5 lépés a tökéletesen pihentető alváshoz

2021.augusztus.18.

A meditáció eltökélt hívei szerint léteznek bizonyos mozdulatsorok, hangok, amelyek képesek arra, hogy teljes nyugalmi állapotba juttassanak. Következzen 5 lefekvés előtti tipp, amit ha megfogadsz, garantáltan frissen kezded a napod.

5 lépés a tökéletesen pihentető alváshoz
Fotó: Getty Images

1. Kapcsold ki a közösségi médiát

Ha teljesen el szeretnél lazulni, ahhoz teljesen meg kell szabadulnod a közösségi média folytonos hírözönétől. Azt javasoljuk, jóval lefekvés előtt lépj ki minden oldalról, hiszen te is tudod, hogy az értesítések sora soha nem ér véget. Így pedig az agyad képtelen a pihenésre, és hiába gondolod hogy csak egy percre lépsz be, egyszer csak úgyis azon találod magad, hogy már egy órája a Facebookon lógsz ahelyett, hogy próbálnál elaludni.

2. Jegyezd fel a nap folyamán felmerülő kérdéseket

Érdemes azonnal felírni, mik azok a dolgok, amik aggasztanak, és elemezni őket, átgondolni, mi lehetne a megoldás. Ha mindezt megteszed még nap közben, akkor este lefekvés előtt nem fog ezen kattogni az agyad. Továbbá próbálj meg minden szituációt pozitív perspektívából szemlélni, és nem rágódni az apróságokon túl sokat.

3. A lefekvést is tervezd be

Próbálj meg mindig ugyan abban az időben lefeküdni aludni, így egy idő után a tested tudni fogja, hogy közeleg az elalvás ideje. És ha tudod, hogy egy óra múlva aludnod kell, akkor már ne kezdj bele semmi komolyabb munkába. Ahogy közeleg az alvás ideje, úgy csökkentsd a tevékenységeidet.

4. Próbáld ki a meditációt

Biztos módja az ellazulásnak, ha a külvilágot kizárva elmerülsz önmagadban, vagy egy nyugtató zene kíséretében tanulmányozod a környezeted. Csak ülj le, és hallgasd a körülötted lévő hangokat, tűnődj el azon, honnan jöhetnek, és hogyan jutnak el hozzád. A körülötted lévő apró dolgok megfigyelése, magának az életnek a megfigyelése. Ezáltal rájössz arra, hogy saját létezésed is kifejezett jelentőséggel bír, és mi lehetne ennél nyugtatóbb?

5. Iktass be relaxáló tevékenységeket

Néha az is elég ahhoz, hogy csökkentsd a nap folyamán felgyülemlett feszültséget, hogy hallgatsz egy kis zenét, vagy esetleg egy nyugtató hangoskönyvet, amely előkészít az alvásra. Vegyél egy forró fürdőt, masszírozd át a végtagjaid, vagy ha párkapcsolatban élsz, akkor meg is kérheted a partnered, hogy ezt tegye meg helyetted. Akár egymást is megmasszírozhatjátok, és ezáltal megtanulhatjátok, mely érintések lazítják el a másikat leginkább.

Ez is érdekelhet

A retrográd Merkúr visszatért - így boldogulhatsz a kozmikus káoszban

A retrográd Merkúr visszatért - így boldogulhatsz a kozmikus káoszban

Divathírek

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

G-Életstílus

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk