Sólyom Eszter

Sólyom Eszter

Újságíró

Kiemelt terület: Életmód, Z generáció

Tanulmányok: University of Aberdeenen, Skócia

Díjak: Kreatív Online Video Audio Awards legjobb független szerkesztőség podcastja díj

Soha nem akartam újságíró lenni, a szöveges - majd később audiovizuális - tartalomkészítés mégis végigkísérte az elmúlt 10 évemet. Már a gimnáziumban is írtam a helyi lapba az iskolánk híreiről, online magazinba divatról és életmódról, vettem részt médiatáborban és alapítottam rövid életű iskolaújságot a barátaimmal. Az egyetemi tanulmányaimat Skóciában végeztem a University of Aberdeenen, ahol menedzsmentet tanultam, de az írás itt is hobbim maradt: írtam az egyetem nagy múltú print hetilapjába és a Her Campus nevű online női magazinba is.

A saját podcastomat, a Nem azért, de… podcastot 2020-ban indítottam műsorvezető társammal. Adásainkat azóta már több mint százezren hallgatták, és egyik epizódunkkal 2022-ben elnyertük a Kreatív Online Video Audio Awards legjobb független szerkesztőség podcastja díjat is.

Jelenleg a főállásomban üzleti, vállalkozói és marketinges témában készítek tartalmakat a Minner.hu olvasóinak, a szabadidőmben pedig freelancerként írok életmódról, társadalomról, feminizmusról, TikTok trendekről.

Hobbi: horgolás, sorozatokLegfrissebb cikkeim: