Jennifer Lopez és Ben Affleck szerelmének története: a Bennifer elmúlt 20 évének legfontosabb állomásai

2021. október 2.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az a kémia, ami a gyakran Benniferként emlegetett Jennifer Lopez és Ben Affleck között már 20 éve rabul ejtett minket, húsz évvel később sem kevésbé lelkesítő. Ritka, hogy egy páros ilyen hosszú idő elteltével újra egymásra talál, és tényleg azt látni rajtuk, hogy rajonganak egymásért. Éppen ezért úgy gondoltuk, megérdemlik, hogy felidézzük az elmúlt 20 évük legfontosabb pillanatait.

Bennifer
Bennifer
Fotó: Gettyimages.com

2001. december: J.Lo és Ben Affleck elkezdik forgatni a Gengszter románcot

A pár még 2001-ben kezdte el együtt forgatni a Gengszer románcot, ami egy amerikai maffiózójelölt és egy bérgyilkosnő kalandos szerelmi történetét meséli el. Megjelenésekor a kritikusok minden idők egyik legrosszabb filmjének titulálták, viszont legalább Jennifer és Ben között remek kapcsolat alakult ki, és bár izzot köztük a levegő, J.Lo ebben az évben feleségül ment Cris Juddhoz.

Fotó: Getty Images

2002. április: Ben fizetett hirdetésben tette közzé, mennyire tiszteli Jennifert

Ben úgy érezte, hogy a The Hollywood Reporterben nyilvánosságra kell hoznia, mennyire elismeri Jennifer munkásságát. Kedvesnek, empatikusnak, szorgalmasnak, alázatosnak, bátornak és meghökkentően tehetségesnek nevezte, és azt kívánta, hogy bárcsak lenne olyan szerencsés, hogy minden filmben együtt szerepel. Később a Vanity Fairnek azt nyilatkozta, hogy ezzel akarta felhívni az emberek figyelmét arra, hogy Jennifer mennyire keményen megdolgozik a szakmai sikereiért.

HIRDETÉS

2002. július: J.Lo és Cris Judd beadják a válókeresetet

Jennifer Lopez és Cris Judd hivatalosan is bejelentette, hogy barátságban és békességben elválnak. Ben később a Vanity Fairnek kihangsúlyozta, hogy Jen Crissel való házassága alatt nem volt viszonyuk, de titkon érezte, hogy többet érez egykori kolléganője iránt, mint barátság. Erről egészen addig nem beszélt neki, amíg Jen el nem mondta neki, hogy válik.

2002. november: Ben J.Lo szerelmét alakítja a Jenny from the Block klipjében

A pár egymáshoz fűződő kapcsolata egyre nagyobb médiaérdeklődést váltott ki, közben pedig megjelent J.Lo Jenny from the Block című ikonikus slágere, amelynek klipjében egy jachton bulizott a szerelmét alakító Bennel. Innentől kezdve a nagyközönség Bennifer néven emlegette őket.

2002. november: J.Lo kiadja harmadik albumát, rajta a Dear Ben című számával

Ha még nem hallottad J.Lo szerelmi vallomását, akkor íme egy kis ízelítő a dalból: „Szeretlek, tökéletes vagy, álmaim veled váltak valóra, a testemből milliónyi érzést váltasz ki. Azt hiszem, Isten nekem teremtett téged. A szenvedély és hűség keveréke. Kicsim, annyira teljes vagy. Ezt a dalt azért írtam, hogy tudassam veled, örökre te leszel a vágyam, a szerelmem, a társam, a gyermekem, a barátom, a királyom”.

2002. november: Ben és Jen eljegyzik egymást

Minden olyan gyorsan történik! A pár Diane Sawyernek adott interjújában hivatalosan is megerősíti az eljegyzésük hírét, és felfedik Ben hagyományos és J.Lo legendás, hat karátos rózsaszín gyémánt eljegyzési gyűrűjét. Ben az eljegyzéskor még egy levelet is felolvasott Jennek minden okról, ami miatt szereti, aki erre úgy emlékezett vissza, hogy életében először sírt a boldogság hihetetlenül tisztító erejű könnyei miatt.

2002. december: a pár leforgatja második közös filmjét, az Apja lányát

J.Lo játszotta a történetben Ben feleségét, aki (vigyázz, spoiler!) nagyjából a film első öt percében meghal. Bár az Apja lánya elképesztő jegyeladásokat produkált, Bent a „Legrosszabb színész”, Jent pedig a „Legrosszabb mellékszereplő” kategóriában jelölték a 2004-es Razzie Awardson.

Fotó: Getty Images

2003. február: a pár együtt mutatkozik a vörös szőnyegen Ben Affleck Daredevil című filmjének premierjén

Ben és J.Lo ilyenkorra már Hollywood kedvenc párja voltak, és szerelmesebbek, mint valaha. Érdekesség, hogy Ben néhány közös kép kedvéért az eseményen pózolt a filmben szintén szereplő Jennifer Garnerrel, aki később a felesége és három gyermeke édesanyja lett.

Fotó: Getty Images

2003. március: Ben félreértett nőnek nevezi J.Lo-t

Ben a Vanity Fairnek adott interjújában így nyilatkozott J.Lo-val való kapcsolatáról: „Jennifer egy igazán csodálatos, mesés nő, okos és érdekes. A vele töltött idő jobb emberré és boldogabbá tesz. Minden nap lenyűgöz. Jobb érzés vele lennem, mint nélküle. Jen és én azért akarunk összeházasodni, mint mindenki más: mert szerelmesek vagyunk. Szerelmes vagyok belé, családot akarok vele alapítani, és ő az egyetlen ember, aki valaha ezt a gondolatot kiváltotta belőlem”.

Ezt követően a nyilvánosság kapcsolatuk körüli felhajtását is kommentálta, és úgy vélte, a társadalmi helyzetük és az eltérő bőrszínük az, ami annyira érdekessé teszi mások számára a kapcsolatokat, de mivel politikailag nem korrekt erről beszélni, senki nem mondja, hogy ezért zaklatják őket álladóan.

Ben azt is elmondta, hogy Jen magánéletét túlságosan is felfújták, pedig kevesebb párja volt korábban, mint egy átlagos középiskolásnak. Ahogy fogalmazott, 15 perc alatt el tudta mondani az egész szerelmi életét, míg ő magával kapcsolatban ilyen téren csak azt tudja mondani, hogy bonyolult volt. Éppen ezért gondolja azt, hogy Jen a nyilvánosság szemében egy mélyen félreértett nő.

2003. július: a pár őszintén beszél arról, hogyan ismerkedtek meg

A Pat O’Briennek adott interjúban J.Lo így emlékezett vissza a megismerkedésükre: „Pár buliban találkoztunk. Tudtuk, ki kicsoda, de alig figyeltünk egymásra”. Hamarosan viszont elkezdték forgatni a Gengszer románcot. Sokat beszélgettek, de elképzelésük sem volt arról, hogy a jövőben együtt lesznek. Kiemelte, hogy Ben mennyire vicces, és hogy vele szeretett a legjobban forgatni, majd azt is megerősítette, hogy felveszi a vezetéknevét, de a szakmai életben továbbra is a Lopezt fogja használni.

2003. szeptember: Ben és Jen a média figyelme miatt elhalasztják az esküvőjüket

A People értesülései szerint az esküvőt Santa Barbarában tartották volna, ám a pár hivatalos közleményt adott ki, amelyben tudatták, hogy az esküvőjüket a túlzott médiaérdeklődés miatt elhalasztják.

Jennifer Lopez 52 évesen fantasztikusan néz ki, mi a titka?

Jennifer Lopez 52 évesen fantasztikusan néz ki, mi a titka?

2004. január: Bennifer nincs többé

Ben és J.Lo hivatalosan is szakítottak. J.Lo egyik képviselője közleményt adott ki, amelyben azt mondta: „Jennifer felbontotta az eljegyzését Ben Affleckkel. Ebben a nehéz időszakban kérjük, hogy tartsák tiszteletben a magánéletét”.

2004. június: J.Lo feleségül megy Marc Anthony-hoz

Bár J.Lo a 90’-es években már randevúzott az énekessel, az esküvőjük híre sokakat sokkolt. A pár ikrei, Maximilian Dave és Emme Maribel 2008-ban születtek meg. 2011. júniusában bejelentették, hogy elválnak, amire hivatalosan 2014. júniusában került sor.

Fotó: Getty Images

2005. június: Ben Affleck feleségül veszi Jennifer Garnert

Egy évvel egykori menyasszonya esküvője után Ben is összekötötte életét korábbi kolléganőjével, Jennifer Garnerrel. A pár tíz évig volt házas, ez idő alatt pedig három gyermekük született: Violet, Seraphina és Samuel. 2015-ben bejelentették, hogy elválnak egymástól szeretetben és barátságban.

Fotó: Getty Images

2010. május: J.Lo elmondja, hogy kapcsolatuk alatt sokat szenvedtek Bennel a média zaklatása miatt

A Graham Norton Showban való szereplésekor J.Lo így nyilatkozott: „Szeretem Bent, nagyszerű srác, de mindkettőnknek sok volt, hogy két éven át ilyen ostrom alatt álltunk. Ott voltunk minden magazin címlapján, és hétről hétre furcsaságok jelentek meg rólunk. Úgy gondolom, hogy ezt a kapcsolatunk is megsínylette. Nem ez volt az egyetlen oka annak, hogy szétváltunk, nem hibáztatom a médiát, de biztos vagyok benne, hogy a túlzott érdeklődés negatívan hatott a kapcsolatunkra”.

2014. november: J.Lo szerint Marc Anthony megmentette őt, miután szakított Bennel

J.Lo így emlékezett vissza a történtekre: Ben és én abban a pillanatban váltunk szét, amikor azt hittem, hogy örökre elkötelezzük magunkat egymás mellett. Ez volt az első igazi szívfájdalmam, olyan érzésem volt, mintha a szívem kiszakadt volna a mellkasomból. A fájdalmam úgy múlt el, hogy megnyugvást kerestem egy másik személyben. Megpróbáltam találni valakit, aki a legmagányosabb óráimban szeret és fontos vagyok számára. Marc három nappal azután tér vissza az életembe, hogy az oltárnál kellett volna állnom, és fogadalmat tennem egy másik embernek”.

„Ha visszagondolok, talán a lelkem mélyén tudtam, hogy ez egy sebtapasz a vágáson, és hogy a sebemet nem varrták vagy gyógyították be, de ezt a lelkem mélyére szorítottam, mert az élet kiszámíthatatlan fordulatokat hoz, nem igaz? Azt kell tennem, amit a legjobbnak érzek egy adott pillanatban”.

Jennifer Lopez 10 legdögösebb videoklipje

Jennifer Lopez 10 legdögösebb videoklipje

2019. január: J.Lo szerint a bulvárlapoknak jelentős szerepe volt abban, hogy Bennel szakítottak

Jennifer Lopez az MTV The Ride című dokumentumfilmjében így szólt: „Nagyon nehéz időszak volt, amikor folyamatosan a bulvárlapok címlapján voltunk, és a paparazzik állandóan üldöztek bennünket. Emlékszem, hogy két évig a bulvárlapok címlapján szerepeltünk, ami brutális. Azt hiszem, ez abszolút hozzájárult a kapcsolatunk és a bennünk lévő szeretet megromlásához. Annyi ítélet és nyomás, kutakodás és vélemény volt, amit nagyon nehéz megélni."

2020. február: Ben Affleck szerint Jennifer Lopezt Oscar-díjra kellett volna jelölni A Wall Street pillangóiban alakított szerepéért

Ben a The New York Times-nak adott interjújában elmondta, hogy nagyon tiszteli Jennifert, és úgy véli, Oscar-díjra kellett volna jelölni A Wall Street pillangóiban alakított szerepéért, és szerinte fantasztikus, hogy 50 évesen érte el az addigi legnagyobb filmsikerét.

Fotó: Getty Images

2021. január: Ben nyilatkozik a kapcsolatuk alatt J.Lo-t ért rasszizmusról

Ben a The Hollywood Reporter Awards Chatter podcastjén beszélt arról, hogy sok ember borzasztóan gonosz volt Jenniferrel, és rengeteg valótlanságot írtak róla pusztán azért, mert képtelenek voltak elfogadni, hogy színesbőrű.

2021. január: Ben Affleck és Ana de Armas szakítanak

Ben Affleck még a pandémia idején kezdett el randizni Ana de Armas-szal, majd nagyjából egy év együtt járás után úgy döntöttek, hogy békében különválnak az útjaik.

Fotó: Getty Images

2021. április: J.Lo és Alex Rodriguez négy együtt töltött év után szakítanak

A pár közös nyilatkozatban tudatta a nyilvánossággal, hogy útjaik szétválnak: „Rájöttünk, hogy barátokként jobbak vagyunk, és reméljük, hogy azok is maradunk. Továbbra is együtt dolgozunk és támogatjuk egymást a közös vállalkozásaink és projektjeink ügyeiben. A legjobbakat kívánjuk egymásnak és egymás gyermekeinek”.

Fotó: Getty Images

2021. május: Ben meglátogatja J.Lo-t a miamii otthonában

Ben egy reggel fáradtan, vörös szemekkel érkezett Miamiba, de első útja egyenesen J.Lo új házához vezetett. Nagyon boldognak tűnt, amikor újra találkoztak, és együtt járták körbe az ingatlant. Együtt töltötték a napot bent, néhányszor pedig kijöttek a friss levegőre és megcsodálták a vízpartra nyíló kilátást.

2021. június: Bent és Jennifert lefotózzák, miközben Kaliforniában randiznak

Szárnyra kaptak a hírek, hogy Bennifer újra létezik, amire pedig ezúttal bizonyíték is volt: a párost egy kaliforniai romantikus randi alkalmával fotózták le, pár nappal később pedig Bent ismét J.Lo házánál látták, ahonnan sejtelmes vigyorral távozott.

Jennifer Lopez 10 legjobb filmje és alakítása, amit nem szabad kihagynod

Jennifer Lopez 10 legjobb filmje és alakítása, amit nem szabad kihagynod

2021. július: J.Lo az Instagramon teszi hivatalossá a Bennel való kapcsolatukat

Az énekesnő egy fürdőruhás fotósorozatot tett közzé az Instagramon, az utolsó képen pedig Ben is csatlakozott hozzá, ezzel pedig egyúttal hivatalossá tették a kapcsolatukat. Közös barátaik eközben úgy nyilatkoztak róluk, hogy ők az a páros, akik semmilyen módon nem próbálnak versenyezni egymással, egyszerűen csak támogatják és szeretik egymást.

2021. július: Bennifer felidézi a Jenny from the Block klipjének egyik jelenetét

Jennifert és Bent lefotózták egy jachton egy olyan pillanatban, ami tökéletesen megidézte a Jenny from the Block klipjének egyik ikonikus, jachton fekvős jelenetét. A rajongók később azt is kiszúrták, hogy J.Lo gyakran visel egy BEN feliratú nyakláncot.

2021. augusztus: Bent lefotózzák eljegyzési gyűrűk nézegetése közben

Bent a kaliforniai Tiffany-ban kapták lencsevégre a fotósok, miközben fia és édesanyja társaságában jegygyűrűket nézegetett.

2021. szeptember: Bennifer sok év után először mutatkozik újra együtt a vörös szőnyegen

Ben és Jen bebizonyították, hogy még mindig minden tekintetet rájuk szegeződik, ha kéz a kézben együtt jelentek meg a vörös szőnyegen. Az utolsó párbaj vetítése előtti rendezvényen csak úgy izzott köztük a levegő, legalább olyan boldognak látszottak, mint húsz évvel korábban.

Fotó: Getty Images

2021. szeptember: Ben és Jen együtt vesznek részt a Met-gálán

Ben és Jennifer először vettek részt együtt a Met gálán, és még a rajtuk lévő maszk sem tartotta vissza őket attól, hogy egymás karjaiban, ölelkezve, puszilkodva töltsék az estét.

Fotó: Getty Images

2021. szeptember: Ben először beszél Jenniferről a kapcsolatuk újrakezdése óta

Ben az Adweeknek illette csodálatos szavakkal Jennifert: „Félelmetes, hogy Jennifer milyen hatással van a világra. Művészként legfejjebb olyan filmeket tudok készíteni, amik megmozgatják az embereket. Jennifer viszont képes arra, hogy emberek hatalmas csoportját szólítsa meg és ültesse őket egy asztalhoz. Erre a történelem során csak kevesen voltak képesek. Nagyon tisztelem, mellette állok és csodálom”.

Az elmúlt húsz év során Jennifer Lopez és Ben Affleck tehát rengeteg dolgon ment keresztül. Voltak csodálatos, kevésbé jó és elszomorító pillanataik, de bízzunk benne, hogy Bennifer innentől kezdve már egy életen át kitart egymás mellett.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ettől a hajápoló olajtól újra egészségtől ragyogóak lesznek a fürtjeid

Ettől a hajápoló olajtól újra egészségtől ragyogóak lesznek a fürtjeid

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)