Rendkívül fontos dolgot üzent Kourtney Kadashian és Serena Williams a kismamáknak

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A gyermekvállalás alapjaiban forgatja fel a családok életét, aminek a pozitív oldalairól mindenki őszintén és boldogan mesél, azonban nagyon kevesen vállalják fel, hogy mint mindennek, ennek az útnak is vannak rosszabb időszakai. A friss anyukáknak ráadásul nagyon sok elvárásnak kell megfelelni, és ez nagyon sok esetben a mentális egészségükre is kihat.

kourtney kardashian
Kourtney Kardashian türelemre int mindenkit
Fotó: Profimedia

Szerencsére egyre többen vannak azok, akik kimondják, hogy igenis fontos, hogy az édesanya önmagára is szánjon néhány percet, de azt is hozzáéteszik, hogy ez a néhány perc nem arra kell, hogy szolgáljon, hogy siettesse azt, hogy teste újra legyen mint a szülés előtt, vagy hogy minél hamarabb úgy lássa a környezete, mint aki kipihenten és tökéletesen zsonglőrködik az idejével az új szerepkörben, mindenfajta nehézség nélkül. Amikor pedig ismert emberek állnak ki, és mondják el, hogy elég abból, hogy a nőkre túl sok terhet teszünk, és hangjuk rengeteg emberhez jut el, az külön felszabadító.

A népszerűséget, ismertséget és a sok követőt kihasználva szólt most a témában két gyakorló kismama, Kourtney Kardashian, és Serena Williams. Mindketten sikeresek, erősek, minden lépésüket nyomon követi a média, és igazi erősségük abban rejlik, hogy mindketten ki mernek lépni a tökéletesség képéből, és erőt adnak azoknak, akiknek talán nincs is másra szükségük, mint hogy tudják, hogy nincsenek egyedül a félelmeikkel.

Ez nem egy verseny

Kourtney Kardashian kisfia hét hete született meg. A családjukról forgatott valóságshowban már rengeteget tett azért, hogy a lombikprogrammal kapcsolatos tabukat megdöntse, mikor őszintén mesélt a küzdelmeiről, a lelki megterhelésről, a reményekről, és arról, mit jelent egy-egy ilyen kezelés a test számára. Végül természetes úton lett várandós, azonban azt is megosztotta, hogy a terhessége nem volt komplikációktól mentes, és életmentő műtéten is át kellett esnie. Hét hét után most arról beszélt, hogy először ment le az edzőterembe, és nem az edzésen, erősítésen vagy a fogyáson volt a hangsúly. A közösségi oldalára feltöltött videóban elmagyarázta, hogy harminc percet sétált kényelmes tempóban, enyhe emelkedőn. “Nincs rohanás, nincs nyomás, anyukák a testetek gyógyul, ez nem egy verseny” - mondta, és kifejezetten üdítő egy ilyen üzenet, mikor rengetegen szeretnék minél hamarabb és minél látványosabban újra formába hozni magukat szülés után.

Rendben van, ha nem vagy rendben

Serena Williams teniszezői karrierje lenyűgöző. Most pedig minden bejegyzésében azt bizonyítja be, hogy nem csak kiváló sportoló, de nagyszerű édesanya is, aki pontosan tudja, hogyan segíthet a többi anyán. Most például nem csak szavakkal, de egy kis anyatejjel is. Pár napot New Yorkban kellett töltenie, és több pakknyi anyateje maradt meg, amelyet első körben bevizsgáltatott, majd felajánlotta, hogy olyanoknak adná, akiknek szüksége van rá. “Annyi csodálatos nőt ismerek, aki örökbe fogadott, vagy nem tud tejet termelni” - írta a posztjában, hozzátéve, hogy igazi szuper erős anyatejet tud felajánlani.

Dukai Regina: „A szeretet, amit iránta érzek, leírhatatlan”

Dukai Regina: „A szeretet, amit iránta érzek, leírhatatlan”

Kislányuk augusztusban született, és Williams rengeteget posztol az anyasággal kapcsolatos témákban, néha igen meglepő őszinteséggel, például mikor arról írt, hogy a szépségápolási rutinjában az anyatejjel kísérletezik. “Nincs olyan, hogy valaki minden nap jól van. Ha ma nem vagy jól, veled vagyok. Mindig van holnap” - írta egy bejegyzésében, a követői pedig imádják amiatt, hogy egy olyan erős nő, mint Serena Williams is mer beszélni arról, hogy vannak nehezebb napjai.

Hazai hírességek is segítenek

Kulcsár Edina őszintén mesélt arról, hogy harmadik gyereke születése után miért érezte fontosnak, hogy ne rejtegesse, ne szégyelje testét, hanem megmutassa, milyen csodálatos a női test, és mennyire fontos, hogy az emberek pozitív megerősítést kapjanak bántások helyett. Kilenc éve minden egyes nap tanulok valamit, azt gondolom, megfelelő mentális egészség és elfogadás nélkül nem tudnám kezelni az ezzel az élettel járó behatásokat. Úgy érzem, mostanra értettem meg igazán, hogyan tudom ezt a lehető legreálisabban kezelni, ha például valaki negatívan próbál lefesteni vagy ilyen jelzőket dobál rám. Pontosan tudom, mi az, amivel egyáltalán nem szabad foglalkozni, és melyik az a helyzet, ami mellett nem szabad szó nélkül elmenni” - mondta. Dukai Regina a GLAMOUR január-februári lapszámában beszél őszintén az anyaságról. Rúzsa Magdi a GLAMOUR-nak adott interjújában elmondta, milyen kihívásokat tud okozni néha az, hogy a hármasikrekkel hogyan szervezze meg az életét, és hogyan tudja összeegyeztetni a karrierrével. „A színpadon teljesen felszabadulok, de ehhez elengedhetetlen, hogy pontosan tudom, kire hagyom őket. A születésüktől kezdve tudatosan készültem arra, hogy a legjobb légkört teremtsem meg nekik, ha heti egy-két alkalommal visszamegyek a színpadra, olyan emberekre bízzam őket, akikben maximálisan megbízom. Ez a tudat óriási biztonságot jelent, így tudok a színpadon felszabadulni.” Borbély Alexandra pedig ebben a videóban mesél anyaságról és mentális egészségről.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Holnap nyit a Primark magyarországi üzlete - Itt van minden, amit tudnod kell róla

Holnap nyit a Primark magyarországi üzlete - Itt van minden, amit tudnod kell róla

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)