„A testem az én fegyverem" - Sztárok, akik nem kérnek a testszégyenítésből

Bár olyan világban élnénk, ahol egyetemes illemszabály a testszégyenítés mellőzése, de az igazság az, hogy az utóbbi években is szűnni nem akarónak látszik ez a probléma. Az emberek jelentős része továbbra is hajlamos arra, hogy kritizálja mások megjelenését, a hírességekét is beleértve.

„A testem az én fegyverem" - Sztárok, akik nem kérnek a testszégyenítésből
Fotó: Northfoto

A testszégyenítést senki nem érdemli meg, de míg a szerencsésebbek igyekeznek elengedni a fülük mellett a negatív visszhangokat, sőt egyesek fel is szólalnak ellenük, addig mások szépen csendben rettenetesen érzik magukat, és egyre jobban szégyellik a testüket. Ez alól pedig a hírességek sem kivételek: elég csak egy kevésbé előnyös ruhadarabot felvenniük, vagy éppen egy-két kilót felszedniük, máris megjegyzések hada éri a megjelenésüket. Sőt, valamikor még erről sincs szó, és mégis sorra keresik bennük a hibákat. Ennek következtében pedig a sztárvilágban is sokan szégyellték már a testüket.

Demi Lovato

Fotó: Northfoto

A reflektorfényben felnőni senkinek sem könnyű feladat. Demi Lovato Disney-sztárrá válása óta folyamatosan találkozik testszégyenítő megjegyzésekkel, és sokáig nagyon rosszul is érintették. Legutóbb például azért kritizálták, mert egy paparazzi fotó alapján úgy vélték, hogy az énekesnő a rehabilitációja alatt felszedett néhány kilót. Demi Lovato szerencsére most már nem fél kiállni magáért, és többször is hangsúlyozta, hogy elítéli azokat az embereket, akik negatív megjegyzéseket tesznek más testére.

Selena Gomez

Fotó: Northfoto

Demi Lovatóhoz hasonlóan Selena Gomez is reflektorfényben nőtt fel, és ezen évek alatt rengeteget szenvedett a testét kritizáló megjegyzések miatt. 2015-ben azt is elárulta, hogy egy terápián is részt vett azért, hogy fel tudja dolgozni a történteket. Azóta is rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül, de mostanra már ő sem szégyelli a testét, és bikinis fotókat is nyugodt szívvel posztol magáról.

Gigi Hadid

Fotó: Northfoto

Gigi Hadid számára szupermodellként egyáltalán nem szokatlan, hogy folyamatosan kommentálja a testét a nyilvánosság. De neki sem volt egyszerű, amikor egyesek azzal vádolták, hogy túl vékony, míg mások azt mondták, hogy nem elég karcsú a kifutóhoz. Ezen megjegyzések ellenére Hadid rendszeresen hangsúlyozza, hogy szereti a testét, és a megszégyenítőknek pedig a saját dolgukkal kellene foglalkozniuk, hiszen nem az ő testük.

Kate Winslet

Fotó: Northfoto

Mielőtt megkapta volna Rose szerepét a Titanicban, Kate Winsletet rendszeresen zaklatták az iskolában a diáktársai a külseje miatt, ami sok kellemetlen élményt és szomorúságot okozott neki. Winslet azonban soha nem adta fel az álmait, és nemcsak sikeres színésznő lett, hanem nyilvánosan fel is szólalt a testszégyenítés ellen, és hangsúlyozta, hogy neki is muszáj volt figyelmen kívül hagynia a negatív megjegyzéseket, hogy olyan ember lehessen, amilyen ma.

Egy olyan világban, ahol leducizzák Emilia Clarkot, bele sem akarok gondolni, hogyan látnak engem

Drew Barrymore

A mindig bájos és pozitív kisugárzású Drew Barrymore-t sem kímélték az elmúlt évtizedek során. Már a 90’-es években sokat zaklatták a kinézete miatt, ami nagyon rosszul érintette, de idővel megtanulta, hogy fel kell szólalnia az ilyen negatív hangok ellen. A helyzete azonban most sem egyszerű, hiszen ha néhány kiló plusz van rajta, máris azt találgatják, vajon várandós-e.

America Ferrera

Az évek során szintén rengeteg negatív kritikával illetett színésznő a 33. születésnapjára levelet írt a testének. Ekkor osztotta meg először nyilvánosan, hogy végre megtanulta szeretni a testét, miután éveken keresztül szégyellte. Ferrarát egyébként korábban egészen addig kerülték a negatív kritikák, amíg meg nem kapta a Betty, a csúnya lány feldolgozásának, a Ki ez a lány? című sorozatnak főszerepét, ami szerinte sokat elmond arról, gyakran hogyan bánnak az emberek a közéleti személyiségekkel.

Serena Williams

Serena Williams minden idők egyik legjobb teniszezője. Ennek ellenére a sokszoros Grand Slam-bajnokot számtalanszor kritizálták azért, mert túl izmosnak találták a testét, pedig közben a sikereivel is foglalkozhattak volna. A teniszbajnok az évek során őszintén beszélt arról, hogy az ilyen megjegyzések nagyon megbántották, mostanra azonban a fegyverének érzi a testét, és sokkal magabiztosabb, mint valaha.

Forrás: allure.com

Még több érdekesség a sztárvilágból:

Ez is érdekelhet

Balogh Eleni is nagyban készül a ma esti GLAMOUR Women of the Year gálára

Balogh Eleni is nagyban készül a ma esti GLAMOUR Women of the Year gálára

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói