5 tipp, hogy ragyogó és egészséges szempilláid legyenek

2021.január.31.

Te milyen szépségrutinokat vetsz be, hogy mindig ápolt és igényes legyen a megjelenésed? Gondosan letisztítod az arcbőrödet, ügyelsz a hidratálásra, és a hajadat is jól bevált praktikák szerint mosod és kondicionálod? Nos, ezek egytől egyig hasznosak és nélkülözhetetlenek, de mi a helyzet a szempilláiddal? A szempillák ugyanannak a csodálatos rendszernek a részei, ahová a haj, a bőr és a körmök is tartoznak, éppen ezért ugyanúgy gondozást és odafigyelést igényelnek, különösen akkor, ha azt akarod, hogy dúsak és egészségesek legyenek. Ha néhány tippet megfogadsz, akkor biztos, hogy hosszú távon életerős és ragyogó szempillákat láthatsz majd viszont a tükörben.

5 tipp, hogy ragyogó és egészséges szempilláid legyenek
Fotó: Getty Images

1. Távolítsd el profi módon a szempillaspirálod
Bármilyen szempillaspirált használsz, elalvás előtt mind azt, mind bármilyen más, a szempilláidra kerülő sminket moss le! Ha ezt a lépést kihagyod, könnyen lehet, hogy töredezett szempillákkal, irritációval és legrosszabb esetben még fertőzésekkel is szembe kell nézned. Áztass be egy vattát a jól bevált sminklemosódba, majd tartsd néhány másodpercig a szemeden. Erős dörzsöléssel ugyan gyorsabban lejönne a smink, de könnyebben roncsolódnak is a szempillák, ezért fontos, hogy légy türelmes.

4. Használj szemcseppet
Ha gyakran előfordul, hogy száraznak vagy fáradtnak érzed a szemedet, akkor mindenképpen legyen a táskádban egy természetes összetevőkből álló szemcsepp, hiszen ha egészséges szempillákat akarsz, ahhoz elengedhetetlen, hogy a szemed is jó állapotban legyen.

5. Szüneteltesd a vízálló szempillaspirál használatát
Általánosságban elmondható, hogy a szempillaspirálok nem ártanak a szemnek, azonban a vízálló változatukat úgy tervezték, hogy ne mosódjanak el, ami ahhoz vezethet, hogy a kelleténél jobban meg kell dörzsölni a szemedet az eltávolításához, így pedig könnyebben törhetnek és hullhatnak a szempilláid. Éppen ezért nem árt, ha ezt a verziót szünetelteted addig, amíg meg nem erősödnek a szempilláid.

Mutatunk néhány terméket, amivel gyönyörű szempillákat varázsolhatsz magadnak!

Ez is érdekelhet

Kamaszok mentális egészségét segíti a dm és a Kék Vonal alapítvány

Kamaszok mentális egészségét segíti a dm és a Kék Vonal alapítvány

Szépséghírek

15 ikonikus, trendteremtő frizura a filmtörténetből

15 ikonikus, trendteremtő frizura a filmtörténetből

GLAMOUR Horoszkóp

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik