Lékai-Kis Ramóna királynőként ragyogja be a Sztárban sztár hatodik adását

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ritkán szólalnak meg a showműsorokban a háttérben dolgozó szakemberek, stylistok, divattervezők, pedig kétségtelen, hogy a látványt nagyban befolyásolja a munkájuk, az, ahogyan látják a világot. Ebben a sorozatban, melyet a Sztárban sztár kapcsán indítottunk, szeretnénk bekukkantani veled a kulisszák mögé.

Lékai Kiss Ramóna Sztárban sztár hatodik adásában a Sudio 54 világát idézi
Lékai Kiss Ramóna Sztárban sztár hatodik adásában a Sudio 54 világát idézi
Fotó: GLAMOUR

Lékai-Kiss Ramóna ruhája hétről-hétre rengeteg hozzászólást kap, mindenkinek van róla véleménye. Sajnos a kommentek megmutatják a közbeszéd minőségét is, de erről nem az alkotók és a kreatívok tehetnek, akik a tehetségüket használva jelenleg a Sztárban sztár showműsoron dolgoznak. Nézzük, mit visel Ramóna a hatodik adásban!

HIRDETÉS

„Egy ilyen lánynak a diszkóban a helye”

Holdampf Linda, a Sztárban sztár stylistja, művorvezető a következőket fogalmazta meg nekünk Ramóna ruhájával kapcsolatban. „Ez a vasárnap a ragyogás jegyében telik. Ramónára egy Demeter Richárd által tervezett orgonalila, asszimetrikus ruhát adtam, ami tökéletesen követi formás alakját, és amiben egy vagány kiralynőként tündökölhet. Különlegessége ennek a darabnak, hogy egyszerre rövid és hosszú is. Véleményem szerint ez a szín és formavilág tökéletesen illik Rami egyéniségéhez, stílusához.”

Lékai-Kiss Ramóna a Strárban sztár zsűrijében
Fotó: Blikk/Pozsonyi Zita

Demeter Richárd divattervezőt is megkérdeztük Ramóna hatodik adásban viselt ruhájával kapcsolatban. Az adásról a Blikk is írt. „A ruha koncepciója most a Studio 54 világából indult ki. Úgy álmodtam meg ezt a kreációt, hogy visszahozzam azt az ikonikus New York-i diszkókorszakot. Egy hamisítatlan partikirálynő szettet szerettem volna látni, de elegáns köntösben. Egy olyan öltözéket szerettem volna kreálni, amiben ha valaki besétál a buliba, biztosan ő lesz az est fénypontja. Ramihoz tökéletesen passzol a csillogás, ezért nem is akartam visszafogni magam. Legyen ő az est legfényesebb csillaga! Nagyon kedveljük Ramin az élénk színeket és a csillogást, hiszen ha valaki, akkor ő bizony tudja viselni, ezért egy izgalmas, élénklila, flitteres anyagot választottunk. Pontosabban Rami szeretett bele ebbe az anyagba, mi pedig Holdampf Lindával, a műsor stylistjával szintén láttuk az anyagban a potenciált. Asszimetrikus elemek teszik izgalmassá a ruhát: a felső egyik része zárt, a másik oldala dekoltált, az egyik kar teljesen szabadon van, a másik zárt, ezt a vonalvezetést követjük a szoknyarésznél is. Izgalmas behúzások vannak a ruha több pontján, ezzel a technikával a korszak mozgalmasságàt akartuk megjeleníteni.”

Tóth Andi Marics Peti pólójában jött a GLAMOUR Women of the Year gálára

Tóth Andi Marics Peti pólójában jött a GLAMOUR Women of the Year gálára

A feladat adott: felhívni a figyelmet, elkápráztatni a közönséget

Megkérdeztem Demeter Richárd divattervezőt, hogy mennyire nehéz számára, ha feladatra kell tervet készítsen. Itt sok mindenre oda kell figyelnie: az előző hetek ruháira, a következőkre, a zsűritársak megjelenésére, öltözékeikre, a stylist instrukcióira, Ramóna egyéniségére és még sorolhatnánk. „Nem nehéz számomra a feladatra tervezés. Ha van elég képzelőerőd, akkor bármit meg tudsz úgy formálni, hogy passzoljon az adott koncepcióhoz úgy, hogy közben nem veszíted el önmagad. Meg kell találni az első jó gondolatot, utána már visz magával az érzés.”

Kiss Ramóna ruháját Demeter Richárd divattervező álomdta meg a hatodik Sztárban sztár adásra

Arra is kiváncsi voltam, hogyan lehet bírni ezt a tempót, hiszen sokat hallom alkotóktól, hogy olyan mennyiségű kreatív dolgot kell írjanak, készítsenek, kitaláljanak, hogy a rendszerek kiégetik őket. Vajon honnan merít ihletet a divattervező? „Nagyon sok helyről merítek ihletet. Van, hogy egy életérzés, művészeti irányzat, egy korszak vagy egy alkotó ad inspirációt, de volt olyan eset is, amikor egy emlék ihletett meg, hogy újra átérezzek egy érzést. Amikor egy adott személyre tervezek, akkor vegyítem a vele kapcsolatos érzéseimet, elképzeléseimet a saját képzeletvilágommal.”

Kommentkultúra: elégtelen

Az idei GLAMOUR Women of the Year gálán Mérő Vera és még megannyi más ismert, a közéletben aktív ember segítségével szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy a jelenlegi kommentelési kultúra nem helyes, mások megalázása, fenyegetése, becsmérlése a való világban sem tolerálandó, így az online térben sem. Éppen ezért kiváncsi voltam arra, hogy Demeter Richárd divattervező olvas-e kommenteket, és ez milyen hatással van rá. Sztoikus nyugalommal válaszolt. „Ritkán, de olvasok kommenteket. Szeretem a pozitív visszajelzést, és az is érdekel, ha valakinek más véleménye van, de ez egyáltalán nem befolyásol.” Irigykedve gondoltam arra, hogy milyen jó neki, hogy alkotó, érzékeny emberként nem kell mocskolódó kommenteket moderálnia, hanem egyszerűen csak nem foglalkozik azzal, hogy van a világnak egy ilyen eltorzult helye, a Facebook, ahol azt gondolják az emberek, hogy bármi belefér, bármilyen szavakat használhatnak, bármilyen módon belegázolhatnak emberekbe.

Lékai-Kiss Ramóna Sztárban sztár hatodik adásában

A siker

Arra is kiváncsi voltam, mit gondol Demeter Richárd divattervező a sikerről: „A siker az ügyfeleim elégedettsége, szeretem boldognak látni az embereket a ruháimban. Ez az érzés számomra a legfontosabb." 2022-ben Ricsi kapta a Fashion Awards Hungary-n a divatszakmától Az év fiatal divattervezője díjat. Kiváncsi voltam, ez az elismerés, mely a magyar szakmától jön, mit jelentett neki. „A célom kezdettől fogva az volt, hogy sikereket érjek el abban, amit csinálok. A vásárlóim elégedettsége volt a mércém, ha mosollyal távoztak tőlem, az volt számomra a siker. Ám ha egy neves szakmai díjat kap az ember, az hatalmas öröm. Elismerték a munkámat, és ez fordulópont volt az életemben, már nem csak egy adott kör szeretetét kaphattam meg, hanem egy valódi elismeréssel gazdagodtam. Leírhatatlan, milyen boldogság ez, és hálás vagyok mindenkinek!” – fogalmazta meg a roppant szerény és alázatos alkotó.

Lékai-Kiss Ramóna Sztárban sztár stábjának egy része: Holdampf Linda stylist és Demeter Richárd divattervező

Arra a kérdésemre, hogy milyen célokat lát most önmaga előtt, szintén nagyon szimpatikus, inspiráló választ adott: „Mindig újabb és újabb célokat tűzök ki magam elé. Fontos számomra a fejlődés és a megújulás. Jelenlegi projektem az, hogy üzleti partneremmel, Holdampf Lindával nyitni szeretnék egy üzletet. Egy kis ékszerdoboz lesz a város szívében a régi és új vásárlóinknak. Az idei évben energiát nem spórolva kívánom még magasabb szintre emelni azt az élményt, amit eddig nyújtottam a vásárlóknak.”

Ramóna öltözékei nagyon sokfélék. Neked melyik a kedvenced?

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a Te bőrtípusodnak?

Melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a Te bőrtípusodnak?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)