Harry Potter varázslatos világában jártunk

2015.december.3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Szerkesztőnk, Nagy-György Bori nagy világutazó. Nemrég Londonban járt, és arra is időt szánt – a szerkesztőség legnagyobb Harry Potter-rajongója lévén –, hogy ellátogasson a Londontól nem messze fekvő Warner Bros. Studióba, a Harry Potter filmek forgatási helyszínére. Most pedig elmeséli élményeit nektek is.


Aki kicsit is ismer, az tudja, hogy szinte már betegesen szeretem a Harry Potter könyveket, filmeket. Amióta megnyitotta kapuit 2012-ben a leavesdeni Harry Potter stúdió, azóta vágyom rá, hogy egyszer eljussak oda. És végre ez idén sikerült is.

Először is tudni kell a stúdióról, hogy nem térhet csak úgy be oda az utcáról arra tévedt ember. Kizárólag a honlapon előrefoglalt időpontban lehet bemenni, a jegyeket is csak 20 perccel korábban tudod átvenni a helyszínen (a fanatikusok akár ki is küldethetik maguknak postán természetesen felárral, de ez már tényleg túlzás - szerintem).

Ahhoz, hogy körbejárjuk a stúdiót és mindent tüzetesen végignézzünk, elolvassunk, megvizsgáljunk, kipróbáljunk (!), nagyjából 3 órára van szükség. Nekem egy órába telt, hogy kijussak metróval, majd a Euston állomásról vonattal a London belvárosától körülbelül 30 kilométerre fekvő Watfordba. A Watford Junctionnal található buszmegállóban felpattantam a Harry Potteres emeletes buszra (ez nagyjából 10 percenként jár), amelynek fedélzetén máris elkezdődődtek az élmények egy rövid ismertető filmmel (ekkor már izgatottságomban magamban visítoztam az örömtől; és most is, ahogy ezeket a sorokat írom, eszembe jut, milyen csodás érzés volt átélni, ahogy életem egyik legnagyobb álma éppen beteljesülni készül).

Természetesen, van London belvárosából induló direkt autóbuszjárat is, ami biztosan felejthetetlen utazás lett volna, de úgy gondoltam, hogy azt a 30 fontot inkább majd a szuvenírboltban költöm el, így pedig oda-vissza kiegészítő jeggyel együtt mindössze 7 fontomba került az út - csak a tervezés kedvéért.

Igazán szerencsés időben mentem, ugyanis alig pár nappal korábban varázsoltak karácsonyi hangulatot a stúdióba, úgyhogy az elsők között lehettem, akik megpillantják az ünnepi díszvacsora alatt roskadozó asztalokat, és a gyönyörűen feldíszített fenyőfákat a Nagyteremben, illetve a stúdiótúra végén körbejárható hatalmas, hófödte roxforti kastélyt.

Nos, az egész egy rövid eligazítással, egy kis HP-filmes történettel, majd egy párperces filmvetítéssel indul, amelyben Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint mutatják be a Harry Potter stúdiótúrát. Ezután belépünk a Nagyterembe a szárnyas ajtón át, és már Roxfortban is találjuk magunkat, mintha csak odahopponáltunk volna.

Fotó: Thinkstock

Itt fogad a Boszorkány- és Varázslóképző iskola tanárainak életnagyságú viaszbábúja, szemügyre vehetjük Daniel Radcliffe elsőéves talárját, majd áthaladunk egy kisebb folyosón, ahol ismerős kiegészítőket, parókákat (például Lucius Malfoyét) és a szereplők Karácsonyi Bálos ruháját találjuk. (Helló, Hermione gyönyörű rózsaszínű estélyije és Ron felejthetetlen fodros talárja!)

Emlékszel a jelenetre?

Ezután pedig megérkezünk a filmekben látott helyszíneket, termeket, ikonikus látványelemeket végigölelő hatalmas terembe, ahol egymás után botlunk bele a különböző, oly jól ismert díszletekbe. Közelről szemügyre vehetjük Dumbledore szobáját, a Griffendél klubhelységét (ami erre az alkalomra karácsonyi hangulatba borult), Piton és Umbridge dolgozószobáját, Harryék hálótermét, Weaslyék otthonát, az Odút, Hagrid kunyhóját, a Mágiaügyi Minisztérium bejáratát, és a halálfalók hadiszállását.

Megcsodálhatjuk Edevis tükrét, a Trimágus kupát, mely időről-időre kidobja Harry Potter nevét, valamint közelről megfigyelhetünk számtalan tárgyat, díszletrészletet, illetve azt is megtudhatjuk, hogyan készültek a repülős jelenetek (motoros vagy seprűs). Sőt, ki is lehet próbálni a seprűvel való repülést, megtanulhatjuk a helyes pálcahasználatot (majd vehetünk is magunknak egyet), aztán átsétálunk a Roxfort Expresshez.

A túra következő nagyobb állomása a büfé, ahol természetesen kötelező a híres vajsör, ezt követően pedig találkozunk a Kóbor Grimbusszal, megnézhetjük kívülről Dursleyék Privet Drive-i házát, illetve a régi Potter-kúriát.

A különböző maszkok, lények és mozgó tárgyak elkészítésének módját is megismerhetjük, aztán elérkezünk az Abszol útra, ahol persze, ott díszeleg a Weasley-ikrek mókás Varázsvicc Vállalat boltja is.

És ahogy azt már előre gondolhattad, egy óriási, szájat eltátó Harry Potter szuvenírbolttal ér véget a stúdiótúra, ahol tényleg MINDENT meg lehet vásárolni, aminek valaha is köze volt a Harry Potter világhoz a csokibékától a Ron híres R betűs pulóveréig.

Fotó: Thinkstock

Mivel én tényleg ezeken a könyveken és filmeken nőttel fel, mindenemhez hozzátartozik a Harry Potter, és a lehető összes érzés elfogott ezalatt a néhány óra alatt, amit a stúdióban töltöttem. Izgalomból sírásba, nevetésből ámulatba kerültem szinte percenként. Éppen ezért, aki annyira szereti a Harry Potter könyvek és filmek világát, mint én, annak kötelező valamikor ellátogatni a leavesdeni Warner Bros. Studio Tourra.

Itt találsz minden hasznos információt a londoni stúdióval kapcsolatban, illetve itt tudsz jegyet is foglalni: https://www.wbstudiotour.co.uk/

A következő állomás a The Wizarding World of Harry Potter a floridai Universal Orlando parkban! De előtte a Harry Potter and the Cursed Child színdarab 2016 júniusában!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője