Görög istennők és a tengerpart ihlették a Daige tavaszi kollekcióját

2015.február.26.

Tóth Melinda, a DAIGE márka tervezője minden szezonban igazán légies, könnyed, és gyönyörű kollekcióval lepi meg a magyar közönséget. A 2015-ös Women of the Year legjobb divattervező jelöltjének legújabb kollekcióját mutatjuk be.

Görög istennők és a tengerpart ihlették a Daige tavaszi kollekcióját
Fotó: HenczPéter

A DAIGE 2015-ös tavasz/nyári Shores kollekcióját a sziklás tengerpartok, eldugott öblök hangulata és a görög mitológia legendás nőalakjai inspirálták. A szezon főszereplői a tervezőt megihlető görög istennők, akik 21. századi környezetbe áthelyezve öltenek testet a kollekció darabjain. A Shores egy utópisztikus sziget tengerpartja, ahol összegyűlnek a mitikus karakterek 2015-ben.

"A kollekcióhoz Görögországban gyűjtöttem anyagot, a modernitás és az antik mitológia között lévő számomra inspiráló linket keresve. Nem szerettem volna pusztán viseleti referenciákhoz nyúlni, sokkal inkább arra próbáltam koncentrálni, ahogy én elképzelem a személyiségüket és mai környezetbe, a DAIGE világába helyeztem át őket" - meséli Tóth Melinda, a márka tervezője.

Az anyagok között többféle hernyóselyem, viszkóz és pamut található, melyek visszaadják a görög szigetvilág szellős, könnyű hangulatát, viszont a neoprén jellegű scuba jersey behozza a modern ízt is. A színek széles skálán mozognak: fekete, olíva, rózsaszín és narancs a meghatározó árnyalatok. A printek alapját a Melinda által készített fotók adják, melyek ezúttal a görög mozaikművészet elemeivel találkozva alkotják a DAIGE-re mindig is jellemző "statement" mintákat. Ezek letisztult és érdekes szabászati megoldásokkal társulnak, több darabon visszaköszönnek a hajtások és rétegezések.

A lookbookot Hencz Péter fotózta, a hajat Bozó Csongor, a sminket Tégely Laura készítette. A modell Ági a Maverick-tól. Az ékszerek The Mama Kin darabjai, a cipőket pedig a Vagabond kínálatában találod meg.

Nézd végig a lookbookot:

A kollekció darabjai felpróbálhatóak és rendelhetőek a DAIGE showroomban előre egyeztetett időpontban.

Cím: 1085. Budapest, Üllői út 32. 2. emelet.
Telefon: 06306396559

[object Object]

Görög istennők és a tengerpart ihlették a Daige tavaszi kollekcióját Ismerd meg Women of the Year jelöltünk, Tóth Melinda legrissebb kollekciójának darabjait.

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról