Tom Cruise azért hagyta ki az Oscart, hogy elkerülje Nicole Kidmant?

Tom Cruise 2022-ben a Top Gun: Maverick című filmben lopta el a nézők szívét. A filmet a 2023-as Oscar-díjátadón hat aranyszoborra is jelölték, ennek ellenére a színész nem jelent meg a gála vörös szőnyegén, amelynek talán Nicole Kidman jelenléte lehetett az oka.

Tom Cruise és Nicole Kidman
Tom Cruise és Nicole Kidman házassága több mint húsz évvel ezelőtt ért véget
Fotó: Vinnie Zuffante/Getty Images

Tom Cruise és Nicole Kidman 1990 decembere és 2001 augusztusa között voltak házasok, ezalatt két gyermeket fogadtak örökbe, a ma 29 éves Isabellát és a 27 éves Connort, akik édesapjukhoz hasonlóan tagjai a szcientológiai egyháznak. Bár a szívtipró színész Top Gun: Maverick című nagysikerű filmjét hat Oscar-díjra is jelölték – amelyből egyet váltott aranyszoborra a legjobb hang kategóriájában –, a színész nem jelent meg a gálán.

Nicole Kidmant szerette volna elkerülni?

A Tom Cruise-hoz közel álló bennfentesek szerint a színész távolléte nem személyes oknak tudható be, hanem sűrű beosztásával indokolható, azonban a Daily Mail értesülése szerint azért nem volt ott a díjátadón, mert el akarta kerülni a kínos találkozást Nicole Kidmannel, akivel immár több mint húsz éve elváltak.

Akkoriban a rajongók arra gyanakodtak, hogy a páros útjai azért váltak el, mert a színésznő nem akart csatlakozni a szcientológusokhoz. Később 2006-ban Nicole Kidman Keith Urbannal házasodott össze, akivel azóta is együttt vannak és csak úgy ragyogtak a 2023-as Oscar-díjátadó gála vörös szőnyegén. Mindeközben Tom Cruise 2006 és 2012 között Katie Holmes házastársa volt.

A legsármosabb férfiak mind ott voltak a 2023-as Oscar-gálán

Ő tudja miért, és én is tudom miért [váltunk el]. Ő a gyermekeim anyja, és minden jót kívánok neki.” – nyilatkozta Tom Cruise 2013-ban a Vanity Fairnek a Nicole Kidmantől való válása kapcsán, amelynek valódi okáról megfogadták, hogy titokban tartják a nagyközönség előtt.

Tudj meg többet az idei Oscar-gáláról:

Ez is érdekelhet

„Akkor fulladok meg, ha csöndben maradok” – a GLAMOUR Women of the Year Az év hősnője díj nyertesével, Mérő Verával beszélgettünk

„Akkor fulladok meg, ha csöndben maradok” – a GLAMOUR Women of the Year Az év hősnője díj nyertesével, Mérő Verával beszélgettünk

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói