Meghan Markle öngyilkosságot fontolgatott, míg első gyermekét várta

2022.október.12.

Nem titok, hogy Meghan Markle egy időben nagyon sötét időszakon ment keresztül, ahogy az sem, hogy ezt jelezve nem kapott különösebb támogatást a királyi családtól. Végül férje volt az, aki segített neki egy megfelelő szakembert találni, hogy együtt átvészelhessék Meghan depresszióját.

Meghan Markle depresszióval küzdött első babájával való terhessége alatt
Meghan Markle depresszióval küzdött első babájával való terhessége alatt
Fotó: Getty Images / Chris Jackson

Némi kihagyás után ezen a héten ismét visszatért Meghan Markle podcastja, az Archetypes, melyben ezúttal a mentális egészség állt a fókuszban, miután október 10-én volt esedékes a téma világnapja. Markle Constance Wu, Jenny Slate és Deepika Padukon társaságában járta körül a témát, rengeteg személyes élményt és mélypontot érintve. Többek között azt időszakot, amikor első gyermekét, Archie-t várta még a királyi család aktívan dolgozó tagjaként, ami gyakorlatilag a legnehezebb és a legsötétebb időszak volt számára.

A beszélgetésben felidézte többek között, hogy hiába jelezte a királyi családnak, segítségre van szüksége, a palota elutasította őt arra hivatkozva, hogy nem hordozna túl jó üzenetet, ha kiderülne, hogy a királyi család tagjaként szakember foglalkozik a mentális egészségével. Végül férje, Harry herceg volt az, aki segített neki megküzdeni a folyamatosan felmerülő öngyilkos gondolatokkal. Amikor felhívta telefonon a Harry által felkutatott szakembert, a hölgy éppen bevásárolt, és az első néhány percben nem is igazán állt számára össze, hogy Meghannel beszél. „Segítségre van szükségem” – idézte vissza az új adásban Markle a szakemberrel való első egyeztetést. „Akkoriban szégyelltem ezt kimondani, különösen Harrynek, mert tudom, mekkora veszteség érte. Ugyanakkor azt is tudtam, ha nem mondom ki, akkor megteszem – egyszerűen nem akartam tovább élni. És ez egy nagyon világos, valóságos és ijesztő, állandó gondolat volt.”

Nem ez az első, hogy nyilvánosan beszélnek róla

A 2021 márciusában leadott Oprah Winfrey-interjúban Harry maga is őszintén mesélt erről az időszakról, és sajnálja, amiért ilyen hosszan ragadtak ebbe a felesége mentális állapotát egyáltalán nem támogató helyzetbe. Elmondása szerint szégyellte, hogy Meghan Markle állapota pont az időhúzás miatt romlott meg, valamint azt is, hogy felnőtt emberként a családjától kért segítséget ahelyett, hogy ő lépett volna. Meghan szerint, aki a legutóbbi Podcastben maga mesélt róla, hogy arra kondicionálták, ne vállalja fel az érzelmeit a nyilvánosság előtt, mindennél fontosabb, hogy legyen bátorságunk segítséget kérni, ha úgy érezzük, egyedül nem tudunk megbirkózni egy nehezebb időszakkal.

Ha úgy érzed, olyan mélyre kerültél, hogy nem látsz kiutat, hívd a 116-123-as díjmentes számot.

A mentális egészséged a legnagyobb kincs, tekints rá így:

Ez is érdekelhet

A legvadabb szexbalesetek, amiknek sürgősségi lett a vége

A legvadabb szexbalesetek, amiknek sürgősségi lett a vége

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói