Palvin Barbara és szerelme, Dylan Sprouse olyanok új fotójukon, mintha ikrek lennének

Mi a közös a Palvin Barbara-Dylan Sprouse párosban és a boldog párkapcsolatban? A tudomány - és persze az evolúciós pszichológia - szerint a hasonlóság. És most jöjjön a rövid, de annál érthetőbb magyarázat!

Észrevetted már, mennyire hasonlít egymásra Palvin Barbara és Dylan Sprouse?
Észrevetted már, mennyire hasonlít egymásra Palvin Barbara és Dylan Sprouse?
Fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Minden alkalommal ellágyul a szívünk, amikor Palvin Barbara és Dylan Sprouse közös képet posztol. A páros ugyanis A-listás – és egyébként civileket – megszégyenítően kiegyensúlyozott párkapcsolatban él már hosszú évek óta. Felmerült már benned a kérdés, vajon mi a titkuk? Na és az szemet szúrt már, milyen elképesztően hasonlítanak egymásra? Ha még nem, akkor új fotójukon mindenképpen ízlelgesd a hasonlóságot – csak ne felejts el lapozni.

Erről is az evolúciós pszichológia tehet!

Kék szemek, hasonló mosoly hajszín és arcforma – nem túlzás azt állítani, hogy Dylan Sprouse Palvin Barbara tökéletes férfi kiadása. Ez pedig az evolúciós pszichológia szerint arra is magyarázatot ad, miért áll ilyen biztos lábakon a kapcsolatuk. Kutatások támasztják alá, hogy sokkal nagyobb eséllyel maradnak együtt azok a párok, akik külsőleg is hasonlítanak egymásra, mint azok, akik nagyon különböznek. Minél inkább egyeznek a génjeink, annál nagyobb az esélye, hogy tudat alatt az illetővel szeretnénk családot alapítani (ezzel is fenntartva és tovább örökítve a génállományunkat.)

Asszortatív párzásnak nevezik például azt a tendenciát, amikor valaki szinte már a hasonmásával kerül kapcsolatba, aminek szintén lehet az az egyik mozgatórugója, hogy egy ilyen illetővel kényelmesnek találjuk majd a kapcsolatunkat, amitől boldogságot és stabilitást remélünk.

Ez itt tényleg Palvin Barbara? Hirtelen fel sem ismertük!

Az idő majd megoldja?

Ami ennél is meglepőbb: ha eleinte nem is hasonlítanak annyira, nagyjából 25 évnyi kapcsolat elég ahhoz, hogy a párok fizikailag is elkezdjenek emlékeztetni egymásra, amit a tudomány a megjelenés konvergenciájának nevez. A tudomány megfigyelte, hogy tudatosan és tudat alatt is hajlamosak vagyunk arra, hogy elkezdjük lemásolni, átvenni a párunk szokásait, jellegzetességeit, legyen szó a hajviseletről vagy a hangról. De ami a legfantasztikusabb: egy tartós kapcsolatban még a felek immunrendszere is elkezd hasonlóvá válni, miután összecsiszolódnak az étkezési szokásaik, az alvási ritmusuk és a teljes életmódjuk. Mi a tanulság? Adj esélyt a hasonmásodnak, és nézd meg, mi sül ki belőle!

Merülj el a szerelem pszichológiájában:

Ez is érdekelhet

Katalin hercegné megtörni készül a királyi hagyományokat

Katalin hercegné megtörni készül a királyi hagyományokat

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói