Mit jelent az, hogy biromantikus valaki, és honnan tudhatod, hogy te az vagy-e?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Előfordult már veled, hogy romantikus értelembe véve elképesztően vonzódtál valakihez - legyen az bármilyen nemű személy? Nem vagy egyedül az érzéssel, és most azt is megtudhatod, mi jellemző pontosan a biromantikus emberekre. Ha ezen jelek nagy részét tapasztalatod magadon, elképzelhető, hogy te is közéjük tartozol.

Ebből a 8 jelből tudhatod, hogy bioromantikus vagy-e
Ebből a 8 jelből tudhatod, hogy biromantikus vagy-e
Fotó: Profimedia

Ha biromantikus vagy, vonzónak érezheted, hogy mély érzelmi kötelékeket alakíts ki az emberekkel, nemi identitásuktól függetlenül. Cikkünk célja, hogy segítsen megérteni, mit jelent biromantikusnak lenni, valamint útmutatót adjon ahhoz, hogy biromantikus emberként boldogulhass és kiteljesedhess az életben.

Ezekből a jelekből tudhatod

Több nemhez vonzódsz: A különböző nemek iránti romantikus vonzalom megtapasztalása a biromantikusság egyik árulkodó jele. Ez azt jelenti, hogy mély érzelmi kötelékek kialakítására vágysz bizonyos emberekkel, de nemi identitástól függetlenül.

Össze vagy zavarodva érzelmileg: A társadalmi elvárások és a különböző romantikus irányultságokkal kapcsolatos tájékozottság hiánya miatt lehetséges, hogy egy valódi érzelmi zűrzavar tombol benned. Ha bizonytalan vagy azzal kapcsolatban, mik a preferenciáid, úgy nagy eséllyel biromantikus vagy.

Több embert érintő fantáziáid vannak: Ha azon kapod magad, hogy romantikus kapcsolatokról fantáziálsz különböző nemű emberekkel, szintén erre utalhat. A fantáziálgatás magában foglalhatja az ismerkedéssel, randizással kapcsolatos álmodozást és a szerelembe esést is.

4 nő őszinte vallomása élete első leszbikus tapasztalatáról

4 nő őszinte vallomása élete első leszbikus tapasztalatáról

Érzelmileg erősen vonzódsz a különböző nemű emberek felé: A biromantikus emberek gyakran erős érzelmi kapcsolatokat alakítanak ki különböző nemű személyekkel, élvezik társaságukat és tartalmas beszélgetéseket folytatnak velük.

Volt már romantikus kapcsolatod velük: Ha megvizsgálod a múltbeli párkapcsolataidat, rájöhetsz, hogy mi alapján választottad azt az adott személyt. Ez is segíthet abban, hogy jobban megértsd a romantikus beállítottságodat.

Szívesen töltesz el időt biromantikus közösségben: Ha eddig nem is voltál tudatában annak, hogy ezt miként nevezik, azt biztosan észrevetted, milyen jól érzed magad a hasonló beállítottságú emberek társaságában. Ez is egy jele lehet annak, hogy biromantikus vagy.

Rugalmas preferenciákkal rendelkezel: A biromantikus emberek időnként ingadozhatnak a romantikus preferenciáikat illetően, és életük során a különböző nemekhez való vonzódás megváltozhat vagy fokozódhat. Ha úgy érzed, hogy romantikus érdeklődésed folytonos és fejlődőképes, szintén erre utal.

Vonzanak a biromantikus történetek: A biromantikus irodalommal, filmekkel vagy online tartalmakkal való gyakori időtöltés, valamint az ábrázolt szereplőkkel és élményekkel való azonosulás segíthet jobban megérteni romantikus irányultságodat.

Most akkor hogyan tovább?

Ha a fentiek alapján úgy érzed, talán te is biromantikus vagy, íme néhány tanács, hogy milyen irányba tudsz elindulni.

Az aszexuálisok sohasem szexelnek, és még 3 tévhit az aszexualitással kapcsolatban

Az aszexuálisok sohasem szexelnek, és még 3 tévhit az aszexualitással kapcsolatban

Csatlakozz egy biromantikus közösséghez: Az élet minden területén, így ebben az esetben is sokat segíthet, ha olyan emberekkel veszed körül magad, akik hasonlókon mennek keresztül. Kisebbségi csoporthoz tartozni sosem könnyű, hiszen a világ a többségre lett szabva, de ez nem jelenti azt, hogy egyedül lennél az érzéseiddel és a megéléseiddel. Egy biromantikus csoportban megismerhetsz új embereket, akikkel tapasztalatokat cserélhettek és támogathatjátok egymást.

Lépj kapcsolatba egy helyi LMBTQ+ szervezettel: Keresd meg a hozzád legközelebb álló és legszimpatikusabb LMBTQ+ szervezetet és kérj információt tőlük, hogy milyen eseményeik, támogató csoportjaik vannak, amelyekhez csatlakozhatnál.

Beszélj egy terapeutával: Ha nehézségekkel küzdesz, vagy további támogatásra van szükséged, fordulj olyan szakemberhez, aki már rendelkezik tapasztalattal az LMBTQ+ kérdéseket illetően.

Könyvek és média: Fedezz fel olyan könyveket, filmeket, podcast műsorokat vagy dokumentumfilmeket, amelyek a biromantikus élményeket és a romantikus orientáció sokféleségét mutatják be. Ezek segíthetnek közelebb kerülni magadhoz.

Avasd be a szeretteidet: Oszd meg velük, mi zajlik benned, és segíts nekik abban, hogy a neked legmegfelelőbb módon tudjanak téged és a közösségedet is támogatni. Oszd meg velük azokat az erőforrásaidat és információkat, amelyeknek már most a birtokában vagy és segíts felhívni a figyelmet a biromantikusságról alkotott káros tévhitekre és az LMBTQ+ közösségek fontosságára.

Forrás: verywellmind.com

A szerelem és az ő ezer árnyalata:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Dobj el mindent: Brad Pitt Magyarországon van, mutatjuk, hol futhatsz vele össze egészen biztosan

Dobj el mindent: Brad Pitt Magyarországon van, mutatjuk, hol futhatsz vele össze egészen biztosan

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)