„Ebben egy izgalmas kihívást és lehetőséget láttam”- Nőktől nőknek sorozat 3.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A nők ünneplése és támogatása nem csak egy napon, a nőnapon fontos. A magazinunk tartalmával, az eseményeinkkel, az aktivizmusunkkal mi minden nap a nőkért dolgozunk. Most egy héten keresztül, nőnap alkalmából csak magyar, női vállalkozások által készített termékeket mutatunk nektek.

március 10.
A By Women GLAMOUR 100 behálózza a világot, és nem kevesebbre vállalkozik, minthogy változást érjen el, vállalkozásra inspirálja a nőket világszerte
Fotó: GLAMOUR

A nemzetközi projektünk, a By Women GLAMOUR 100 behálózza a világot, és nem kevesebbre vállalkozik, minthogy változást érjen el, vállalkozásra inspirálja a nőket világszerte. Tudjuk, hogy az önálló jövedelem az egyenlő bánásmód elérésének egyik eszköze. Támogasd te is a női vállalkozásokat!

By Women GLAMOUR 100

A By Women GLAMOUR 100 a magazinunk világra szóló projektje, amivel folytatjuk a nők támogatását. 2017 óta Magyarországon november 1-e után eddig is csak a nőknek adtunk megbízásokat, ezzel kompenzálva a nők és férfiak fizetése közötti még mindig nagyon jelentős különbséget. A GLAMOUR Summintjainkkal, a GLAMOUR Women of the Year Az év vállalkozója kategóriájával és még megannyi kezdeményezésünkkel folyamatosan felhívjuk a figyelmet a nőkkel kapcsolatos szemléletmód megváltoztatásának szükségességére és a nők figyelmét arra, hogy az öngondoskodás nemcsak a saját, de a gyermekeik jövőjét is meghatározza.

EVA REMENYI

Az EVAREMENYI márka sokak számára ismerős lehet már, azonban a sikeres tervező mindig tartogat újdonságot a vásárlóknak. Rusztikus módon megmunkált felületek jellemzik leginkább Reményi Éva alkotásainak egy részét. Teljesen másképpen tekint a kiegészítőkre, olyan, mintha mágikus erőt varázsolna beléjük. A mi kedvenceink a talizmánnak beillő darabok, erről idézzük fel egy beszélgetésünket vele. „Megjelennek az ékszereken a korai ötvösségre utaló jelek, az elnagyoltabb kidolgozásnak köszönhetően. Olyanok a darabok, mintha egy régészeti feltáráson találták volna őket. Absztrakt ékszerekről beszélünk, nagyon erőteljes megjelenéssel. Foglalkoztatni kezdtek az érdekes felületek és formák, és az absztrakt, elnagyolt dolgok nagyon tetszenek. De sokszor van egy múzsa, és elképzelek valakit az ékszerekeben. Úgy látom, hogy az utóbbi években egyre merészebbek és nyitottabbak az emberek. Lett egy olyan réteg, akik bevállalják az elvontabb formákat. Nagyon nagy trendje van az arany, vagy arany színű ékszereknek, melyek nagy kedvenceim, a robusztusságuk egyfajta biztonságérzetet ad. Azt gondolom, hogy ezeknek a daraboknak a jelenlegi helyzetben az lenne a legfontosabb üzenetük, hogy viseljünk egy olyan ékszert, melyet akár szerencsehozó, védelmező funkcióval is felruházhatunk. Egy urbánus, modernkori talizmánként is szolgálhatnak a kiegészítők.” - fogalmazta meg Reményi Éva ékszertervező.

Az Eva Reményi ékszerek igazi talizmánjaid lesznek
Fotó: GLAMOUR

EVELINFINK

Az EVELINFINK divatmárka, melyet Fink Evelin alapított, előszeretettel használ az élelmiszeripar melléktermékeként keletkezett, minőségi állati bőröket, de mindenképp szeretett volna egy vegán alternatívát is azok számára, akik valamilyen oknál fogva ódzkodnak a valódi bőrtől. Így talált rá 2018-ban a Piñatexre, ami a gyönyörű textúrájával már első pillantásra magával ragadta. Ez a különleges anyag ránézésre olyan, mintha egy minőségi marhabőrrel lenne dolgunk. Ennek fényében megfogalmazódott bennünk a kérdés, hogy vajon milyen lehet ezzel az újító anyaggal dolgozni a bőrhöz képest. Fink Evelint, a márka alapítóját és tervezőjét kérdeztük. „A Piñatex a marhabőrhöz nem csak küllemben, de a munkafolyamatok alatt is hasonlít némiképp, de nem lehet vele ugyanúgy dolgozni, mint például a finom, vékony juh nappa bőrrel, mivel ez egy sokkal nehezebben megmunkálható, vastagabb, de rugalmas anyag. Ebben egy izgalmas kihívást és lehetőséget láttam, és folyamatosan azon dolgozom, hogy megtaláljam azokat a sziluetteket, amelyeknél kifejezetten ilyen anyagtulajdonságokra van szükség.” - magyarázta Evelin.

Az EVELINFINK brand egyik fő jellemzője a hangsúlyos sziluettek, amiknél ez a merevebb anyag pont ideális, az eredmény pedig lélegzetelállító: ceruzaszoknyák és különböző, drámai részletekkel megalkotott mellények, kabátok készültek ebből a nem mindennapi anyagból. Az éppen aktuális SS23 CURIOSITY kollekcióban egy cipzáras, multifunkcionális kabátruhát, egy túlméretezett vállú mellényt, egy kifinomult ceruzaszoknyát és egy merész bandeau toppot is megtalálunk Piñatex anyagból, futurisztikus ezüst árnyalatban. A korábbi kollekciókban elegáns fekete és ragyogó arany színben is megjelent ez a különleges matéria. „Folyamatosan kísérletezem az anyaggal, mert a jövőben még több Piñatex terméket szeretnék a kollekciókba. A legtöbb tervemből már mintadarab is született, úgyhogy a következő években olyan izgalmas kiegészítőkkel bővül a paletta, mint a laptop tartó, tote bag, AirPods tartó vagy akár egy stílusos kulacstartó - mindezt ebből a kivételes anyagból megvalósítva, ami megadja azt a bizonyos pluszt a tárgyaknak.” - mesélte Evelin.

Az innovatív formák és alapanyagok jellemzik az EVELINFINK kollekciókat
Fotó: GLAMOUR

Geek & Gorgeous

Skinsmart.hu, Geek & Gorgeous termékcsalád – mindkettőnek Rácz Judit, a GLAMOUR Women of the Year díjas vállalkozónő az ötletgazdája, aki nemcsak a legjobb összetevőjű arcápolókat ismeri, hanem az edukációhoz is ért. „Tízből kilencen azt mondták, hogy ennél borzasztóbb márkanevet még nem hallottak, nem tudják kimondani és nem is értik, hogy mit jelent” - idézi fel Judit nevetve ismerősei első reakcióját. A G&G-t a Hélia D-vel együttműködésben alkotta meg, a névválasztásban a külföldi nyitás szándéka is benne van. Pedig igazából sosem tervezte, hogy saját márkát indít, de visszatekintve azt sem mondhatjuk, hogy „így alakult”: Judit karrierje során csak a saját útját járta, sosem szeretett igazán megalkudni. Ez is rendkívül inspiráló benne. A Hélia D vezetője, Budaházy Péter első találkozásukkor egy új Hélia-D kozmetikum tervezésére kérte fel, erre az ajánlatra vágta rá - visszaemlékezése szerint tényleg gondolkodás nélkül - hogy akkor már ő inkább egy saját márkán dolgozna. Zöld utat kapott rá, de csak fél év elteltével, 2016-ban, napra pontosan a 30. születésnapján döntötte el ténylegesen, hogy belekezd. Három hámlasztóval indultak el, majd - 101 almárkával jelölve - még három új taggal bővült a család. Az egyik szérum száraz, a másik kombinált bőrűeknek ajánlott, a harmadik az azelainsav-származékot tartalmazó aPAD pedig amely amolyan jolly jokerként egyszerre segít a pattanások legyőzésében, és képes halványítani a már meglévő pigmentfoltokat. Igazi kincseket találsz a kínálatban!

Cheer Up hámlasztó GEEK&GORGEOUS 3200 Ft/30 mlJelly Joker arclemosó GEEK&GORGEOUS 2990 Ft/150 ml (19,93 Ft/1 ml)C-Glow C-Vitaminos szérum GEEK&GORGEOUS 3890 Ft/30 mlHydration Station gél-krém GEEK&GORGEOUS 2690 Ft/50 ml (53,8 Ft/1 ml)A-Game 10 retinal szérum GEEK&GORGEOUS 6490 Ft/30 ml
Fotó: GLAMOUR

Támogasd a nők által alapított magyar vállalkozásokat! Segítünk!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Csősz Boglárka: „A folyamatos húsevés senkinek nem jó”

Csősz Boglárka: „A folyamatos húsevés senkinek nem jó”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

PR

Ez az oka, ha gyakran tapasztalunk hólyaghurutot az együttlét után (x)

Ez az oka, ha gyakran tapasztalunk hólyaghurutot az együttlét után (x)

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

PR

Alacsony libidó? Ez a nyomelem okozhat gondot (x)

Alacsony libidó? Ez a nyomelem okozhat gondot (x)