Fenyvesi Zoli: „Ha felszállok egy villamosra, már nem fordítják el a fejüket az emberek”

Rendhagyó születésnapi edzéssel ünnepli fennállásának 12 évét a SUHANJ! Alapítvány. A jeles évfordulóval kapcsolatban Fenyvesi Zoltán színész, influenszerrel beszélgettünk, aki több mint tíz éve aktív tagja a közösségnek.

Az október 29-i esemény kapcsán arra kéri a SUHANJ! Alapítvány és Fenyvesi Zoli régi és új barátait, hogy egy jelképes rövid futással vagy sétával fejezzék ki, hogy fontos számukra fogyatékossággal élők ügye. Ez a szombati edzés a tizenkét éves szülinap alkalmából rendhagyó lesz, reggel tíz és este tíz között bármikor be lehet kapcsolódni a Margitszigeti Atlétikai Centrum 400 méteres pályáján. Az alapítvány munkatársai arra kérik szimpatizánsaikat, hogy fussanak, kocogjanak vagy akár csak sétáljanak egy vagy több kört a Margitszigeti Atlétikai Centrum pályáján, és lehetőségeikhez mérten támogassák jelképes ezer forinttal vagy egyéni adománnyal az Alapítványt.

Hogyan emlékszel vissza az első SUHANJ! élményedre?

Tíz évvel ezelőtt egy Spar Maratonon tekertem tíz kilométert először az alapítvány önkénteseként. Akkor versenyeztem csapatban először, fantasztikus mind a mai napig visszagondolni erre az élményre. Azonnal megfogott a hangulat és a társaság. Azóta nagyon sok minden változott, még többen vagyunk, és egyre többen csatlakoznak az alapítványhoz.

Fenyvesi Zolinak a sport mindig is szerves része volt az életének

Csapatban még nagyobb a motiváció és az elszántság, még magasabb célokozat tűzhetsz ki magad elé?

Abszolút, a közösség erejének köszönhetem, hogy indulhattam a félmaratonon, majd a new yorki és a berlini egész maratonokon is. Korábban nem álmodoztam ilyen volumenű versenyekről, nem is volt meg hozzá a megfelelő eszközöm. A SUHANJ! Alapítványnak köszönhetően sikerült ezeket a célokat megugrani.

A mozgás szeretete, a sérült és ép emberek közötti hidak lerombolása is egy fontos küldetés. Milyen fejlődési folyamatokat látsz ezzel kapcsolatban?

Mindenképp pozitív változást látok. Az emberek sokkal elfogadóbbak és segítőkészebbek, ami talán azért is van, mert egyre több fogyatékkal élőt látunk a különböző médiumokban. Másrészt az olyan nonprofit szervezeteknek, mint a SUHANJ! megléte és láthatósága is hozzájárul a szemléletváltáshoz. A mindennapok során egyre többet tapasztalom, például ha felszállok egy villamosra, már nem fordítják el a fejüket az emberek, felajánlják a segítségüket. A SUHANJ! Fitness edzőtermébe is nagyon sok ép ember jár edzeni, szeretnének mozogni és megismerni az alapítványt. Vannak, akik nem mernek kezdeményezni, azt gondolják az edzőtermünk csak a fogyatékkal élőknek ad lehetőséget, holott az integráció a fő missziónk egyike.

Szuper közösség, támogató közeg vár október 29-én

Most szombaton, azaz október 29-én a jeles alkalomhoz kapcsolódóan egy különleges eseményt szervez az alapítvány.

Minden szombaton vannak edzéseink, most arra gondoltunk, hogy a jeles alkalomból szeretnénk egy picit különlegesebbé tenni. Ezúttal bárki csatlakozhat hozzánk október 29-én, aki úgy érzi, szívesen mozogna egyet vagy megismerne minket. Reggel tíztől indul a közös edzés a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, aki szeretne, futhat, sétálhat. Közelről láthatja a speciális tandemkerékpárjainkat is, a résztvevők is kipróbálhatják. A résztvevők a speciális tandemkerékpárokat is kipróbálhatják az eseményen.

Fogyatékkal élőként mi a legnehezebb? Illés Fanni válaszolt!

A programon felül egy nagyon fontos küldetést is kitűztetek magatok elé.

Nyolc millió forintot szeretnénk összegyűjteni a tanév végéig a hozzánk járó fogyatékkal élő gyerekeknek. A SUHANJ! Kölykök program keretében különböző iskolákból és szervezetekből érkeznek hozzánk mozogni, van egy úszásoktatási programunk is, ahol szintén őket támogatjuk. Nagyon fontos nekik a támogatás, különösen gyerekként, viszont tény az is, hogy ez elég nagy költséget jelent, pláne most ebben a különösen nehéz időszakban, amikor minden egyre drágább. Úgy éreztük, muszáj valamit tenni, hogy a gyerekek továbbra is megkapják ezt a lehetőséget, egy pillanatra se érezzék a körülöttünk lévő nehézségeket. Nem kell hatalmas vagyonokra gondolni, már annak is nagyon örülünk, ha valaki egy süti és kávé árával segít. Jelenleg 2,1 millió forintnál járunk, büszkék vagyunk rá, hogy nagyon sokan mellénk álltak, támogatják az ügyet.

Olvass még többet az eseményről és az adományozásról az erotadunk.suhanj.hu oldalon.

Még több értékes tartalom:

Ez is érdekelhet

Ez a boldog párkapcsolat titka, ha Bika, Szűz vagy Bak a partnered

Ez a boldog párkapcsolat titka, ha Bika, Szűz vagy Bak a partnered

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

PR

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

PR

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)