18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Egy kapcsolat igenis tarthat örökké, ha erre a 4 dologra tényleg odafigyelsz

A szerelmet nem lehet kierőszakolni, ám az éppen úgy nem igaz, hogy ha már kialakult, akkor odafigyelés nélkül is örökké lobogni fog. A sikeres pároknak nem csak szerencséjük van, hanem tudják, milyen apróságokat kell naponta tenni azért, hogy egy kapcsolat vagy házasság ugyanolyan jó maradjon, mint az elején. Miért is hinnénk, hogy ezt a fontos kapcsolatot nem kell ugyanúgy gondoznunk, mint a többi emberi kapcsolatunkat?

Gondolkodtál már azon, vajon mi a hosszú és boldog kapcsolat, szerelem titka?
Gondolkodtál már azon, vajon mi a hosszú és boldog kapcsolat, szerelem titka?
Fotó: Profimedia

A szerelem elmúlik. Ez igaz. Lehetetlen lenne valakit ugyanazzal az őrült szenvedéllyel szeretni éveken át. Ezt sem testileg, sem lelkileg nem lenne egészséges. Gondolj csak arra, mennyit eszel, alszol vagy találkozol a barátnőiddel, amikor épp egy szerelem elején vagy - és eközben mennyiszer nézed naponta a telefonodat, hogy írt-e valamit a másik? A szeretet, ami a szerelem alapjaira épül, viszont egész életen át tarthat. Mit fontos ezért megtenni?

Tiszteld a másikat!

Ez minden emberi kapcsolatban rettentő fontos, és nagyon sok mindent rejt magában. A másik hibáinak belátását és elfogadását, a másik integritásának, személyiségének, szabadságának tiszteletben tartását, és azt is, hogy a partneredről jó véleményed van, becsülöd őt és nem gondolod magad fontosabbnak nála. Egy szerelmi partner vagy házastárs nem a te tartozékod, hanem egy veled egyenrangú emberi lény, akinek önálló személyisége van, és akit nem megváltoztatnod, magad alá gyűrnöd kell, hanem naponta rácsodálkoznod és örülnöd, hogy ismerheted.

Okosan veszekedj!

Néha az ember lefekszik haraggal. Nem kell egy éjfélkor kitört vita után csak azért fennmaradni hajnalig, hogy kibéküljetek. Viszont a napokig vagy órákig tartó, békülési szándékot nélkülöző sértettség, a haragtartás, az ellenségeskedés nem fér bele egy jó kapcsolatba. Ahogyan azok a passzív agreszív technikák sem, amikor azt mondod, nincs semmi bajod, de napokig duzzogsz, és elvárod, hogy a másik kitalálja, mivel bántott meg, vagy úgy csinálsz, mintha megbocsátanál a partnerednek, de közben még mindig haragszol rá. Az őszinteség és a nyíltság nagyon fontos egy kapcsolatban, és ez a veszekedésekre is igaz. Tanuld meg megfogalmazni és határozottan kimondani, mi a bajod, és hallgasd végig a másik állaspontját is, ne gondold a kezdtektől azt, hogy neked van igazad. Ha nem éreznél rá a dolgora eleinte, minden veszekedés alkalmával figyelmeztesd magad arra, hogy mi a lényeg: az, hogy szeretitek egymást, és ki akartok békülni.

Légy hálás!

Ha elönt olykor a keserűség, hogy a partnered nem tett meg neked valami fontosat, gondolj arra, mennyi mindent tesz érted nap mint nap, amik egy része már talán föl sem tűnik, annyira természetessé vált. Pedig a legapróbb dolog is számít: az, hogy kiviszi a szemetet, hogy halkan készülődik reggel, ha te még alszol, hogy a kedvenc ételedet főzi. Ne felejtsd el azt sem, hogy milyen hálás lehetsz pusztán azért, hogy ő van az életedben, hogy nem vagy magányos, hogy szeretnek és megbecsülnek.

Az igaz szerelem egyszerűbben talál rád, mint gondolnád!

Fizikálisan is mutasd ki a szereteted!

Nem véletlen, hogy a szexuális élet megszűnése nagyon gyakran az érzelmi elhidegüléssel is együtt jár, netán okai, következményei egymásnak. A csókolózás, simogatás, ölelés, kézfogás mind mind olyan dolgok, amelyeknek tíz év után sem szabadna eltűnnie egy kapcsolatból, pedig sajnos gyakran ez történik, és már csak a megszokásból adott gyors puszi, az ölelés az ünnepeken és az egszségügyi szex marad helyette. Pedig ez ellen igazán könnyű tenni. Figyeljetek oda, hogy rendszeresek legyenek az összebújások, a csókok, a kézfogás, az őszinte, valóban átélt, hosszú ölelés. Ezt a reggeli búcsúzás és az esti közös tévézés alatt is remekül lehet abszolválni.

A szerelemről olvasni is remek szórakozás! Ne hagyd ki!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Csábítás és siker vár rád - február 1.

Napi horoszkóp: Csábítás és siker vár rád - február 1.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói