Séta közben is égethetsz hasi zsírt, de csak ezekkel a trükkökkel

A rendszeres séta bizony rendkívül jót tesz a mentális és fizikális egészségünknek egyaránt: nemcsak a szívünkre, az agyunkra, az energiaszintünkre és a hangulatunkra van kedvező hatással, mindeközben a zsírégetés is meglepően egyszerűvé válik – főleg ha ismerjük a megfelelő trükköket.

A kiegyensúlyozottság kulcsa a rendszeres séta erejében rejlik
A kiegyensúlyozottság kulcsa a rendszeres séta erejében rejlik
Fotó: Olga Kazantseva/Getty Images

A tavasz érkezése egészen tökéletes alkalom arra, hogy nyakunkba vegyük a világot és mozogjunk egy kicsit. Egy jó séta már önmagában véve fantasztikus hatással van a lelkünkre és a testünkre egyaránt, de ha ez nem lenne elég, pár klasszikus módszerrel még egy kis zsírt is égethetünk vele – különösen a hasi területről. Ha szeretnél fittebben és tudatosabban gyalogolni, akkor a legjobb helyen jársz, ugyanis elhoztuk a legtutibb és legegyszerűbb tippeket, amelyek a segítségedre lehetnek.

Kutatások szerint a rendszeres séta nemcsak helyrehozza a közérzetünket, de csökkentheti a hasi zsírszövetet és javíthatja az inzulinrezisztenciát is. Az alábbiakban olyan módszereket gyűjtöttünk össze, amelyekkel kicsit magasabb szintre emelheted a gyaloglási szokásaidat.

Változtass a sebességen

A legegyszerűbb módja annak, hogy a sétád a szokásosnál intenzívebb kardióedzéssé váljon, ha gyorsítasz a lépteiden. Természetesen nem az a lényeg, hogy egyből olyan gyorsan sétálj, amennyire csak tudsz. Ha szükséges, tarts szüneteket és váltogasd a tempódat: pár percig sétálj gyorsan, majd térj vissza a normális sebességhez, és ha készen állsz, gyorsíts be újra.

Ezért tesz minket olyan boldoggá a tavaszi napsütés

Sétálj felfelé

A lejtőn felfelé gyaloglással finoman és biztonságosan növelheted az edzésed intenzitását – ráadásul javítja a testtartást, valamint erősíti a csípő- és combizmokat. Próbálj emelkedős környéken sétálni, felfelé vezető útvonalakat keresni, és nem kapaszkodni semmilyen korlátba. Motiváljon a tudat, hogy ha elég magasra mész, a csúcsra érve fantasztikus kilátás fogad majd.

Változtass az útvonalon

Teljesen más a kövezett vagy aszfaltozott járdán sétálni, mint a városon kívül. Menj ki legalább hetente egyszer a természetbe, élvezd a friss levegőt és fedezz fel ismeretlen ösvényeket. A változatos terep nemcsak a kalóriaégetésedet fogja növelni, de a lábaidat is megerősíti majd. A csend, a nyugalom és a friss levegő garantáltan minden alkalommal egyre hívogatóbb lesz egy újabb sétára.

Sétálj tovább

Természetesen minél többször, minél hosszabb ideig sétálsz, annál több zsírt tudsz elégetni – és annál jobb lesz a közérzeted is. A hosszas gyaloglás mindemellett növeli a szív- és érrendszer állóképességét, erősíti az izmokat, a csontokat és az ízületeket, amelynek következtében fokozatosan nőni fog az állóképességed és hétről hétre egyre kitartóbb leszel. Talán legközelebb már futni is kedved támad majd.

Ezeket olvastad már?

Ez is érdekelhet

Ő lett a Sztárban sztár hatodik adásának kiesője, elképesztően szoros volt a szavazás

Ő lett a Sztárban sztár hatodik adásának kiesője, elképesztően szoros volt a szavazás

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói