7 tudományosan bizonyított trükk, amitől azonnal jobban érzed magad

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Életünk egyik legnagyobb kérdése, hogy mitől lehetnénk boldogabbak. Akármi is legyen az, ami jelenleg megnehezíti a mindennapjaidat, és ami ennek a cikknek az elolvasásához vezetett téged, az alábbi trükkök segíthetnek abban, hogy jobban érezd magad.

Mutatunk pár trükköt, amelyek garantálják a boldogságodat
Mutatunk pár trükköt, amelyek garantálják a boldogságodat
Fotó: Westend61/Getty Images

A boldogság definíciója természetesen mindannyiunk számára eltérő, sőt az is lehet, hogy életünk során többször is átkeretezzük magunkban, hogy mi okoz számunkra örömet. Szerencsére azonban vannak olyan tudományosan bizonyított fortélyok, amelyek segítségével garantáltan azonnal jobban érezhetjük magunkat.

HIRDETÉS

Több boldogsághormont mindenkinek

Az elmúlt pár év arra biztatott bennünket, hogy nézzünk mélyebben önmagunkba, és próbáljunk rátalálni azokra a dolgokra, amelyek szebbé tehetik a mindennapjainkat - akár a nehezebb időszakokban is. Míg azonban önmagunk megismerésén egész életünkben kell dolgoznunk, vannak olyan módszerek is, amelyek rögtön felturbózzák a hangulatunkat.

Egyes tevékenységek és gondolatok azonnal boldogsághormont termelnek a szervezetünkben, ezáltal pedig a legkilátástalanabb pillanatokban is segíthetnek visszabillenteni a kiegyensúlyozottságunkat. Dr. Andy Cope és Gavin Oattes bestseller szerzők a brit GLAMOUR számára hét trükkel is szolgáltak, amelyektől azonnal jobban érezhetjük magunkat.

6 tulajdonság, amit indokolatlanul túlértékelünk, pedig nagyon nem kellene

6 tulajdonság, amit indokolatlanul túlértékelünk, pedig nagyon nem kellene

1. Plot twist, vagyis váratlan fordulat

Kutatások szerint amikor úgy érezzük, hogy nem tudunk kontrollálni valamit, maga a helyzet csak 10-20%-át teszi ki a stresszforrásunknak. A maradék abból tevődik össze, ahogy mi értelmezzük az adott eseményt: ha sikeresen át tudjuk keretezni a helyzetet, átfogalmazva a hozzá kapcsolódó gondolatainkat, akkor nyert ügyünk van. „Az életed egy történet, és te vagy a szerző. Lehet, hogy nem tudod megváltoztatni a megtörtént eseményeket, de újra hőssé alakíthatod magad.” – vallják a szakértők. Ha valami nem úgy alakul, mint ahogy vártad, tekints rá plot twistként.

2. Engedd el

Az első buddhista bölcsek óta tudjuk, hogy ha túlságosan ragaszkodunk a múlt negatív történéseihez, az káros hatással lesz a mentális egészségünkre nézve. Ellenben ha elengedjük azokat a dolgokat, amelyek nehézzé teszik a lelkünket, az valóban segít a továbblépésben.Mindannyiunkkal bántak már igazságtalanul, elutasítottak, elbocsátottak, bántalmaztak és felzaklattak minket [...] de itt az ideje, hogy magunk mögött hagyjuk az egészet, és továbblépjünk.” – hívja fel a figyelmünket Cope és Oattes.

3. Vedd fel a ragyogó szemüveged

Mindenki ismeri és érti a déjà vu-t, vagyis az ismerős érzést, hogy valami már megtörtént velünk. Nagyon kevesen hallottak azonban ennek az ellenkezőjéről, a vujà dé-ről, amikor egy ismerős helyzetet új szemmel látunk.” – mondják a szakértők, akik a rózsaszín szemüveg helyett a ragyogó szemüvegen keresztüli nézelődést ajánlják, ami szebb megvilágításba helyezi a dolgokat.A ragyogó szemüveg nemcsak a vujà dé-ben segíthet, de olyan csodálatos élményeket is megvilágíthat, amelyek a legtöbb ember számára azelőtt hiányoztak.

4. Ünnepeld meg, hogy nem történtek meg a rossz dolgok

Rendkívül könnyen felemészthet az attól való félelmünk, hogy vajon mi a legrosszabb, ami történhet egy adott helyzetben. De vajon eléggé örülünk a megkönnyebbülésnek? A baleset, amiben nem volt részünk, a fejfájás, amiben nem szenvedtünk, a sorban állás, amit megúsztunk, a piros lámpák hiánya a hazaúton, a vonat, ami nem késett – ideje mindezt ünnepelni!

6 ok, amiért nem vagy boldog, pedig nagyon igyekszel

6 ok, amiért nem vagy boldog, pedig nagyon igyekszel

5. A miérted lebegjen előtted

A japánok ikigainak hívják az okot, amiért reggelente felkelünk az ágyból, azt a valamit, amiért élünk, a miértet, amire mindannyiunknak szüksége van. Cope és Oattes azt javasolják, hogy tekintsünk erre a miértre úgy, mint egy köpenyre. „Mi a köpenyed? Gondolj a köpenyedre úgy, mint a célodra, a »miértedre«. Túlélhetsz nélküle, de vele együtt repülni fogsz.” Amint észben tartjuk a hajtóerőnket, megállíthatatlanok leszünk.

6. Légy nyitott a kudarcra

Azt mondják, hogy ami nem öl meg, az megerősít, és talán ez így is van. Tanulmányok szerint ahhoz, hogy boldogok és sikeresek legyünk, először nyitottnak kell lennünk a kudarcra. „Az igazság egyszerű: ha nem vagyunk hajlandóak kudarcot vallani, nem vagyunk hajlandóak sikerre sem.” – vallják a szakértők.

7. Bújj össze a szeretteiddel

Cope és Oattes is egyetértenek abban, hogy a boldogság titka az összebújásban rejlik, hiszen a segítségével azonnal jobban érezhetjük magunkat. Ha szeretnéd megismerni, hogyan vélekednek a boldogságról a világ különböző tájain, akkor pedig mindenképp érdemes utánanézned a svéd mysa, a norvég peiskos vagy a dán hygge életérzésnek is.

Olvass tovább a boldogságról:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Dr. Zacher Gábor: Napi 24 doboz energiaital valóban halálos

glamour plusz ikon Dr. Zacher Gábor: Napi 24 doboz energiaital valóban halálos

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)