18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

„Felnőtt férfiak, bízom benne, hogy fel tudják dolgozni: csak szexet akarok”

Sok nőt ismerek, akinek a válás nem a világ végét, hanem egy gyönyörteli, szexuális élvezetekben gazdag új élet kezdetét hozta meg. Egy volt a közös bennük: végre meg akarták ismerni a testüket mint szexuális örömforrást.

A szexuális élet nem ér véget egy válással
A szexuális élet nem ér véget egy válással
Fotó: Getty Images/Witthaya Prasongsin

Gondolom hallottál már olyan történetet, ahol egy nagy baleset következtében valakinek teljesen megváltozik a világhoz való hozzáállása, hirtelen újraértékeli az életét, és még ha például el is veszti az egyik végtagját, akkor is úgy érzi: végre elkezdett élni, végre jobban érzi magát a bőrében. A válás is egy hasonlóan nagy pofon, ami nagy felismeréseket hozhat, többek között azt, hogy „eddig nem voltam jó helyen és ideje most már előtérbe helyezni magam”. Nem ritka, hogy válás után a nők felfedezik: tulajdonképpen eget rengető orgazmusokra képesek, csak eddig nem tudták megélni azt!

Diát a válása után ismertem meg, ami nem is csoda, hiszen akkor kezdett csak el nyitni a világra. Addig a családjának élt, így nem is lehetett volna találkozni vele a szülői értekezleten és a gyerekek különóráira való várakozásokon kívül. Megküzdött a válással: Gyurival 18 éve voltak együtt, kamasz gyerekével „maradt így egyedül”. Illetve tulajdonképpen egy gyerekkel kevesebbről kellett így gondoskodnia már, mert az exe nem igazán volt ura az életének. Dia egy tudatos nő, aki addig is sokat foglalkozott már önismerettel, és a válás alatt még inkább azt érezte: keresnie kell a támogatást, az útmutatást a „nála okosabbaktól”, hogy túlélje ezt a borzalmat. Akkor még álmodni sem tudott arról, hogy nem csak túlélni fogja, de újjászületik, és hatványozottan örömtelibb életet tud élni.

A nullával volt egyenlő a szexuális életük

Az utolsó hat évben Gyuri teljesen elhagyta magát, ami az életmódjában is megmutatkozott. Elhízott, motiválatlanná vált, már biciklizni se járt el, mint korábban. Esténként órákra belefelejtkezett a számítógépes játékaiba - sem a gyerekkel, sem Diával nem szervezett már közös programot.

Mivel későig játszott, inkább a vendégszobában feküdt le aludni, hogy ne ébressze fel Diát – bár ez lehet, egy inkább jó kifogás volt ahhoz, hogy kerülhesse őt. Egyáltalán nem értek egymáshoz napközben: sehol egy apró érintés vagy puszi. Ezzel együtt pedig, ahogy sejthető, a szexuális életük is megszűnt.

„Ha tudtam volna, milyen valójában egy házasság, sosem megyek bele”

Diának eleinte nem tűnt fel, hogy baj van

Elsodorta az élet: a gyerekről való gondoskodás, a munka. Azt gondolta, hogy ez a természetes, mindenkivel megesik, hogy idővel eltávolodnak egymástól. Talán nem is merte bevallani magának, hogy zátonyra futottak. Náha megkérdőjelezte, jó helyen van-e, de nem volt bátorsága egyedül szembe menni ezzel a helyzettel, hiszen tudta, hogy a férjére nem számíthat.

Kicsit kapóra is jött neki ez az eltávolodás, mert sosem élvezte a szexet Gyurival. Mindig csak a férfi unszolására ment bele a néhány perces, orgazmust nem ismerő menetekbe, melyek után titokban elégítette ki magát a zuhanyzóban, nehogy megtudja a férje, hogy maradt benne hiányérzet.

A válás egy megváltás volt

Bár nagyon félt tőle, végül mégis megtörtént: elváltak egymástól. Ijesztő volt az ismeretlen, hogy mostantól egyedül kell boldogulnia (bár eddig is ezt tette) és félt, hogy senkinek sem fog már kelleni „egy öregedő, egyedülálló anyuka”. (Ő fogalmazott így.)

Ha viszont már „minden veszve volt”, úgy döntött, kockázatot vállal, és egy online kurzusomon fellelkesedve elkezdte újra felfedezni a szexualitását: elkezdett tanulni a teste és lelke működéséről, megismerkedni azzal, mi esik neki valójában jól (és mi nem!), mik a vágyai. Hamarosan döbbenten tapasztalta, micsoda orgazmusokra képes ő, és hogy évekig „egy barlangban élt”: fogalma sem volt róla, hogy a szexet úgy is lehet csinálni, hogy az számára is élvezetes legyen, méghozzá annyira, hogy alig várja a következő alkalmat!

Pár hónap után felregisztrált a Tinderre

Nem egyből kezdett el ismerkedni: úgy döntött, először magával kell foglalkoznia, újragondolni és újraépíteni az életét. Amikor már úgy érezte, végre tud kapcsolódni a testéhez és a vágyához, és már szeretné kipróbálni mindezt egy partnerrel is, érezni egy új férfi érintést, testét és persze a férfiasságát is, felregisztrált a Tinderre.

Nem akart kapcsolatot. Kísérletezni akart, önmagát jobban megismerni, még jobban felébreszteni a testét – mindezt tét nélkül. Arra vágyott, hogy most csak ő számítson, végre csakis saját magát helyezze előtérbe. Erről tisztán kommunikált is a férfiakkal, senkit sem akart átverni, vagy kihasználni. „Felnőtt férfiak, bízom benne, hogy fel tudják dolgozni: csak szexet akarok” – mondta.

Falni kezdte a férfiakat és imádta! (És a férfiak is őt!) Közben pedig figyelte, ki milyen hatással van rá, kivel mi jó az ágyban és mi nem, és építette a mentális listáját arról, milyen a neki való kapcsolat. Minden találkozót élvezett, mosolyogva mesélt róluk (én már követni se tudtam őket) és bár sokukkal nem akart még egy randit, úgy értékelte, mindből tanult valamit.

Ki a hibás, ha túl kevés a szex?

Egy napon aztán váratlanul találta meg a szerelem

Nem azért volt szüksége erre a tinderezős időszakra, hogy „végre kiélje magát”, hanem hogy végre megismerje, feltérképezze a saját szexualitását és azt, milyen az a társ, aki mellett igazán jó neki. Végül egy csodálatos férfival találtak egymásra ugyanitt a Tinderen, akivel meg is állapodott és most, négy évvel később is olyan szexkalandokat élnek át kettesben a vőlegényével, amitől a legtöbbünk szája tátva maradna!

A válás nem a világ vége, de nem feltétlenül kell eljutni odáig!

Természetesen senkit sem akarok válásra biztatni, de mindenképp szeretném, hogy azok a nők, akikkel ez megtörtént, tudják, hogy könnyen lehet, nem a világ vége jött el, hanem épp ellenkezőleg: most kezdődik csak egy jobb élet!

A legutóbbi szakításom után (amikor azt hittem, tényleg vége a világnak) egy ponton rájöttem: „de hiszen eddig minden szakításom után csak jobb lett az életem, és mindig egy jobb partnert találtam!”. Természetesen mindez annak is volt köszönhető, hogy folyamatosan jártam önismereti programokra. Hiszem, hogy ha nem változtatunk a gondolkodásmódunkon, akkor a következő partnerünk is ugyanolyan lesz – mindaddig, amíg meg nem haladtuk azt, amit kell.

Szerencsére nem csak a válás nyithat utat egy gyönyörtelibb és szexuális élvezetekben gazdagabb élet felé! Nem egy olyan kliensem volt már, aki (többnyire a válástól való félelmében) még idejében kezdett el tanulni a szexuális és párkapcsolati működéséről, kezdte el fejleszteni magát, és sikerült újraélesztenie az addigra már hervadó félben levő kapcsolatát.

Sok nő a 40-es, 50-es éveiben virágzik ki szexuálisan

Hiába tanítják ezt, nem igaz, hogy a 20 éveseké a világ. Sok nő 40-50 évesen ébred fel Csipkerózsika álmából, és talál rá a testére, mint gyönyörforrásra. Sokan ekkor kezdenek el végre információk után nézni, mitől lehetne élvezhető a szex, és találnak rá igazi kincsesbányákra. A legtöbben persze bánják, hogy nem kezdtek el már 20 évesen foglalkozni a témával, de összességében örülnek a megváltozott életüknek. Soha sem késő.

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jeletnkezni.

Nem kielégítő a szexuális életed? Segíts magadon!

Ez is érdekelhet

5 dolog, ami segít leküzdeni az ételek utáni sóvárgást

5 dolog, ami segít leküzdeni az ételek utáni sóvárgást

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói