Két évig zaklatták Katalin hercegnét

Nem véletlen, hogy nagyon fontos szempont Katalin hercegné számára, hogy az ő gyerekeivel soha, semmilyen körülmények között ne történhessen meg az, ami vele történt a tinédzser éveiben. A hercegné iskolai zaklatás áldozata volt, ráadásul évekig bántották őt társai a testalkata miatt.

Katalin hercegnét a magas és vékony testalkata miatt zaklatták az iskolában
Katalin hercegnét a magas és vékony testalkata miatt zaklatták az iskolában
Fotó: Getty Images /Max Mumby/Indigo

Katalin hercegné, Vilmos herceg és a három gyerek maga mögött hagyja a nyüzsgő Londont, hogy vidékre költözzenek egy négy hálószobás csodás új otthonba, Adelaide Cottage-ba. Így közelebb lesznek Erzsébet királynőhöz, sőt Katalin édesanyjához, és húgához, Pippa Middletone-hoz is. A költözés természetesen azzal is együtt jár, hogy a gyerekek új iskolában tanulnak majd, ami pont olyan méregdrága, mint amennyire progresszív. (Senki nem mondta, hogy az elit taníttatása olcsó mulatság.)

Viszont az, hogy szeptembertől 8-tól mindhárom gyerek ide jár majd, néhány szülőt már most aggaszt. Ők ugyanis attól tartanak, hogy a royal gyerekek érkezése után megváltozik a hely jól megszokott hangulata és élete, amit nagyon nem szeretnének. Csakhogy Lambrook School túl drága és elit iskola ahhoz, hogy magára haragítsa az angol királyi családot, amiért esetleg nem kezelik helyén a gyerekek vagy a szülők nem tetszését, ami akár iskolai zaklatás formájában is lecsapódhat. És ha valakinek, akkor Katalin hercegnének komoly sérelmei vannak a témában, még azokból az időkből, amikor a berkshire-i Downe House nevű bentlakásos lányiskolában tanult.

Bántották, amiért magas és vékony

„Mivel különösen vékony volt, és egy fejjel magasabb a többi lányál, gúnyolták a nyurgasága miatt” – állítja Katie Nicholl királyi életrajzíró. Hatalmas volt a nyomás és a verseny is, a lányok jól teljesítettek és mindenki maga akart a legszebb és a legkülönlegesebb lenni. A magas és vékony Katalin pedig az első pillanattól kilógott a sorból. Nem véletlen, hogy két, iskolai zaklatással terhelt év után otthagyta az intézményt, és az otthonától mindössze 48 kilométerre található Marlborough College-ban folytatta a tanulmányait. A honvágy ellenére gyorsan beilleszekdett, aminek nagyon nagy szerepe volt az iskola sportkultúrájának.

Méregdrága iskolába jár szeptembertől György herceg és Sarolta hercegnő

Iskolai zaklatás nincs, filmkészítés viszont van

Lambrook Schoolban viszont nagyon szigorú szabályok védik a diákokat, még egymástól is, így az intézményben egyáltalán nem tolerálják az iskolai zaklatást. Az évi 21 ezer fontba kerülő iskolában akár kizárás is várhat a szabályokat megszegő gyerekre, vagyis egészen biztosan nem nézi majd jó szemmel, ha a királyi család gyermekeit nem fogadják jól a társaik. Szigorúsága ellenére egyébként nagyon modern felfogású iskoláról van szó: az 52 hektáron elterülő intézményt 1860-ban alapították, harmincöt perces órákon tanulnak a gyerekek, és ha ez nem lenne elég, fedett medence, golfpálya és egy 7 millió dolláros technológiai épület is várja a jövő kis zsenijeit. Az iskola egyébként nagyon rugalmasan áll a gyerekekhez: a sportot például nem erőltetik, helyette főzhetnek vagy épp filmet készíthetnek a kevésbé sportos alkatok.

Forrás: womanandhome.com

Ez is érdekelhet

Nem mindegy, hogyan mossuk a babaruhákat

Nem mindegy, hogyan mossuk a babaruhákat

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói