háttér is látszik mögötted. Ügyelj rá, hogy ne vágja le a fotódat a Facebook, de legyen olyan közeli, hogy kis méretben, a telefont görgetve is jól látható legyen.

3. Mosolyogj

Az arckifejezésed rengeteget elárulhat rólad. Ha azt szeretnéd üzenni, hogy nyitott, pozitív ember vagy, akkor mindenképpen olyan fotót válassz magadról, amin mosolyogsz vagy nevetsz. A boldogságot sugárzó képekhez sokkal könnyebben tudnak kapcsolódni az emberek.

Ezért fontos, hogy rendszeresen cseréld a profilképed Facebookon

Ezért fontos, hogy rendszeresen cseréld a profilképed Facebookon

Egy tanulmány szerint ráadásul a saját életed is jobban alakulhat, ha széles mosolyt villantasz a Facebookon. Az adatok azt mutatják, hogy azok, akik mosolyognak a közösségi oldalak profilképein, nagyobb valószínűséggel lesznek boldogok a jövőben. Sőt, minél intenzívebb a mosolyod, állítólag annál több szociális kapcsolatot alakíthatsz ki.

4. Minél egyszerűbb háttér

A kép fókuszában az arcodnak kell lennie, mert a zsúfolt, izgalmas hátterek elvonhatják rólad a figyelmet. A tesztek azt mutatják, hogy a legjobb az egyszínű, meleg árnyalatú háttér - az ilyen típusú profilképek átkattintási aránya a legmagasabb.

5. A tökéletes szín

A tökéletes szín megválasztása nagyszerű módja annak, hogy kitűnjön a profilképed. Mi a Facebook fő színe? A kék. A kék komplementere, vagyis a kiegészítő színe pedig a narancssárga. Ha narancssárga felsőt, hajpántot vagy hátteret választasz, az azonnal láthatóvá tesz téged.

6. Gyűjtsd be a véleményeket

Mielőtt kiválasztanád a profilképed, kérdezd meg pár barátodat, hogy mit gondolnak róla. Mutass nekik akár több opciót, és figyeld meg, hogy melyik fotóra esik a többség választása. Így valószínűleg sokkal nagyobb önbizalommal állítod majd be a nyertes profilképet!

7. Fordulj profi fotóshoz

Ha fontos számodra a lehető legjobb profilkép, akkor akár profi fotóshoz is fordulhatsz. Elképesztő a minőségi különbség a profi és az amatőr képek között. Ha erre nincs lehetőséged, az is szuper ötlet lehet, ha a legjobb képeket készítő ismerősödet kéred meg, hogy segítsen a tökéletes fotó elkészítésében.

Forrás: orbitmedia.com

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Gólyahír, babát vár a gyönyörű magyar modell: Axente Vanessa mesés fotóval jelentette be a baba érkezését

Gólyahír, babát vár a gyönyörű magyar modell: Axente Vanessa mesés fotóval jelentette be a baba érkezését

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője