Tóth Andi Marics Peti pólójában jött a GLAMOUR Women of the Year gálára

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A GLAMOUR Women of the Year gálát már tizenötödik éve rendezzük meg. 2008-ban azért indítottuk útjára Magyarország legnagyobb vörös szőnyeges eseményét (most épp sötétlila a szőnyeg színe), hogy társadalmi változásokat sürgessünk a nők elismerésének, egyenlő jogainak ügyében. Nem akartunk másokra várni, belevágtunk a társadalmi szemléletformálásba, és szerencsére azóta sok követőnk lett.

Tóth Andi egy műbőr pólót viselt a GLAMOUR gálán
Tóth Andi egy műbőr pólót viselt a GLAMOUR gálán
Fotó: GLAMOUR

A GLAMOUR Women of the Year gálán a négyzetméterre jutó sztárok, ismert emberek száma a legmagasabb az évben, és mind azért jönnek el, hogy jelenlétükkel támogassák a magyar nőket. Tóth Andi ruháját hétről hétre figyeljük a Sztárban sztár adásában, most is kíváncsiak voltunk rá, mit vesz fel. A GLAMOUR gála egy kihagyhatatlan esemény az énekesnő számára is, már ő is őriz otthon egy GLAMOUR díjat. Andi most is Kiss Márk stylist, divattervező segítségével választott ruhát, lazán, majdnem egy szál pólóban érkezett a vörös helyett lila szőnyegre. Imádjuk, hogy mindig önmaga!

Igazi szerelem

Kiss Márk sztárstylistot és divattervezőt arról kérdeztük a GLAMOUR gálán, hogy miért ezt az öltözéket választották az énekesnőnek: „Andi gálaruháját már láthatta a közönség a Sztárban sztár című műsorban, azonban nem Andin, hanem a szerelmén, Marics Petin, a showműsor harmadik adásában. Akkor Andi beleszeretett a fekete, oversize, szegecselt műbőr pólóba és kérte, hogy valamikor ő is felvehesse, hiszen úgy érzi, az ő stílusához is maximálisan közel áll.”

A GLAMOUR Women of the Year gálán már második éve adjuk meg dresszkódként az ökotudatos választást. Évek óta támogatónk a C&A is, mely a világ legátláthatóbban gyártó és legökotudatosabb, elérhető árú ruhákat kínáló divatcége. A GLAMOUR eltökélt szándéka továbbra is, hogy támogatja a divatipart a változásban és a paradigmaváltásban. Ebben szerencsére a magyar sztárok is segítenek bennünket.

Márk így folytatta Andi ruhájának a megindoklását: „Úgy gondoltuk, hogy ez egy remek alkalom, így, hogy a GLAMOUR-gála dresszkódja az, hogy válassz ökotudatosan. Rá szeretnénk mutatni arra, hogy egy karakteres darabot többször is fel lehet venni újragondolva, másképpen stylingolva. Nyugodtan lehet keresgélni a párunk ruhatárában is! Így szerintem a póló még izgalmasabbá vált, hogy ezúttal egy nő viseli. Mi sem életszerűbb annál, minthogy a lányok kölcsönveszik a pasijuk pólóját, és leugranak benne egy laza programra. Ezúttal a GLAMOUR gálára ugrott le Andi és ezzel azt üzeni: Lazulj már el! Légy önmagad!

Tóth Andi Sztárban sztár ruhája maga a Barbi-giccs, de a legjobb értelemben

Tóth Andi Sztárban sztár ruhája maga a Barbi-giccs, de a legjobb értelemben

DIY-esztétika

A stylist nagyon sok mindent saját maga díszít, fejez be, így tényleg a szívét-lelkét beleadja az elkészült darabokba. „Mivel a póló oversize, Andin szinte ruha, tunika hatása van. Egy szintén műbőrből készült sortot és egy műbőr csizmát társítottunk hozzá, amivel igazán Andis, "bad ass"-stílust értünk el. A műbőrből készült pólót egyébként magam szegecseltem különböző formájú és méretű fémszegecsekkel. Szerettem volna a jellegzetesen punkos, rockos díszítőelemeket kicsit újragondolva felhasználni, így csillárra vagy barokk stukkókra emlékeztető ornamentikus mintát alakítottam ki. A minták a hasközéptől futnak fel a póló ujjaira. A póló ujjainak szélét, illetve a nyak körívét ezüstös cipzár szegélyezi.” - mesélte nekünk a stylist.

A műbőr pólót ruhaként viselte az énekesnő

Hajrá, Nagyvárad!

Kiss Márk két sztárt, Tóth Andit és Tolvai Renit öltöztette az idei GLAMOUR Women of the Year gálára. Megfogalmazása szerint Andi és Reni öltözéke stílusában nagyon különböző, de egyben a rájuk leginkább jellemző. A stylist véleménye szerint tökéletesen kifejezi a stílusukat és a személyiségüket.

„Külön öröm számomra, hogy két ilyen elképesztően tehetséges, gyönyörű barátom kíséretében jöhettem a gálára. Mindhárman nagyváradiak vagyunk, de itt ismertük meg egymást Budapesten. Andival az X-Faktor című műsor ötödik szériájában találkoztunk, akkor ő extra produkcióban lépett fel a műsor fináléjában. Mondhatni, a karrierje kezdetétől részese vagyok annak a folyamatnak, ami az utóbbi időben ahhoz vezetett, hogy a női előadók elnyomása téma lett a médiában. Mind Tóth Andi, mind Tolvai Reni elképesztően tehetséges, kitartó, gyönyörű, vonzó nők. Tehát mindenük adott ahhoz, ami a "popsztáralkatot" jellemzi. Hiába rendelkeznek azonban ilyen kitűnő adottságokkal és jellemvonásokkal, ha jobban megvizsgáljuk a helyzetet, ez itthon gyakorlatilag hátránynak számít. Amíg a külföldi előadókat, mint például Rihannát ünnepeljük a művészetükért, a külsejükért, merészségükért, addig Magyarországon folyamatos megalázásnak vannak kitéve az előadóművészek, és ez sajnos a pályájukat, tehetségük kibontakozását is negatívan befolyásolhatja.”

Tolvai Reni és Tóth Andi mindketten Nagyváradról származnak

Kiállás az online bántalmazás ellen

Kiss Márk és az általa öltöztetett előadóművészek meglehetősen sokat tudnak mesélni arról, hogy itthon milyen csapnivaló az online kommentkultúra, mennyire megalázó az, ahogy emberek véleményt formálnak. Fájdalmas hallgatni, látni ezeket a tapasztalatokat!

„Sajnos Andi és Reni esetében eleve sok előítélet van az emberekben: hogyan merészelnek bevándorlóként érvényesülni Magyarországon! Ha netalántán úgy látják az emberek, hogy bizony csinosak, jól néznek ki, akkor jön a következtetés: nyilván kurvák.”

Döbbenten hallgatom ezeket a kommenteken alapuló negatív élményeket, és azt gondolom, hogy ez a fajta gondolkodás, ítélkezés tágabb értelemben nem csak az előadóművészeket, hanem az összes nőt sújtja Magyarországon. Márk sajnos tudja folytatni: „Nem volt elég megnyerni egy tehetségkutatót, bizonyítani a tehetségüket, az emberek szerint azért vetkőznek az énekesnők, mert azt kompenzálják, hogy nincs hangjuk. Sajnos nap mint nap ilyen negatív hozzászólások között kell élniük az életüket, és ha azt gondolnád, hogy ezek a hozzászólások főként férfiaktól származnak, akkor tévedsz, csak egy nagyon csekély részük érkezik férfiaktól, a legtöbb negatív, ítélkező, lehúzó, becsmérelő, megalázó hozzászólást nők írják.”

Mérő Vera: „A nővériség annyit jelent, hogy nem használjuk a nőiséget fegyverként egymás ellen”

Mérő Vera: „A nővériség annyit jelent, hogy nem használjuk a nőiséget fegyverként egymás ellen”

A magyar nők miért nem támogatják egymást?

„Mióta Tóth Andi bejelentette a visszavonulását énekesnőként, felkapott téma lett a női előadók elnyomása a zeneiparban. Lehet hogy ebből csak most, Andi döntése kapcsán lett hír, de sajnos cseppet sem újkeletű ez a probléma. Ami viszont nagyon érdekes, hogy maga az elnyomás sok esetben nők által történik. Nagyon egyszerűen megfigyelhetjük ezt a jelenséget egy tehetségkutató vagy egy szórakoztató műsor lefolyása alatt. Tíz évadból maximum két alkalommal nyer női előadó. Ez annak tudható be, hogy az ilyen jellegű szórakoztató műsorok közönsége jellemzően nőkből áll. A nők nem szavaznak a nőkre, így a műsorok első pár adásában általában a női szereplők esnek ki elsőként, legjobb esetben egyikük valahogyan mégiscsak eljut a döntőig. Ha valamelyik versenyző, női előadó különösen attraktív, szép, vonzó és meri is megmutatni magát, az egyenesen unszimpátiát vált ki a nőtársaiből, és azonnal leszavazzák. A magyar nők nem tudnak ezzel azonosulni.”

Tóth Andi vadóc énjét mutatta meg a GLAMOUR gálán

Ezzel a tapasztalatával ugyan nem okozott nekem meglepetést Márk, hiszen én is nap mint nap figyelem az online világot és a nőket, de a következtetésére, hogy vajon miért van ez, nagyon kíváncsi lettem.

„Egy átlag magyar nő látástól vakulásig dolgozik, gyereket nevel, háztartást vezet, nincs ideje és lehetősége, és nem adottak a körülményei, hogy azonosulni tudjon azzal az illúzióval, amit a női popsztárok művészi köntösben tálalnak. Itthon akkor szimpatikus egy énekesnő, ha a "nép egyszerű lánya", és ezt nem értékítéletként mondom. Akkor tetszik, ha a nappalijából, smink nélkül, melegítőben posztol. Ezzel tudnak azonosulni."

Miért is hárul ennyi feladat a nőkre? Miért is nincs jobb munkamegosztás a társadalmunkban? Miért nincs a nőknek több bevételük, több szabadidejük?

A shownak mennie kell tovább?

Márk szerint meglehetősen sokat változott a világ a közösségi médiának köszönhetően is. Véleménye szerint már nem érdekli annyira az embereket az a képzeletbeli világ, illúzió, amit a sztárkultusz régen nyújtott. „Véleményem szerint a közönség ma már azt szereti, ha az előadók is hús-vér emberek, és ugyanolyan problémákkal küzdenek mint ők. Kedvelik, ha náluk is elromlott a bojler, ha ők is órákig állnak a dugóban, ha depressziósak, és mindezt smink nélkül teszik, mert a smink az ördögtől való!”

„Az előadók, ismert emberek kénytelenek gyakorlatilag videónapló-szerűen megosztani az életük mindennapjait, ha köztudatban szeretnének maradni, ha szimpatikusak, népszerűek akarnak lenni. Gyakorlatilag ki kell adják önmagukat, nyitott könyv kell legyen az életük. Ma már nincs olyan, mint régen, hogy a sztárokat, előadókat nem láthattuk smink nélkül, fellépőruha nélkül, maximum a paparazzik fotóin, amiken aztán mindenki csámcsogott. Ma már nem létezik ez a fajta megközelíthetetlenség, elérhetetlenség a sztárok világában. Ma már mindent akarunk látni, nem ismerjük a mértéket: a lakásukat, a gyereküket, a hálószobájukat. Akkor érezzük magunkhoz közelebb őket, ha tudunk velük és a problémáikkal azonosulni. Manapság, ha egy ismertebb előadó nem enged betekintést a magánéletébe, mert úgy gondolja, hogy az csak rá tartozik, csak olyan dolgokat oszt meg, amik a zenéhez, a művészetéhez tartozik, vagy csak olyan megjelenését mutatja, ahogy szeretné, ha a közönsége látná, akkor rögtön ítélkezünk: neki milyen könnyű, annyi dolga van, hogy jól nézzen ki, nyilván énekelni sem tud, hiszen mély a dekoltázsa.

Meglepetés: a férfiak előnyben (még mindig)

Márk kicsit beavatott abba is, hogyan látja jelenleg a nőkével szemben a férfiak helyzetét. „A férfi előadók megtehetik, amit a nők nem. Megtehetik, hogy nyilvánosan, részegen mutatkoznak, megtehetik, hogy botrányosan viselkednek, megtehetik, hogy fesztiválokon nyilvánosan szexelnek a mellékhelyiségben, gyakorlatilag bármit megtehetnek, hiszen ez még segíti is a rocksztár-imázsukat. Őket nem kurvázzák le, nem küldik vissza a "sor végére", nem teszik parkolópályára, nincsenek kitéve a folyamatos kritikának, megalázásnak a külsejük, a testsúlyuk, a dekoltázsuk miatt. A férfiaknak nem kell jól viselkedni, kedvesnek, derűsnek lenni. A férfiakért így is-úgy is rajonganak a nők, és menőnek számítanak a férfitársaiknak. A férfi előadók megtehetik, hogy telefonnal videóklipet forgatnak a nappaliban vagy az udvaron, melegítőben, szakadt ruhában szerepelnek egy klipben, mert az laza, sőt "gizda". Így ráadásul többszöröse lesz a nézettsége egy ilyen videónak, klipnek, mint egy napokig forgatott, profi videóklipnek, amire a női előadók olyan sokat készülnek. A nők esetében a forgatásokon van sminkes, fodrász, stylist, nagy stáb, tehát sok-sok pénzbe kerül, a nézettség mégis töredéke, cserébe a fröcsögő kommentek száma ezerszerese."

Nem tűnik túl szívderítőnek az, amit vállaltak ezek a kreatív emberek annak érdekében, hogy megéljék, gyakorolják a tehetségüket és bennünket szórakoztassanak. Vajon mi viszi őket mégis tovább?

„Rengeteg női előadóval dolgozom még Tóth Andin és Tolvai Renin kívül, mindenhol ugyanezt tapasztalom. Rendkívül tiszteletre méltónak tartom azt, amit csinálnak, és büszke vagyok rájuk, hogy meg tudnak küzdeni ezekkel a körülményekkel nap mint nap, hogy nem adják fel, és megpróbálnak megélni abból, amihez tehetségük van és ami a szenvedélyük. A munkám által igyekszem őket támogatni, hogy a legjobb formájukat mutathassák, hogy ki tudják fejezni önmagukat az öltözködés segítségével, és arra törekszem, hogy a megjelenésük támogassa az önbizalmukat, jól érezzék magukat. Természetesen teljes mértékben támogatom Tóth Andit a döntésében és tökéletesen meg tudom érteni, ha pihenésre és új lapra van szüksége." - fogalmazta meg Kiss Márk a GLAMOUR Women of the Year gálán.

Tóth Andi énekesnő minden nőt felszabadít azzal, hogy azt vesz fel, amit csak akar! Nézd csak:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Már a müzli sem jelent egészséges alternatívát? - Dióhéjban a chipsadóról

glamour plusz ikon Már a müzli sem jelent egészséges alternatívát? - Dióhéjban a chipsadóról

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Téged is zavarnak a szemed alatti karikák? Íme 3 tipp, hogy többé ne kelljen aggódnod miattuk (x)

Téged is zavarnak a szemed alatti karikák? Íme 3 tipp, hogy többé ne kelljen aggódnod miattuk (x)

Problémás bőr volt, nincs: így hat az arcápolási rutin, ha rád van szabva (x)

Problémás bőr volt, nincs: így hat az arcápolási rutin, ha rád van szabva (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)