Az év első Teliholdja a Rák jegyébe lép, és megvilágítja a válaszokat

Sorozatunkban Nagy Emese asztrológus vezet be az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin átlásd, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre. Szerzőnk ezúttal abban segít eligazodni, mit hoz a Telihold a Rák csillagjegyben.

Az év első Teliholdja segít megvilágítani a benned rejlő válaszokat
Az év első Teliholdja segít megvilágítani a benned rejlő válaszokat
Fotó: Anna Efetova/Getty Images

Január hetedike van, és el is érkeztünk az év első Teliholdjához, amely a Bak-Rák tengelyen jön létre. A Nap a Bak jegyet, míg a Hold a Rák csillagjegyet világítja be. Teliholdkor a két fényadó pontosan szemben áll egymással – ezért olyan nagy a Hold ilyankor, hiszen teljes testtel vissza tudja tükrözni a párja energetikáját. Ha pontosak akarunk lenni, akkor éjfél után nyolc perccel élesedett be az együttállás, de a hatása napokig érződni fog.

Miről is szól az idei első?

A bölcsességről, a tudásról és a konfliktusok ésszel való megoldásáról. Az asztrológiában három égitest van, amit erősen a tudáshoz, illetve a tudás megszerzéséhez kötünk, ez pedig egyszer a Merkúr, a kommunikáció és a tanulás bolygója, a Pallas Athéné, aki az ő női párja, illetve az Uránusz, aki pedig a Merkúr magasabb oktávja, ezért is kötődnek hozzá a villanásszerű megvilágosodások.

Nos, a Merkúr a Napon csücsül rajta, a Pallas Athéné a Holddal áll együtt, az Uránusz pedig egy elég pontos fényszöggel támogatja az egész energetikát. A Bak-Rák tengely alapvetően arról szól, hogy család vs. munka, mennyit áldozok fel magamból a szeretteimért, illetve mennyire fontos számomra a saját karrierem. Házügyileg pedig a hármas-kilences házban jön létre ez a szembenállás, amelynek pedig az alapfokú tanulmányok elkezdése a tematikája, vagy inkább a meglévő tudás továbbfejlesztése felsőfokú tanulmánnyal.

Mutatjuk, hogyan ismerd fel a csillagjegyeket az öltözködésükről

Gondold át!

A közvetlen környezetben maradni és választani a megszokott dolgokat, vagy külföldre menni, világot látni és tágítani a horizontot? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekben lehetnek belső konfliktusaink, ugyanis a Nap és a Hold is kvadrátot vet az Aszcendens-Deszcendens tengelyre, szóval nem csak a párunkat, de saját magunkat is igencsak meg tudjuk ezidőtájt kérdőjelezni. Viszont ne aggódjunk, ugyanis ennyi bölcsesség-égitesttel a nyakunkon, a szituáció megoldása is ott van a levegőben.

Este, mikor jobban ráérünk, vegyünk egy nagy fürdőt, vagy üljünk le meditálni a kedvenc fotelünkbe és kicsit gondolkozzunk el ezeken a kérdéseken. Az önfeladás, a karrier, a felelősségvállalás, a család, az anyaság, a külföld, a menni vagy maradni dilemma, ezek mind nagyon jó topikok lehetnek és ne csodálkozzunk, ha az átlagnál több kérdés merül fel bennünk. Hiszen a kvadrátok a belső konfliktusok jelölői, és hát ugye teher alatt nő a pálma, csak akkor fogok tudni egy problémát megoldani, ha először legalább észreveszem. Nem is lehetne jobb alkalom szembenézni a megoldatlan konfliktusokkal, mint amikor az Univerzum összes tudást jelző égitestje rajta áll, vagy fényszögeli a két fényadót, tehát a tudatos és a tudatalatti énünket is.

Még több asztrológia:

Ez is érdekelhet

Jennifer Aniston szerint egy egész generáció tartja sértőnek a Jóbarátokat

Jennifer Aniston szerint egy egész generáció tartja sértőnek a Jóbarátokat

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói