5 sztárpár, akik nem hisznek a hagyományos kapcsolatokban

2022. október 24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A monogámiáról szóló vita mindig is olyan téma volt, ami megosztja a társadalmat – és a sztárvilágot is. Ismerjük meg azokat, akik nem hisznek abban, hogy egy partnerhez kell hűségesnek maradniuk, és ezt a nézetüket bátran fel is vállalják.

Angelina Jolie Brad Pitt
Angelina Jolie és Brad Pitt a Mr. és Mrs. Smith forgatásán
Fotó: New Regency Pictures / Northfoto

Legtöbben úgy gondolják, hogy a hagyományos randevúzás vezet egy hosszú távú kapcsolathoz, aminek pedig többek között az a titka, hogy a felek hűségesek egymáshoz. A poliamoria viszont létező jelenség, és sokan vannak, akik szerint a hosszútávú kapcsolat kérdése jóval messzebb mutat annál, mint a klasszikus értelemben vett hűség kérdése.

A poliamoria nem újdonság a szórakoztatóiparban

Bár úgy tűnhet, hogy a többszereplős kapcsolatok a fiatalok új hóbortja, de az igazság az, hogy évek óta jelen van a társadalomban, és sokaknál működik. A poliamoria, vagyis más néven többszerelműség egy párkapcsolati forma, ami azt jelenti, hogy képes vagy és akarsz is egynél több partnert szeretni, velük párkapcsolatban lenni, mindezt úgy, hogy ők is tudnak egymásról, és te sem zárkózol el az elől, hogy nemtől függetlenül nekik is legyen rajtad kívül másik párjuk. És a szórakoztatóiparban sokan már jó ideje élnek ezzel, és szívesen beszélnek is róla.

Will Smith és Jada Pinkett Smith

A pár a közelmúltban sokat magyarázkodott különböző műsorokban Smith erőszakos viselkedése miatt az Oscar-gálán, az újságok pedig cikkeztek Jada házasságon kívüli kapcsolatáról August Alsinával. Will Smith a hosszú házasságukat így jellemezte:

Egyszerre vagyunk száz százalékban szabadok és száz százalékban teljesen összekötve.

Mindketten tökéletlen embernek tartották magukat, és próbáltak rájönni, hogyan lehetnek boldogok ebben a világban. Viták lehetnek a házasságukban, ahogyan minden házasságban, de az egészen biztos, hogy a magasságokban és a mélységekben is támogatták egymást, és kitartanak egymás mellett.

Jada Pinkett Smith és Will Smith 2022-ben az Oscar-gálán
Fotó: Northfoto

Will Smith és Jada Pinkett Smith rocksztárokként érkeztek a SAG gálára

Will Smith és Jada Pinkett Smith rocksztárokként érkeztek a SAG gálára

Brad Pitt és Angelina Jolie

Jolie nem köntörfalazott, mikor egy interjúban a házasságáról beszélt, és elárulta, hogy kétli, hogy a hűség feltétlenül elengedhetetlen egy kapcsolathoz.

Sem Brad, sem én nem állítottuk soha, hogy az együttélés azt jelenti, hogy össze vagyunk láncolva.

Vannak, akik a nyílt házasságukat tekintik a válásuk fő okának, de erről a pár sosem beszélt, és úgy tűnik, más kifejezetten komoly problémák is hozzájárultak ahhoz, hogy a házasságuk véget érjen.

Mo'Nique és Sidney Hicks

Nekik egy podcastjük is van arról, hogyan is működik a nyitott kapcsolat, amiben tíz éve élnek. Először 2006-ban beszéltek őszintén erről, de rengeteg negatív megjegyzést és ítélkező hozzászólást kaptak anélkül, hogy az emberek ismernék az ilyen típusú kapcsolatnak az árnyalatait, és hogy egyáltalán mit is jelent a kifejezés. A pár azt mondta, hogy a podcast nekik is segített megérteni a saját kapcsolatukat, ami nem csak arról szól, hogy szexuálisan, hanem párbeszéd szempontjából is nyitott.

Mindig azt halljuk, hogy légy önmagad, de ez csak akkor elfogadott, ha az politikailag korrekt és megfelel a társadalmi elvárosoknak. Arra jöttünk rá, hogy az az igazi norma, ami ellenkezik a normával.

Shailene Woodley

A Hatalmas kis hazugságok színésznője a New York Timesnak beszélt korábbi nyitott kapcsolatairól, és elmondta, hogy kipróbálta a monogámiát és a poliamoriát is. Szerinte nem kell a szabályokkal foglalkozni, illetve csak azzal a szabállyal, amit két vagy több ember hoz a saját kapcsolatára vonatkozóan. Szerinte minden kapcsolati dinamikában szükség van egy bizonyos szintű felelőségvállalásra, és ennek alapja az őszinteség, a kommunikáció és a bizalom.

Shailene Woodley a Deauville - i filmfesztiválon
Fotó: Reynaud Julien/APS-Medias/ABACA / Northfoto

Lizzo

Nemrég beszélt az énekesnő a kapcsolatáról Myke Wrighttal, és kijelentette, hogy a kapcsolat nem monogám, de ez nem azt jelenti, amit egyesek gondolhatnak. Elmondta, hogy nem szereti a szabályokat, sem a monogámia, sem a poliamoria szabályait, de ez nem azt jelenti, hogy mindenkivel szexuális kapcsolatba kerülnek.

Ez csak azt jelenti, hogy nincsenek elvárások, és a szerelem maga fő dolog a kapcsolatunkban. Olyan csináld, amit szeretnél dolog, de amíg szereted a másikat, addig minden király

– foglalta össze az énekesnő.

Tudj meg többet a poliamor kapcsolatokról:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Enélkül a program nélkül nincs „Girls' night”

Enélkül a program nélkül nincs „Girls' night”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)

6 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

6 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)