Hogyan szabadulj meg a hajhullástól? Szakértő mutatja be a kezelést, ami neked is segíteni fog

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A hajhullás ma már nem csak a férfiakat érintő probléma, a világ minden táján nők ezrei is szembesülnek ezzel a kellemetlenséggel. Egy magyar módszernek köszönhetően azonban most te is búcsút inthetsz a hajhullásnak, ismerkedj meg az Oxygeni Hair kezeléseivel!

Ints búcsút a hajhullásnak és élvezd újra az egészséget, dús hajat!
Ints búcsút a hajhullásnak és élvezd újra az egészséges, dús hajat!
Fotó: IMaxTree/Glamour

A megszokottnál több hajszál van a lefolyóban hajmosás után? Fésülködés után a fésűdet nézve úgy érzed, nem normális mennyiségű hajszálad hullott ki? A tükörbe nézve azt tapasztalod, hogy mintha ritkább lenne a hajad? Nem vagy egyedül. Míg a férfiaknál az idő előrehaladtával egy bizonyos hormon termelődése hajhullást, vagy akár kopaszodást okozhat, manapság már a nőket is egyre nagyobb intenzitással érinti a hajhullás problémaköre. Számtalan otthoni praktika kering az interneten, amiket bevehetsz, ha szeretnéd visszanyerni a dús hajkoronát, amik valamikor beválnak, valamikor nem - egy magyar márka azonban pontosan erre erre a dilemmára kínál megoldást kezeléseivel. Megkerestük a győri Oxygeni Hair szalon fodrászmesterét és hajgyógyászát, Németh Pétert, aki beavatott minket, mitől ennyire hatékonyak az oxigénterápiás módszerek.

A hajhullás sokakat érintő probléma

Ma már kortól és nemtől függetlenül tapasztalhatunk hajhullást, a szakértő azonban óva int mindenkit attól, hogy túl nagy figyelmet szenteljen neki. „Napi 80-100 hajszál elvesztése még teljesen normális, és nem szabad görcsösen figyelni vagy akár számolni, ugyanis a hajhullás miatti stressz még jobban elindíthatja a hajhullás folyamatát. Azt szoktam mondani, hogy mindenki jól ismeri a saját haját és fejbőrét, ha a megszokott viselkedéséhez képest nagy eltérést vesz észre, akkor érdemes szakértőtől tanácsot kérni" - mondja Péter. Az Oxygeni Hair szalonjaiban minden hónapban egy nyílt nap keretein belül hajgyógyászok ingyenes fejbőr diagnosztikával és tanácsadással látják el a vendégeket. „A nyílt napon a vendégek kapnak egy állapotfelmérést, termékajánlást, és egy úgynevezett kiajánlást oxigénterápiára" - mondja a fodrászmester.

Akkor tudod megfelelően kezelni a hajhullást, ha feltárod az okokat
Fotó: Getty

Az oxigénterápia mindenféle problémára hatékony megoldásnak bizonyul, legyen szó hormonális hajhullásról, stresszes hajhullásról vagy a fejbőr megbetegedéseiből fakadó hajhullásról, azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy a legtöbb esetben egy teljeskörű kivizsgálás szükséges. „Nem vagyunk orvosok, ezért minden esetben javasoljuk a mindent átfogó kivizsgálást, ugyanis a hirtelen jövő, drasztikus hajvesztés az esetek döntő többségében más problémákat jelez" - figyelmeztet Péter. „Az oxigénterápiával sokat tudunk javítani az állapoton vagy éppen szinten tartani azt, de ha az alap probléma nem szűnik meg, a hajhullás velünk marad."

Ilyen frizurát készíts, ha szeretnéd elnapolni a hajmosást

Ilyen frizurát készíts, ha szeretnéd elnapolni a hajmosást

Az oxigén ereje

A legtöbb esetben a hajhullásnál a hajszálak kezelésére fektetik a hangsúlyt, az Oxygeni Hair kezelései azonban a fejbőr regenerációjára összpontosítanak. „A fejbőr regenerálódásának az eredménye az, hogy a haj is regenerálódik" - mondja Péter. „Ha a fejbőr és a hajhagymák rendben vannak, széppé válik maga a haj is." Az ötlet nem újkeletű, ugyanis az Oxygeni Hair által használt technológia harminc évvel ezelőtt lett kifejlesztve Amerikában, ahol egy bőrimmunológus professzor kereste a megoldást a súlyos égési sérülések kezelésére, így fedezte fel az oxigénterápiát. Ennek nyomán álmodta meg Bácsalmási Mariann az oxigénterápiás fejbőrkezeléseket.

A kezeléseken használt termékek helyben megvásárolhatóak, a hajgyógyász szerint „akkor a leghatékonyabb a terápia, amikor az otthoni ápolásnál is csak a természetes hatóanyagokkal ellátott termékeket használjuk, ezért minden szalonban elérhető a teljes termékskála." Péter külön felhívja a figyelmet arra, hogy a samponokat és a hajmosókat minden esetben vízzel hígítani kell, és ez minden márkára igaz, ugyanis a túl koncentrált összetétel ellenkező hatást is kifejthet.

Hair Loss hajhullás elleni sampon OXYGENI HAIR 9800 Ft/500 ml (19,6 Ft/1 ml)
Fotó: Oxygeni Hair

A kezelés menete

„A titok nyitja a módszer egyszerűségében rejlik, ugyanis gyakorlatilag a kezelés során az alapos fejbőrtisztítást az ápoló hatóanyagok bejuttatása követi" - mutat rá a fodrászmester. „Az alapos hajmosást után hámlasztás történik, ami mélypólus szinten kitisztítja a fejbőrt, ezután következik a tonizálás lépése. Aztán jöhet a hidratálás, majd oxigén segítségével az egész fejbőrt végig fújjuk egy vitamin eleggyel." A kezelés egy hajszárítással és formázással ér véget. A probléma súlyosságától függ, hogy hány alkalomra van szükség, de a szakértő azt javasolja, hogy minimum öt alkalommal érdemes számolni ahhoz, ha látható eredményt szeretnénk elérni.

A termékek a legmagasabb minőségű, száz százalékosan természetes és vegán összetevőkből készülnek, emellett a márka nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra is: a gyártási folyamatok során felhasznált fosszilis energiaforrás a minimumra csökkent, a csomagoláshoz pedig lebomló palackokat használnak. „Továbbá a termékfejlesztés és az allergiatesztelés is állatkísérletektől mentes" - erősíti meg a szakértő.

Hydrate Mask hidratáló pakolás OXYGENI HAIR 14 080 Ft/500 ml (28,16 Ft/1 ml)
Fotó: Oxygeni Hair

Ezek a gyönyörű piros rúzsok önbizalmat adnak, és még a pénztárcádat is kímélni fogják

Ezek a gyönyörű piros rúzsok önbizalmat adnak, és még a pénztárcádat is kímélni fogják

Váratlan pozitív mellékhatások

„Nem számítottunk rá, de a tapasztalataink azt mutatják, hogy egyéb pozitív mellékhatásokkal is lehet számolni a kezelés után. Az egyik ilyen, hogy a hajszálban lévő szín pigmentek termelődése beindulhat. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy az ősz haj teljes színében ragyog újra, hanem némi árnyalatot kap a haj" - meséli a szakértő. „Garanciát nem tudunk vállalni arra, hogy ez mindenképpen bekövetkezik, de sok esetben tapasztaljuk, hogy akár 20, 30, vagy 50 százalékos is lehet a visszaszíneződés."

A kezelés folyamán megváltozik a fejbőr textúrája, a hajszál megerősödik és a vékony szálú haj textúrájában is fordulat vehető észre. „Kell időt adni a haj szerkezetének, hogy megújuljon, de nagyjából két-három hónap után már mindenki érzékelhet pozitív irányba történő elmozdulást" - teszi hozzá.

Julia Roberts teljesen átalakult új frizurájától

Julia Roberts teljesen átalakult új frizurájától

Nem csak hajra

Természetesen az Oxygeni Hair kínálatában vannak olyan termékek, amik csak speciálisan a hajas fejbőrt hivatottak rendbe tartani, és vannak olyanok, amelyek arcra és testre készültek, de naturális összetételük miatt a legtöbb termék multifunkcionális, ezért hajra, testre és arcra is lehet használni. A győri Oxygeni Hair vezető kozmetikusa, Mikó Viktória szerint „például az arcon, nyakon és dekoltázson előforduló ekcémás tüneteket, gyulladt aknés bőrt is ugyanolyan hatékonyan lehet kezelni a módszerrel, mint a különféle fejbőrproblémákat." Persze a szolgáltatást az is igénybe veheti, aki szeretné a lehető legjobb állapotában megőrizni a bőrét és egyébként nincs vele gondja, hiszen a folyamat során az oxigén és a vitaminok egyvelege sejtszintekig eljut, így mindenképpen pozitív hatást gyakorol a szervezetre.

Az arckezelések előtt Viki megállapítja a bőr állapotát, ami alapján személyre szabott kezelési tervet állít fel. A kívánt eredmény és a bőrprobléma függvényében elkészíti a termékekből a megfelelő elegyet valamint otthoni bőrápolási tanácsokkal is ellátja a vendéget. „A termékek egyvelegét az adott bőrállapothoz igazítva keverem ki, én állítom össze a masszázsolajat, az arcpakolásokat" - meséli a szakértő.

Vitamin Serum vitaminokban gazdag szérum OXYGENI HAIR 16 500 Ft/50 ml (330 Ft/1 ml)
Fotó: Oxygeni Hair

Bőrproblémákkal küzdesz? Segítünk:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Értékes kincsek, amelyek történeteket mesélnek el

Értékes kincsek, amelyek történeteket mesélnek el

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)