Hiányzik a fürdőszobádból, pedig a legpraktikusabb tárgy lehetne itt - mi az?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha megkérdeznék tőled, hogy melyek azok a legfontosabb tárgyak, amelyek nem hiányozhatnak egy fürdőszobából, te mit válaszolnál? Természetes, hogy gyakran olyan alapvető kellékekre gondolunk, mint a törölközőtartó, a szemetes, a toalettpapír, a tisztálkodási szerek vagy a sminktermékek, de van még egy dolog, aminek minden fürdőszobában ott a helye: egy óra.

Mutatjuk, mi az a legpraktikusabb dolog, ami talán a te fürdőszobádból is hiányzik
Mutatjuk, mi az a legpraktikusabb dolog, ami talán a te fürdőszobádból is hiányzik
Fotó: Gettyimages.com

Függetlenül attól, hogy mindig úgy érzed, hogy a késés az életed állandó része, vagy azoknak a táborát erősíted, akik látszólag mindig remekül osztják be az idejüket, érdemes egy órát elhelyezned a fürdőszobádban. Bár nem egy tipikus fürdőszobai elem, nagyon is praktikus lehet, és több szempontból is megkönnyítheti az életedet. Mivel pedig roppant egyszerűen kivitelezheted, mindenképpen érdemes adnod neki egy esélyt. Hogy miért?

Kisebb eséllyel késel el a munkából

Akár koránkelő, akár éjszakai bagoly vagy, reggel mindannyiunknak szüksége van némi időre a fürdőszobában. Amint viszont veszünk egy gyors, 5 percesre tervezett zuhanyt, gyorsan azon tudjuk kapni magunkat, hogy már 15 perce fürdünk. Leggyakrabban az ilyen és ehhez hasonló dolgok döntik el, hogy időben el tudsz indulni dolgozni, vagy pedig már biztos, hogy elkésel. Ha azonban a fürdőszobádban óra is van egy jól látható helyen, akkor sokkal könnyebben elkerülheted a kellemetlen késéseket.

Kevésbé függsz okostelefonodtól

Önmagában semmi probléma nincs vele, sőt nagyon is hasznos, ha a nap nagy részében veled van az okostelefonod. Hiszen bármikor kereshetnek, szükséged lehet arra, hogy gyorsan válaszolj egy-egy üzenetre, vagy neked kell elintézned egy fontos telefonhívást. Sokan persze megannyi más dologra is használjuk, és a közösségi médiás felületek is szinte egész nap aktívak vagyunk. Ennek következtében viszont alig biztosítunk lehetőséget az elménknek arra, hogy elszakadjon tőle és pihenjen, még olyan korábban jóval privátabb helyeken sem, mint például a fürdőszobában.

Ami még rosszabb, hogy a legtöbb képernyő által kibocsátott fény – a számítógépeket, laptopokat és tableteket is beleértve – kék fény, amely sem a szemünkre, sem pedig az alvási ciklusainkra nincs jó hatással. Így legalább a fürdőszobába ne vidd magaddal, és pihentesd többet a szemedet. Persze továbbra is fontos, hogy tudd, hány óra van, de ehhez bőven elég, ha felnézel egy klasszikus órára, és már folytathatod is tovább a fürdőszobai teendőidet. Hidd el, hamar meg fogod tapasztalni, hogy az elméd és a tested is hálás lesz érte.

Nem szépítkezel túl sokáig

Sokan arra törekszünk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból, ami gyakran azzal társul, hogy rengeteg időt töltünk el a frizuránkkal, a sminkünkkel és hasonló szépségápolási dolgokkal. Persze fontos, hogy ezekre időt szánj, és jól érezd magad a bőrödben, de legbelül te is tudod, hogy nem attól leszel szép, ha akár hosszú órákat is a fürdőszobában töltesz, és folyamatosan variálsz az éppen aktuális megjelenéseden. Ráadásul amellett, hogy ezzel a saját értékes idődet is rabolod, ha csak nem egyedül vagy, előbb-utóbb más elől is elfoglalod a fürdőszobát. Hogy ezt elkerüld, tűzz ki egy reális időkorlátot, amit szépítkezéssel töltesz, és figyeld az órát, hogy be is tudd tartani.

A legikonikusabb fürdőszobák filmekből, amelyekből még inspirálódhatsz is

A legikonikusabb fürdőszobák filmekből, amelyekből még inspirálódhatsz is

Elég időt töltesz fogmosással

Általában mindannyiunknak van két perce, igaz? Nos, az ajánlások szerint pontosan ennyi időre van szükségünk egy alapos fogmosáshoz. Legalább fél percet érdemes a szájüregünk minden negyedében eltöltenünk, ugyanis ennyi idő szükséges a fogainkon felhalmozódó biofilm eltávolításához, ami az üregeket és a fogínybetegségeket okozó baktériumok otthona. Sajnos azonban, amikor fogmosásról van szó, sokan túlbecsüljük, hogy valójában mennyi időt töltöttünk el vele. Ha nem szeretnél ebbe a hibába esni, és ezzel többet téve a fogaid egészségéért, akkor szintén nagy segítségedre lehet egy óra.

Forrás: pronamel.us

Egészséges szokások, amiket megéri elsajátítanod:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Miley Cyrus hajszínváltása bebizonyította, hogy a barna a legizgalmasabb árnyalat

Miley Cyrus hajszínváltása bebizonyította, hogy a barna a legizgalmasabb árnyalat

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője