Sokan vágyunk rá, de kevesen lépjük meg - Mi vezet egy édeshármashoz?

A több partnerrel szeretkezés a legtöbb ember titkos fantáziájában előfordul, ha a szexuális élet felélénkítéséről van szó. Te szoktál ilyesmiről fantáziálni?

A politikus című Netflix-sorozat több alkalommal is tematizálta az édeshármast
A politikus című Netflix-sorozat több alkalommal is tematizálta az édeshármast
Fotó: Profimedia

Az édeshármas gondolatát sokan izgatónak találják. Nem mindegy azonban, hogy önkielégítés közben fantáziálsz csak erről, esetleg pároddal beszélgettek róla előjáték gyanánt, vagy a valóságban is kipróbálnád.

A nők kalandvágyóbbak

Ha férfi és nő alappárosról beszélünk, akkor a felmérések szerint a férfiak leginkább két nővel szeretnének lenni, a nők viszont kalandvágyóbbak ebben a kérdésben, és mindkét nemmel élveznék a helyzetet. Természetesen nem élnek olyan sokan a lehetőséggel, mint ahányan álmodoznak róla, de mi is lenne, ha az ember mindent végrehajtana, amiről álmodik! Az állandó párkapcsolatokra nézve a másokat bevonós kalandoknak megvannak az árnyoldalai. Először is közösen kell meghozni a döntést, aztán ki kell választani a harmadik felet és eljutni vele az eseményig úgy, hogy be is kell avatni pár intim dologba. Fontos, hogy milyen indokkal jut el egy pár odáig, hogy ezt a megoldást választja.

Miért szeretnéd?

Úgy érzik, hogy nem tapasztaltak eleget a kapcsolatuk előtt és más emberek bevonásával, de együtt szeretnék ezt pótolni? Tényleg csak az unalmasnak vélt szexuális életüket szeretnék feldobni? Esetleg valamelyikük már nem érzi jól magát a kapcsolatban és kifelé tekinget? Fontos tehát átgondolni a motivációkat. Még az „ideális” édeshármasnak is van rizikója. Például az, hogy valamelyiküknek a kettőből mégis csak egy azonos neművel kell intim kapcsolatot létesítenie és ez további bonyodalmakra adhat okot. Az sem egyszerű szembesülés, hogy az illető a partnere a szeme láttára fog lefeküdni valaki mással. Kellő önismeret nélkül, féltékenységgel a szívben nem túl okos döntés ilyen módon változtatni a szexuális szokásainkon. Nagyon fontos odafigyelni a harmadik ember méltóságára is.

Nézz filmet!

A témában remek magyar filmajánlatunk van, ráadásul női szemszögből. Nagypál Orsi Nyitva című első filmje üdítő színfolt a hazai filmpalettán, mivel őszintén beszél a harmincas korosztályról, a párkapcsolati gondokról és ugyanannyira humoros is, mint amennyire drámai.

KVÍZ: Hány kérdésre tudod a választ, ha szexről van szó?

Egy a 30-as éveiben járó fiatal pár története, akik öt éve élnek együtt és nagyon jól ismerik, egymás szokásait. Az egymás iránti érdeklődés fenntartására különböző módszereket találnak ki. Például az édeshármast, amelynek szépen végigmennek a buktatóin is. Annak a lehetősége is fennáll persze, hogy harmonikussá lehet tenni ezekkel a kísérletezésekkel a viszonyokat, annak ellenére, hogy társadalmilag nem elfogadott „módszerek”. A történetbe belépő figurák sem probléma mentesek, nekik is vannak házasságaik, szerelmeik, szüleik, testvéreik. Kiderül, hogy a legalább próbálkozó párral van a legkevesebb baj, s nem is véletlen, hogy egymás mellett érzik magukat a legjobban.

A mások bevonásának aztán vannak extrémebb, bár kevésbé konfliktusos verziói. Akad, aki azt szeretné, hogy a harmadik csak nézze, ahogy a párjával szeretkezik, esetleg több néző is legyen. Ilyenkor a néző a voyeur szerepét tölti be, ami szintén megegyezésen alapszik és egy kis szervezési munkával jár. És így tovább. Lehet feszegetni a határainkat és felfedezni a kapcsolatunkat, önmagunkat közben. A lényeg, hogy olyasmit ne tegyünk, amit nem akarunk, és másokat se kényszerítsünk olyasmire, amit ők nem akarnak igazán.

A cikk eredetileg a GLAMOUR magazin 2020-as júniusi lapszámában jelent meg.

A tabusított kérdésekről is nyíltan beszélünk:

Ez is érdekelhet

Aladdint Tom Cruise-ról mintázták -  és még 15 hajmeresztő tény a Disney-ről

Aladdint Tom Cruise-ról mintázták - és még 15 hajmeresztő tény a Disney-ről

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói