Tomán Szabina: „Tudj tükörbe nézni, és szembenézni a problémákkal”

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Rendkívül tudatos, inspiráló üzletasszony, akit az olykor igencsak kemény, kihívásokkal teli üzleti élet sem változtatott meg. Tomán Szabina az a nő, anya, vállalkozó, aki még a legnagyobb nehézségekben is képes mosolyogni. Meríts belőle inspirációt!

Tomán Szabina úgy boldogul az üzleti életben, hogy közben képes volt megőrizni nőiességét

Nemrég jelent meg Tomán Szabina Siker a mosoly a mögött című könyve, ami egy különleges utazásra invitálja az olvasót. Szabina őszintén, az életében fontos szerepet játszó szakemberek segítségével mutatja meg, hogyan jutott el az üzleti sikerig, milyen kihívásokkal és nehézségekkel kellett szembenéznie útközben.

HIRDETÉS

Mit szerettél volna üzenni a könyv címével?

Szerettem volna megmutatni, hogy a siker mögött rengeteg munka van, sok mindent fel kell áldozni, ugyanakkor az energiabefektetés nem azt jelenti, hogy törtető, kemény vagy munkamániás attitűdökkel felruházott vezető lennék. Nem változott a személyiségem, mióta bekerültem az olykor kemény, kihívásokkal teli üzleti életbe. Nem kellett nagy áldozatot hoznom mindezért, hiszen meg tudtam tartani a nőiességem, tudok mosolyogni, miközben egyensúlyban tartom a munkámra és a családomra fordított időmet is.

Tomán Szabina Siker a mosoly mögött című könyve rávilágít, hogyan tedd teljessé az életed

Mit gondolsz, mi a siker titka?

Ahhoz, hogy sikeres lehess, meg kell fogalmaznod magadban kérdéseket, és ha azokra nem tudod a választ vagy bizonytalan vagy benne, akkor kell találnod valakit, aki megerősít benne, segít megtalálni a megoldást. A könyvben több szakember is szerepel, és kifejezetten olyan embereket választottam, akiknek adok a véleményére, szerintük a pozitív tulajdonságaim egyike, hogy még a legnagyobb nehézségek mellett is képes vagyok mosolyogni. Rettentőn hálás vagyok nekik, amiért mindig tanulhatok tőlük valamit.

A srác, aki sneaker-birodalmat épít, és a Cápákat is lenyűgözte

A srác, aki sneaker-birodalmat épít, és a Cápákat is lenyűgözte

Szerintem a siker egyik alappillére az önbizalom, és a másik fontos tényező, hogy ne mástól várjuk a megoldást.

Maximálisan egyetértek. Az egyik legfontosabb dolog az életben és az üzletben: tudj tükörbe nézni és szembenézni a problémákkal. Más egy probléma miatt elmenekül külföldre, vagy kifújja a gőzt a barátnőivel, én máshogy működöm. Ilyenkor nem elbújok a világ elől, hanem próbálok beleállni, újra kell építkeznem, hogy könnyebben rátaláljak a legkézenfekvőbb lehetőségre.

Pozitívan befolyásolhat egy-egy megoldását, ha figyelünk rá, hogy folyamatosan fejlődjünk vagy tanuljunk valamit?

Abszolút, pláne napjainkban, mert hihetetlenül gyorsan változik a világ. Folyamatosan figyelem az új generációt, hogyan tud lépést tartani a mérhetetlenül sok információval és a változásokkal. Az elmúlt évek egyik legnagyobb tanulsága a túléléssel kapcsolatban: tanulj és próbálj meg felkészülni a váratlan dolgokra, arra, amire nem lehet felkészülni. Ha a problémamegoldásra fókuszálsz, sokkal könnyebb az élet, jól veszed az akadályokat, és a hirtelen jött változásokra is gyorsabban tudsz reagálni.

Nem változott meg Tomán Szabina személyisége, mióta bekerült az olykor kemény, kihívásokkal teli üzleti életbe

Említetted, hogy a könyvben nagyszerű szakembereket ismerhetnek meg az olvasók. Mesélsz picit róluk, milyen kapcsolat fűz hozzájuk?

Náray Tamás volt az első vezetőm, rengeteg inspirációt kaptam tőle. Nem üzleti oldalról kerültünk kapcsolatba, még a modellkarrierem alatt találkoztunk. Rettentően tehetséges tervezőnek tartom, mindig is felnéztem a mérhetetlen profizmusára, a vezetői attitűdjére. Pónyai Katinka bőrgyógyász- kozmetológussal évekkel ezelőtt találkoztam. Ő az, aki mindig segít abban, hogyha a tükörbe nézek, az idő múlásával is természetesen szépnek és elégedettnek érezzem magam. Véger Fibi sminkessel egy fotózáson találkoztam először, sokat jelent, hogy mindig önazonos sminket készít nekem, ez magabiztosabbá tesz. Decker Anna a pilates világába vezetett be, neki köszönhetően annyira megszerettem ezt a mozgásformát, hogy egy-két évvel később be is fektettem egy pilatesre fókuszáló üzletbe. Anna a magyar pilatesoktatók egyik nagymestere, mindig képes inspirálni valamivel.

Zalai Noémi, a Toman Diet dietetikusa is szerepel a könyvben, olyan világot mutat be az étkezés oldaláról a tiniknek, illetve a felnőtteknek, ami nem végletes. A mai világban mindenki szebb, fiatalabb és vékonyabb szeretne lenni, ő viszont normál értékek között kezeli és adja át a tudását. Rajongok dr. Csupor Dezső lexikális tudásáért, a Szegedi Tudományegyetemen végzett és most is a gyógyszerészeti klinika vezetője, mindig ellát hasznos tanácsokkal az összetevőkkel, alapanyagokkal kapcsolatban. Iglódi Csaba coachként lépett be az életembe, külső szemként figyel és támogat a döntéseimben. Balogh Petyát azóta ismerem, mióta Cápaként ülök az öt befektető között. Petya egy modern üzletember, ez a világlátásában és az üzlethez való hozzáállásában is megnyilvánul. Szeretem, hogy együtt tudunk gondolkodni, sok mindent tanulok tőle. Nagyon tetszik, hogy felvállalja, a nőknek nagyobb teret kell adni az üzleti világban. A családom és a férjem is helyett kapott a könyvben, illetve Almási Kitti klinikai szakpszichológus. Kitti segítségével megtanultam, hogyan tudom megőrizni a nőiségemet. Mindenkinek van az életében egy kisebb trauma, bizonytalanság, esetleg rossz érzés, amivel dolgoznia kell. Ő világított rá, hogy ezekkel foglalkozni kell, felnyitotta a szememet, hogy nem szerethet mindenki és nem kell mindenkinek megfelelni.

Mi a legnagyobb célod az idei évre?

Mindenképpen szeretnénk bővíteni a portfóliónkat, az elsődleges célok egyike, hogy a Toman által képviselt életmódváltó, egészséges szokásokat beépítsük a mindennapokba. Sokat növekedtünk, fejlődtünk, fontos célok egyike, hogy minél több piacon szerepeljünk. Nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban, elindítottuk a webshopunkat, már minden Toman termék elérhető online is, nem kell feltétlenül bejönni a Toman szalonok egyikébe. Tavasszal megnyílik az első saját tulajdonú belvárosi szalonunk is az Arany János utcában. Ez nagyon nagy dolog az életünkben. Februárban debütálnak a termékeink az Egyesült Arab Emírségek piacán. Jó lenne az Amazonon látni a termékeket, és más országokat is meghódítani. Az üzleti életen túl a felújítás után jó volna végre visszaköltözni a családommal a házunkba. Szeretnék többet utazni velük, mert mindig feltöltenek a közösen töltött percek. Van még egy titkos álmom, ami talán nyár elején végre teljesülni fog, egyelőre ezt a titkot még megtartom magamnak, de biztosan lehet majd róla sokat hallani.

Még több inspiráló interjú a GLAMOUR.hu-n

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Azahriah után újabb magyar előadó lépett fel háromszor a Puskás Arénában!

Azahriah után újabb magyar előadó lépett fel háromszor a Puskás Arénában!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)