18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

A szexszekta, ami 15 perces orgazmust ígért, de közben legalizálta az erőszakot

A Netflix új dokumentumfilmje, az Orgazmus Rt. egy szexuális wellness cégről, a OneTaste felemelkedéséről és bukásáról szól. Természetesen minden az orgazmus körül forog, hiszen az alapító 15 percig tartó orgazmust ígér. A kérdés: milyen áron?

A szexszekta, ami 15 perces orgazmust ígért, de közben legalizálta az erőszakot
Fotó: GLAMOUR

A dokumentumfilm soha nem látott felvételekkel, interjúkkal mutatja be a OneTaste közösségen belüli életet, amelyen a korábbi tagok szerepelnek, és az alapító volt férje is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a néző teljes képet kaphasson a szexszektáról.

Célcsoport feláldozva

Az emberek többsége szeretetre, megértésre, egy közösségre, ha úgy tetszik: családra vágyik. Pontosan ezeket a lelkeket célozta meg a cég. Ebben a célcsoportban rengeteg volt a magányos, intimitásra és párra vágyó egyén, vagy olyan, aki orgazmus, illetve különféle szexuális jellegű problémával küzd. Márpedig sok nőnek még bőséges szexuális stimuláció után is nehéz elérnie az orgazmust a Healthline szerint, és a tanulmányok szerint az orgazmuszavar a nők 11-41 százalékát érinti. Tehát elég kiterjedt célcsoportja volt az alapítónak, akikből aztán az elszánt hívei lettek.

Kicsoda Nicole Daedone, a OneTaste alapítója?

A OneTaste ötlete Buddhától származik (meglehetősen kicsavarva persze), aki azt mondta: ahogy az óceánnak egy íze van, a só, úgy a (buddhista) tanításnak és a fegyelemnek is egy íze van, a felszabadulás íze. Így 2005-ben Nicole Daedone megalapította a San Francisco-i székhelyű szervezetet, aki egyfajta szexuális jólét guruként mutatkozott be. Egy karizmatikus, közvetlen nőt kell elképzelni, aki híresen mások veséjébe látott, és spirituális szexélményt kínált. A legnépszerűbb és leghíresebb gyakorlata az OM lett, pontosabban az orgazmikus meditáció, ami közvetlenül a csikló stimulálásával 15 percig tartó orgazmust kínált, ami szerinte lehetőséget ad kapcsolódni önmagadhoz, a partneredhez, és jobban érezni magadat a testedbe. Mi több, azt hirdette: az orgazmus gyógyít, még az egészen mély lelki traumákat is.

A saját spermáját használta az orvos a nők megtermékenyítéséhez – több mint 90-en testvérek

És akkor itt álljunk meg egy pillanatra. Valóban lehetséges 15 percnyi aktív gyönyör? Az orgazmus átlagosan 13 és 51 másodperc között mozog az AH!YES szerint. De olyan szexszakértők, mint amilyen Alan és Donna Brauer, valamint Kenneth Play szerint akár 30 percig is tarthat a megfelelő technika segítségével. Persze ez nem egyetlen elnyújtott orgazmus, hanem gyors egymást követő orgazmusok, ami egy nagy orgazmusnak tűnik. Ebből kifolyólag a Nicole-féle OM eléggé csábító volt azoknak, akiknek soha nem volt még részük benne, vagy nincs olyan, akivel ezt megélhetnék.

Az élvezet, a valahova tartozás, a szeretet és törődés lehetősége mágnesként vonzotta az embereket. Néhányan be is költöztek a OneTaste központjába, és együtt éltek, mint egy család. 2018-ban a honlapjuk szerint: „több mint 35 ezren vettek részt személyes rendezvényeinken, több mint 16 ezren vettek részt órákon és workshopokon. Több mint 1300-an fejezték be coaching programunkat, és világszerte több tízezer ember tanulta meg OM-ot.” Ezekből pedig kemény pénzek folytak be Nicole-hoz, aki egyre inkább olyan volt, mint valami női messiás. Az emberek egyfajta istennőt láttak benne, aki felszabadította őket, megváltoztatta az életüket. A nő, aki korábban call girl és sztriptíz táncos volt, és a saját bevallása szerint a gyerekmolesztáló apja kiskorában csalinak használta, de ő felülemelkedett a traumáin és bölcsességét az emberek megsegítésére használja. De valójában az első két tényt leszámítva semmi biztosat nem lehet tudni róla, mert mindenkinek mást mondott a múltjával kapcsolatban.

Ennek ellenére a kultusza feje lett, aki azt állította: „az orgazmus az én vallásom”, ami szép dolog is lenne, meg az egész OneTaste is, ha nem derült volna ki, hogy a felszín alatt Deadone egy hataloméhes, megalomániás, érzelmi manipulátor és ravasz üzletasszony.

Legalizálta az erőszakot és traumatizálta az embereket

A dolgok akkor alakultak rosszul a OneTaste számára, amikor 2018-ban a Bloomberg felfedte a szervezet sötét oldalát. Az még hagyján, hogy a drága előadások, tanfolyamok és workshopok ára sok esetben ötszámjegyű lett. De hamar kiderült sok tag számára: az élvezetnek ára van. Eleinte kenyérre kent mindenkit az ezoterikus tanításaival, különösen a női önbizalommal, a nők földi istennő mivoltával kapcsolatban. Ugyanis ez volt az egyik trükkje: összecsipegette a tudását a világ vallásaiból és spirituális filozófiákból. Tanulmányozta a szektákat, és ahogy a szcientológia esetén láthattuk, ő is keresett celebpártfogókat, akik biztosítják a hírnevet, mint például Khloe Kardashian vagy Gwyneth Paltrow, akik beszélni kezdtek a OneTaste-ről.

Ám a barátságos gyere és szeressük egymást, majd én megtanítalak nővé válni, visszaadom az orgazmusodat, és itt párra lelhetsz ígéretföldjéből hamarosan a földi pokol lett. Gyakran előfordult, hogy a közösségének tagjait arra kényszerítette, közösüljenek az ügyfelekkel. Sőt, az egyik tag, aki a párjával ment oda, Ayries Blancket meg is erőszakoltatta. Ehhez tudni kell, hogy Ayries gyerekkori bántalmazás áldozata. Így amikor megütötte őt a párja, Nicole azt mondta: megérdemelte. Csak azt kapta, amit a teste kívánt. A lelke mélyén erőszakra vágyik. A kulcs pedig önmaga elfogadásához és orgazmusának felszabadításához, ha engedi, hogy többen is megerőszakolják. De ami a legfélelmetesebb: Nicole nem hisz a nemi erőszakban, és szerinte egyszerűen hagyni kellene magunkat. Hiszen az már nem nemi erőszak, ha közben beindulunk és sodródunk az árral. Ez volt az a pont, amikor vissza kellett tekernem a részt, hogy jól értem-e, mi történik.

Nicole továbbá előszeretettel hangsúlyozta: a férfiak vadak, szexuális ragadozók, és engedni kell nekik, hogy kiéljék a vadságukat, és ehhez a nőnek asszisztálnia kell, sőt, örülni neki. Mi több: a nő fogadja el az erőszakot és élvezze azt. Ennél a pontnál akiket még nem szippantott be teljesen a OneTaste vagy nem törtek meg, azok menekülőre fogták. Mert ez volt Nicole szórakozása: rávenni másokat arra, hogy megtegyék, amit akar. Piszok gyorsan áttörte az emberek falait, és behatolt a lelkük legmélyébe, hogy aztán elhelyezze ott a saját vágyait. Ellen Auerbach, egy korábbi tag is mesélt arról, hogy Nicole belefúrja magát az ember tekintetébe, és szabályosan kivallatja, a felszínre hozva legmélyebb titkait. Amikor Ellen nagy nehezen bevallja, hogy babát szeretne, Nicole addig manipulálja őt, amíg azt nem mondja: szeretne egy demót, egy órás orgazmust mindenki előtt, élőben. Ám ez nem az övé, hanem Nicole vágya volt. Ez a nő részt vett mások bántalmazásában, nem vállal felelősséget a tetteiért, kritizál másokat, fegyverként használja mások félelmeit, érzéseit és passzív-agresszíven viselkedik. Tudod, kikre igaz mindez? Az érzelmi manipulátorokra, amit a Healthline is alátámaszt.

Itt a Netflix új dokumentumsorozata: El tudod képzelni, hogy a szobatársad meglopjon, átverjen vagy megöljön?

Mindig felmerül a kérdés: miért nem menekültek el azonnal fejvesztve az emberek az első jelek után? Talán, mert nem ismerték a jeleket. Mert addigra annyira Nicole kezébe adták az életüket, hogy minden szavát elhitték: akkor lesz nekik jobb, ha megteszik azt, amit kér. Vagy már annyira összetörte őket, hogy Nicole maradt az egyetlen kapaszkodójuk, akire mindennek ellenére számíthatnak.

Mi lett végül a szexszekta sorsa?

A Harper's Bazaar tényfeltáró cikke szerint a Bloomberg később arról számolt be, hogy az FBI nyomozást folytat, miután többszörös bejelentést kaptak szexuális kereskedelemről, a prostitúcióról és a nemi erőszakról. Amint a magazin megszellőztette a OneTaste szennyesét, a cég villámgyorsan eltűnt, és átálltak online előadásokra, kurzusokra, de nem tartott sokáig. Nicole eladta a cégét, és külföldre menekült egy időre. A OneTaste-ből egy non-profit kutatóközpont lett, az OM Intézet, ami állítólag „világvezető” tudományos kutatókat von be az orgazmikus meditáció előnyeinek tanulmányozásába. Közben a cég minden vádat tagad.

Nemcsak nőként volt kínszenvedés látni, hallani, hogy Nicole mit tett a nőkkel, hanem spirituális emberként is. Pont az ilyen emberek miatt köznevetség tárgya sokszor a spiritualitás, mert valaki üzleti célok vagy perverz vágyainak, játékainak céljaként használja fel, tudást vagy különleges élményt kínálva, miközben megkopasztja vagy tönkreteszi a jobb életre vágyó embert. Nem azokat kellene pocskondiázni, akik hagyták magukat vagy elszenvedték az érzelmi, fizikai terrort, hiszen ők az áldozatok. Egy szadista és beteg nő csapdájába estek, aki szexuális élvezetet, mélyebb és tartalmas emberi kapcsolatokat kínált, valamint azt, hogy felépülhetnek a traumáikból. Remélhetőleg minél több emberhez eljut az igazság, milyen ember valójában Nicole Daedone, és nem lesz több áldozata. Mert ő nem egy spirituális guru, nem a női megváltó, hanem egy ügyes csaló.

A nemi erőszakra nincs bocsánat, és nem álcázhatjuk:

Ez is érdekelhet

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói