Eddig rosszul mostad az arcod, és nem is tudtál róla

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Sokan el sem tudnánk képzelni, hogy a reggeli ébredés és az esti lefekvés előtt ne mossuk meg az arcunkat. Ez teljesen természetes, így általában rutinszerű cselekvésnek vesszük, és nem is gondolkodunk rajta különösebben, hogyan kellene csinálnunk.

Nagyon fontos, hogy odafigyelj a helyes arctisztításra
Nagyon fontos, hogy odafigyelj a helyes arctisztításra
Fotó: Getty Images /Paper Boat Creative

Gondoltad volna, hogy mégis mindössze néhány pillanat alatt elronthatjuk, amellyel aztán minden nap jelentős károkat okozhatunk a bőrünknek? Méghozzá úgy, hogy az arcmosással járó frissesség érzése mellett gyakran észre sem vesszük ezeket. Bizonyos dolgokat egyszerűen annyira ösztönszerűen csinálunk, hogy közben bele sem gondolunk, azokkal valójában talán árthatunk is magunknak. Ezek a hibák pedig olyan problémákhoz vezethetnek, mint az irritáció, a szárazság, de a ráncok kialakulását és elmélyülését is fokozhatják. Mégis szinte biztos, hogy te is elkövetsz közülük néhányat, de vajon mik lehetnek ezek?

Rossz tisztítószert használsz

Függetlenül attól, hogy arclemosóról, szappanról vagy egyéb tisztító hatású készítményről van szó, fontos, hogy passzoljon a bőrtípusodhoz. Lehet ugyanis akármilyen jó minőségű, ha a bőröd számára nem megfelelő, akkor minden egyes használatakor egyre nagyobb esélye lesz annak, hogy felborítod a pH-szintjét. A bőrünk optimális pH-ja 5,5, amely képes biztosítani, hogy a felszínén lévő vékony védőréteg (az úgynevezett savköpeny) távol tartsa a baktériumokat és a toxinokat. Hogy megfelelően működjön, mindig csak olyan tisztítószert vigyél fel a bőrödre, amely biztosan illeszkedik a bőrödhöz.

Nem mosod meg a kezed, mielőtt az arcodhoz érnél

Szinte teljesen mindegy, hogy mivel mosod meg az arcodat, ha a kezed koszos. Reggel, este és napközben is megannyi baktérium és szennyeződés kerülhet rá, amelyek kézmosás nélkül pillanatok alatt az arcodon landolhatnak. Így pedig még a megfelelő tisztítószer használata esetén is bármikor pattanások vagy mitesszerek tűnhetnek fel az arcodon Hogy ezt elkerüld, először mindig alaposan moss kezet, és csak utána következzen az arcmosás.

Koszos törölközőt használsz

Nagy valószínűséggel a te fürdőszobádban is van egy olyan törölköző, amit a csap mellett leginkább kéztörlésre használsz. Mivel kéznél van, könnyen előfordulhat, hogy egy sietős reggelen beletörlöd az arcodat, majd végzed tovább a napi teendőidet, mintha mi sem történt volna. Egy ilyen törülközőn viszont sok szennyeződés lehet, ezért mindig tarts külön egyet, amit csak az arcod megtörléséhez használsz. Emellett pedig arra is ügyelj, hogy beledörzsölés helyett csak óvatosan tapogasd szárazra vele az arcodat.

Mire figyelj, ha egészségesen ragyogó arcbőrt szeretnél elérni

Mire figyelj, ha egészségesen ragyogó arcbőrt szeretnél elérni

Forró vagy hideg vízzel mosol arcot

Ha arról van szó, hogy milyen vizet fröcskölj az arcodra, akkor mindig langyos vagy szobahőmérsékletű vizet használj. A forró víz ugyanis kiszárítja a bőrödet, mivel kimossa belőle az esszenciális olajokat. A hideg víz pedig megtörheti a bőr hajszálereit, vagyis bár csodálatos, felfrissítő érzést tud adni, szintén jobb, ha kerülöd. A legjobb választás az enyhén langyos víz, ami hidratáltan és egészségesen tartja a bőrödet.

Túl sokszor mosol arcot

A bőröd tisztán tartása érdekében egyetlen nap sem szerencsés figyelmen kívül hagynod ezt a fontos bőrápolási szokást, de az sem szerencsés, ha túlzásba esel. A túl gyakori arcmosás ugyanis akadályozhatja a bőröd természetes olajtermelését, ami szárazságot és irritációt eredményezhet. Annak érdekében, hogy az arcod ne veszítse el a simaságát és a rugalmasságát, a legjobb, ha alapvetően naponta kétszer mosod meg: egyszer reggel, hogy eltávolítsd a pórusaidat eltömítő baktériumokat és szennyeződéseket, és egyszer este, lefekvés előtt.

Forrás: lybrate.com

Ha egészséges és ragyogó bőrre vágysz:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője