Alig ismerünk rá a Sárkányok háza színészeire paróka nélkül

2022.október.24.

A tűz nem ölhet meg egy sárkányt, az HBO visszatért Westerosba, hogy a Trónok harca előzménysorozatában jobban megismerjük, mi minden vezetett oda, ami miatt évadokon keresztül vártuk a Trónok harca újabb évadait. A fodrászok és a kosztümösök pedig most is kiváló munkát végeztek.

Sárkányok Háza
Emma D'Arcy a Sárkányok Házában
Fotó: HBO

Egy jó színész nem csak a tulajdonságait tekintve, de külsőségekben is azonosul a karakterével, és ez nincs másképpen a Sárkányok háza szereplőivel sem, akik a különféle kosztümök mellett már jól ismert platinaszőke hajkölteményeket is magukra vették. De nézzük, hogyan néznek ki a valódi életben?

Rhaenyra Targaryen azaz Emma D'Arcy

A színésznő korábban már többször viselt parókát egy-egy szerep kedvéért. Szerette volna, ha a meghallgatáson is egy Targaryen-szerű parókát visel, de csak néhány hajhosszabbításból megmaradt kelléke volt hozzá. Úgy emlékszik, hogy egy napon keresztül próbálkoztak a párjával valamit összerakni, de nem volt túl nagy a siker, végül azért nem ez számított, és megkapta a szerepet, a filmbeli parókáját pedig már profikra bízták.

Emma D'Arcy paróka nélkül
Fotó: Northfoto

A fiatalabb Rhaenyra Targaryen azaz Milly Alcock

Az ausztrál születésű színésznő a szereppel kapcsolatban azt mondta, hogy a karaktere nagyon hasonló küzdelmeken megy keresztül, mint Daenerys. A megjelenésről nem beszélt, de a két karakter között még így is van hasonlóság.

Milly Alcock ha kiszabadul Westerosból
Fotó: OLIVIER BORDE / BESTIMAGE

Mosogatásból élt és az anyukája padlásán lakott a Sárkányok háza színésznője, Milly Alcock

Daemon Targaryen azaz Matt Smith

Smith azt mondta, hogy még ő is megijedt magától, mikor először vette fel a parókáját, pedig az évek során több különleges karakter bőrébe bújt. Aztán végül megszokta, és megtanult nem erre figyelni, sőt azt mondta, hogy kifejezetten izgalmas, hogy neki három különféle hajviselete is van, míg a többieknek mindössze egy.

Corlys Velaryon azaz Steve Toussaint

Az egyik leglátványosabb változáson Toussaint ment keresztül, aki azt mondja, hogy nem biztos, hogy teljesen fel volt készülve erre a megjelenésre.

Olivia Cooke

Lady Alicent Hightower az egyik legszebb szereplőként számon tartott karakter, és közben Rhaenyra egyik legnagyobb ellensége. Érdekesség, hogy a két színésznő a forgatások alatt viszont nagyon jó barátságot kötött, még akkor is, ha az első forgatási napja kissé kellemetlenre sikerült.

Még több Sárkányok Háza

Ez is érdekelhet

Billie Eilish új fotója tocsog a vérben - de mi történt?

Billie Eilish új fotója tocsog a vérben - de mi történt?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói