Jókora botránnyal indulhat a királyi család jövő éve

2022.október.27.

Hála Harry herceg memorjának, melynek megjelenését a legfrissebb információk alapján 2023 januárjára tolta el a kiadója, és várhatóan számos olyan részletet tartalmaz majd, aminek nem célja, hogy jó fényben tüntesse fel a palotát és a családot.

Katalin hercegné, Vilmos herceg, Harry herceg és Meghan Markle közösen
Katalin hercegné, Vilmos herceg, Harry herceg és Meghan Markle közösen
Fotó: Getty Images/WPA Pool

2021 nyarán derült rá fény, hogy a Penguin Random House leszerződött a Harry herceg-Meghan Markle párossal, többek között egy memoárra, melynek megjelenését Erzsébet királynő szeptember 8-ai halála miatt eltoltak, az azonban egészen mostanáig nem derült ki, mikor kerül a könyvesboltok polcaira. A The New York Times cikke iparági vezetőkre hivatkozott, azonban sem a pár képviselője, sem a kiadó nem erősítette vagy cáfolta az új megjelenéssel kapcsolatos híreket. „Ezt a könyvet nem úgy írom, mint egy herceg, akinek születtem, hanem akivé váltam” – nyilatkozta Harry herceg néhány hónapja, majd hozzátette, hálás a lehetőségért, amiért megoszthatja mindazt, ami az eddigi évek során tanult, és fontosnak tartja, hogy „pontos és teljes mértékben hiteles” beszámoló juthat el így az emberekhez az életéről.

Narratívák háborúja a királyi családban

Ami rá nézve hiteles és pontos, az nem biztos, hogy kedvező fényben tünteti fel a királyi családot. Nem véletlen, hogy Harry herceg a királynő halála után szerette volna átdolgozni memoárja bizonyos fejezeteit, állítólag azért, hogy finomíthasson a III. Károly királyt, a Kamilla királynét, valamint a Vilmos herceget és Katalin hercegnét érintő részeken. Ugyanez a helyzet egyébként a Netflix számára készülő produkciójukkal is, ott is szerették volna, ha bizonyos jelenetek kikerülnek, a streaming óriás azonban erre nem adott nekik lehetőséget.

Harry herceg szerint meg vannak számlálva a napjai

Van visszaút?

A kiadó szerint a herceg memoárja az őt formáló élményekre, kalandokra, veszteségekre és tanulságokra épül majd, a tavaly márciusi Oprah Winfrey-interjú után viszont borítékolható, hogy a királyi család imázsát és az egyébként is egyre nehezebb helyzetben lévő monarchiát nem támogatja majd a hamarosan megjelenő könyv.

Az, hogy Harry herceg függetlenedett a királyi családtól és anyagilag is a saját, Meghan Markle-lel közös projektjeire alapoz, egyébként abból a félelméből fakad, hogy György herceg 18. születésnapjáig maradt platformja a királyi család tagjaként, mielőtt teljesen mellőzötté válik, és az irreleváns András herceg sorsára jut, ezért inkább ő döntött úgy, hogy maga lép ezt megelőzve, és kezd építkezni. Az ügy kapcsán Russel Myers royal szakértő szólalt meg, aki jogosnak találja a herceg aggodalmait, és aki szerint valóban nincs visszaút számára a királyi család belső körébe.

Forrás: people.com

Még több érdekesség a királyi családról:

Ez is érdekelhet

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói