Ezért jobb, ha csak tusolsz!

2014.március.25.

Vannak akik a hosszú, habos-kádas fürdőzés oldalán állnak és olyanok is, akik inkább a gyors és alapos zuhanyzásra voksolnak. Mindkét oldalt megértjük, de azért néhány dologra fel kell hívnunk a figyelmed ha már tisztálkodásról van szó!

Áztatni vagy sem?
Köztudott, hogy a hosszan tartó fürdőzés szárítja a bőrt. A víz klórtartalma és a tisztálkodó szerek szárító hatása következtében a bőr zsírköpenye sérülhet, sőt a bőr mélyebb rétegek hidratáltságában is kárt okozhat. Tehát minél több ideig áztatod magad, annál vízhiányosabb lesz bőröd.

Tisztán ennyi
Higiéniai okokból is szerencsésebb, ha a zuhanyzást választod, hiszen a fürdés lényege, hogy megszabadulj az egész napos testszagtól, szennyeződésektől és baktériumoktól. Ha zuhanyzás nélkül csüccsensz bele egy forró kád vízbe, akkor tulajdonképpen abban ülsz majd, amitől igazából meg szerettél volna szabadulni. (Oké, némi hab kíséretében.)

Így is pihenhetsz!
Nyilván isteni érzés elnyúlni a habos, forró vízben, de hidd el, ugyanolyan relaxáló lehat ez is, ha a tus alatt állsz. A nagy ácsorgás közepette bevethetsz néhány immunrendszer javító és vérserkentő trükköt is, ha bevállalsz egy pár perces frissítő hideg vizes zuhanyt. Fokozatosan engedj egyre több hideget a meleg vízhez, egészen addig, amíg el nem éred a kb. tizenkét fokot, majd haladj lentről felfelé a zuhanyrózsával.

Hidratálj még!
Mivel valószínűleg te sem kristályvízben pancsolsz, a tusolás során a bőrödből elvesztett folyadékot is pótolnod kell. Hogyan? Próbáld ki például a Nivea legújabb, Zuhanyzás Közbeni Testápoló családját!

A Nivea Zuhanyzás Közbeni Krémes Testápoló Tej (1249 Ft/250 ml, 1649 Ft/400 ml) shea vajjal, a Nivea Zuhanyzás Közbeni Testápoló Tej Kakaóvajjal (1249 Ft/ 250 ml) pedig antioxidánsokkal gondoskodik bőröd védelmi rendszerének támogatásáról, öregedésének lassításáról és regenerálódásáról.

Így használd: A Zuhanyzás Közbeni termékeket a normál fürdőtermék leöblítése után ajánlott használni, a víz alól kiállva felvinni, majd lemosni és alaposan megtörölközni. A trükk az, hogy a termékcsalád összetevői víz hatására aktiválódnak, így két legyet ütsz egy csapásra!

Ez is érdekelhet

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról