A kedvenc színed elárulja a legjobb tulajdonságod - és még csak nem is tudtál róla

Gondolkodtál már valaha azon, hogy a legtöbb stoptábla miért piros? Vagy hogy az olyan színek, mint a sárga és a narancssárga, vajon miért képesek melegségérzetet kelteni? A színek valójában jelentősen befolyásolhatják azt, ahogyan gondolkodunk, cselekszünk és érzünk. Az pedig, hogy pontosan mi a kedvenc színed, a színpszichológia szerint jóval többet elárul rólad, mint hinnéd.

A kedvenc színed nem egyszerűen a személyiségedről árulkodik, hanem konkrétan a legértékesebb tulajdonságodról is
A kedvenc színed nem egyszerűen a személyiségedről árulkodik, hanem konkrétan a legértékesebb tulajdonságodról is
Fotó: IMaxTree/Glamour

A színpszichológia úgy tartja, hogy a különböző színek bizonyos értelemben befolyást gyakorolhatnak az életünkre, árulkodhatnak a személyiségünkről, a viselkedésünk pedig alakítható is általa. Csak gondolj arra, hogy mi a kedvenc színed, és elárulhatja, hogy a stabil és egyszerű életet vagy az élénk fantáziát részesíted előnyben, jó néhány egyéb érdekesség mellett.

A színek titkai

Bár az egyes kultúrákban a színekhez eltérő jelentéseket társíthatnak, általánosságban elmondható, hogy a különböző színek különleges érzelmeket idézhetnek elő, és erős reakciókat válthatnak ki. Emiatt a színek, amelyekkel körülveszed magad, jelzéseket küldhetnek másoknak a személyiségedről, arról, hogy mit értékelsz, és hogyan viselkedsz. Hogy megtudd, az esetedben ez egész pontosan mit jelent, gondolj a kedvenc színedre. De ne töprengj rajta, ami éppen az első gondolatod, szinte biztos, hogy az lesz a helyes.

Fehér

A fehér az optimista emberek színe
Fotó: IMaxTree

A fehér gyakran jelzi a tisztaságot, a születést és az ártatlanságot. A fehér szín előnyben részesítése azt jelentheti, hogy szervezett, független és logikus gondolkodású vagy. A csupasz és világos fehér színtől tisztának, frissnek és a lehetőségek felé nyitottnak érezheted magad, mások pedig őszintének látnak. Igazi optimista személyiség vagy, aki általában félig telinek látja a poharat.

Az asztrológia alapjai: mit árul el rólad a születési dátumod?

Fekete

A fekete szín remekül elrejti a sebezhetőséget
Fotó: IMaxTree

A fekete szín erőt, kreativitást, eleganciát és szexualitást is jelezhet. Öltözködés tekintetében a feketét gyakran azért viselik, hogy azt sugallják, hogy valaki független, erős és kifinomult természetű. Ha a fekete színt részesíted előnyben, akkor nagy valószínűséggel némileg konzervatív és kissé titokzatos lélek vagy, aki egy áthatolhatatlannak tűnő gát alá rejti sebezhetőségét.

Lila

Tudtad, hogy a lila a luxus színe?
Fotó: IMaxTree

A lilát régóta emlegetik gyakran együtt a luxussal. Ennek oka, hogy sokszor használják a jólét vagy a királyi családok szimbolizálására. Ha a lila színt részesíted előnyben, akkor ambiciózus vagy, szilárd önértékeléssel és egyéniséggel rendelkezel. Soha nem vagy rest, hogy segíts a rászorulóknak, közben viszont erős érzelmi biztonságra és rendre van szükséged ahhoz, hogy úgy érezd, minden jól alakul az életedben.

Piros

Szerelem, romantika, intenzív vágy - mindezt a piros színnel társítják
Fotó: IMaxTree

A piros gyakran szimbolizálja az intenzív vágyat és az agressziót. Ha a kedvenc színed a piros, akkor szenvedélyes és energikus ember vagy, aki nem fél a kockázatvállalástól. Cselekvésre orientált vagy, és nem csak a fizikai beteljesülésre van szükséged, hanem arra is, hogy minden érzékszervedet megmozgató élményeket szerezz. Egyesek számára a piros szín dühösnek vagy ellenségesnek tűnhet, mások számára azonban a szerelmet és a romantikát jelképezi.

Sárga

A sárga az energikus, boldog, mégis racionális emberek színe
Fotó: IMaxTree

Ha a kedvenc színed a sárga, nagy valószínűséggel energikus és boldog ember vagy. A sárga színt az optimizmussal, az intelligenciával és a kreativitással is társítják. Vidám személyiséget és meleg lelkületet jelezhet. Mindig nyitott az új ötletekre, de mellette kivételes szintű elemző gondolkodásod van, így nincs helye az életedben az irreális ötleteknek.

Zöld

A zöld a harmóniára való törekedést szimbolizálja
Fotó: IMaxTree

A zöldet gyakran a pénzzel társítják, azonban a természetet is képviselheti, szerencsét, termékenységet és újjászületést jelezhet, valamint a fizikai beteljesülést is megtestesítheti. Ha a zöld szín a kedvenced, mások hűségesnek, összeszedettnek és függetlennek láthatnak. Élénk és földhözragadt ember vagy, aki a harmóniára törekszik. Közben viszont már görcsösen is tenni akarhatsz azért, hogy aztán mások elismerjenek, de ne feledd, nem mindig neked kell megoldanod mások problémáit!

Rózsaszín

A rózsaszín az önkifejezés színe
Fotó: IMaxTree

Ha a rózsaszín a kedvenc színed, valószínűleg nem okoz gondot az önkifejezés. A rózsaszínt gyakran kötik a gyengédséghez, a reménykedéshez és az erényhez. Ha hajlamos vagy rózsaszín árnyalatokkal körülvenni magad, az vidám, kedves és őszinte személyiségre vallhat. Mindent megteszel, hogy segíts másokon, és tudják is rólad az emberek, hogy hozzád bármikor fordulhatnak, ha ki szeretnék sírni magukat a válladon.

Narancssárga

Optimizmus, energia, vidámság - ezt mind magában hordozza a narancssárga
Fotó: IMaxTree

Ha a kedvenc színed a narancssárga, akkor nagy valószínűséggel tele vagy élettel, optimistán látod a világot, és szeretsz az emberek között lenni. A narancssárga ugyanis az energiát, a melegséget és a lelkesedést képviseli. A narancssárgát jellemzően boldog színnek tartják, gyakran a napsütéssel és a tavasszal hozzák összefüggésbe. De az is előfordulhat, hogy keverednek benned a piros és a sárga színhez kapcsolódó tulajdonságok.

Kék

A kék nyugalmat és megbízhatóságot, stabilitást áraszt
Fotó: IMaxTree

A legnépszerűbb kedvenc szín, a kék a békét és a nyugalmat szimbolizálja. Ez az egyik legfőbb oka annak, hogy a kéket gyakran használják falfestékként a hálószobákban. Ha a te kedvenc színed is a kék, akkor nagy valószínűséggel nyugodt, megbízható, hűséges embernek és nagyszerű barátnak tartanak. De kissé konzervatív is vagy, szeretsz következetes lenni, és legyen szó szinte bármiről, nehezen döntesz a változás mellett.

Az aszcendensed ilyen szinten árul el rólad MINDENT

Barna

Aki a barna színt szereti, az bizony nem tűri meg a negativitást az életében
Fotó: IMaxTree

A barna egy természetes szín, amely a földszerű és organikus anyagokat képviseli. Ha a barna szín a kedvenced, akkor könnyen lehet, hogy vonzódsz a természethez, vagy az egyszerűbb életmódot szereted. A barna szín iránti vonzalom emellett azt is jelentheti, hogy élvezed a bizonyosságot az életben, és kevés türelmed van a negatív gondolatokhoz.

Szürke

Szereted a szürkét? Akkor a problémákat is könnyedén oldod meg
Fotó: IMaxTree

A szürkét gyakran az eleganciával, a modernitással és a stílussal társítják. Ha a kedvenc színed a szürke, akkor nagy valószínűséggel szereted nem magadra vonni a figyelmet. Kiegyensúlyozott, intelligens személyiséggel vagy megáldva, jó problémamegoldó képességgel.

Forrás: colorsexplained.com, betterhelp.com

Ezek a dolgok is árulkodhatnak rólad:

Ez is érdekelhet

Így néznének ki Brad Pitt és Jennifer Aniston gyerekei a mesterséges intelligencia szerint

Így néznének ki Brad Pitt és Jennifer Aniston gyerekei a mesterséges intelligencia szerint

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

PR

Így pakolj be helytakarékosan a nyári utazásokhoz (x)

Így pakolj be helytakarékosan a nyári utazásokhoz (x)

PR

Pozitív lett a HPV-szűrés eredménye? Ezt tehetjük (x)

Pozitív lett a HPV-szűrés eredménye? Ezt tehetjük (x)

PR

Megdöbbentő: Ilyen következményekkel is járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

Megdöbbentő: Ilyen következményekkel is járhat egy drasztikus fogyókúra (x)