Jennifer Aniston és Brad Pitt megismerkedésének és szakításának története sokkal keserédesebb, mint hinnéd

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Még mindig sajog a rajongók szíve, amiért 2005-ben elvált Hollywoood egyik álompárja, Jennifer Aniston és Brad Pitt, miután a színész beleszeretett Angelina Jolie-ba a Mr. & Mrs. Smith forgatásán. De a történet korántsem ennyire fekete-fehér és 2D-s.

Jennifer Aniston és Brad Pitt 2004-ben, boldogan
Egy évvel a szakítás előtt látszólag még minden rendben volt Brad Pitt és Jennifer Aniston között
Fotó: Northfoto

Januárban komolyan megdobbant a rajongók szíve, amikor meglátták a híreket - majd a videót - Jennifer Aniston és Brad Pitt lélegzetelállító közös táncáról. Ám hamar kiderült: a szenvedélyes és nagyon profi tánc valójában a mesterséges intelligencia műve. Amit valaki nyilvánvalóan kért tőle, pont úgy, mint közös gyerekeik elképzelt, AI alkotta fotóit. Ami egyet jelent azzal, hogy még mindig élénken él a fantáziánkban a "mi lett volna, ha együtt marad az ikonikus duó" kép.

De mi történhetett, hogy a ’90-es végén egymásra talált álompár, akik fülig szerelmesek voltak egymásba, egy váratlan bejelentéssel sokkolták a világot a válásuk hírével?

Branniferék születése

Jennifer Anistont és Brad Pitt-et a menedzsereik mutatták be egymásnak a '90-es évek közepén, évekkel azelőtt, hogy romantikus szintre lépett volna a kapcsolatuk. Ő csak egy kedves fickó volt Missouriból, tudod? – mesélte később Jen a Rolling Stone-nak első benyomását leendő férjéről. Különben is, ebben az időben még mindketten foglaltak voltak, ugyanis Jen két és fél évig járt Tate Donovan színésszel, és komikussal, akivel csak 1998-ban szakítottak.

Mila Kunis és Ashton Kutcher kapcsolata csak szexnek indult, de szerelem lett belőle

Brad Pitt is javában együtt volt még Gwyneth Paltrow-val, akit ráadásul 1996-ban eljegyzett, ám egy évvel később zátonyra futott az ötéves kapcsolatuk. Amikor végre mindketten szinglik voltak, a menedzsereik úgy látták jónak, ha tesznek még egy próbát azzal, hogy összehozzák őket és ezúttal sikerrel is jártak.


Galéria

2024.02.08.

A pár az első néhány hónapban titokban tartotta románcukat, amit az 1999-es szeptemberi Emmy-díjátadón hoztak nyilvánosságra. Innentől kezdve az események eléggé felgyorsultak, és Hollywood friss gerlepárja novemberben már be is jelentette: eljegyezték egymást. A New York-i Beacon Theatre-ben tartott Sting-koncert során felléptek a színpadra, hogy megmutassák Jen mesés kincsét, az olasz ékszertervező Silvia Damiani által készített gyémánt-platina eljegyzési gyűrűjét, és a PEOPLE beszámolója szerint Brad Pitt hét hónapot töltött a gyűrű megtervezésével.

Jennifer Aniston és Brad Pitt üstököse

2000. július 29-én Jennifer Aniston és Brad Pitt összeházasodtak - hivatalosan is Branniferék lettek -, és nemcsak náluk, de a világban is nagy volt az öröm, elvégre sokan vágytak arra, hogy lássák beteljesülni kedvenc színészeik románcát.

A malibui tengerparton tartott esküvőt nem aprózták el, hiszen 200 vendég előtt tettek szívből jövő fogadalmat, ahol Jennifer megígérte, hogy mindig elkészíti Brad „kedvenc banános turmixát". A rendezvényszervezők becslése szerint az esküvő napja egymillió dollárba kerülhetett. Szeptemberben pedig már házaspárként debütáltak a vörös szőnyegen az 52. Primetime Emmy-díjátadón Los Angelesben.

Egy évvel később sor került az első közös munkájukra, amikor Brad megjelent a Jóbarátok 8. évadában, A pletyka című epizódjában, amiben Will Colbertet alakította, aki a középiskolában elindította az „Utálom Rachel Green Clubot”. A színésznő később elárulta, hogy a férje volt az egyik kedvenc vendégszereplője a sorozatban - nem meglepő módon.

Hamarosan keverni kezdték az munkát és a szerelmet, ugyanis 2002-ben a páros produkciós céget alapított, a Plan B Entertainmentet. Rövidesen beindult az üzlet és 17 filmet készítettek, köztük a 2004-es Tróját. Amikor a pár 2005-ben szétvált, végül Brad Pitt lett a cég egyedüli tulajdonosa.

Palvin Barbara és Dylan Sprouse összeöltöztek, és nincs náluk szebb házaspár

Palvin Barbara és Dylan Sprouse összeöltöztek, és nincs náluk szebb házaspár

Kibékíthetetlen ellentétek

Mint derült égből villámcsapás, 2005. január 7-én Jennifer Aniston és Brad Pitt bejelentették, hogy elválnak. Szeretnénk bejelenteni, hogy hét év együttlét után úgy döntöttünk, hivatalosan is különválunk. Azok számára, akik követik ezeket a dolgokat, szeretnénk elmagyarázni, hogy a válásunk nem a bulvármédia által közölt spekulációk eredménye. Ez a döntés alapos megfontolás eredménye – állt a színészek közös közleményében.

A válás bejelentése után a pár hivatalosan is beadta a válókeresetet a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon. A bírósági iratok kibékíthetetlen nézeteltérésekre hivatkoztak, és a válást még abban az évben, október 2-án véglegesítették. Az egész sztárvilágot és a rajongókat lesújtotta a hír, mivel a hollywoodi álom véget ért. Az emberek tudni akarták, mi történhetett, amiért ez a tökéletesnek tűnő házasság jóformán egyik pillanatról a másikra felbomlott.

Angelina Jolie kapta a népharagot

Hamar napvilágot látott a hír: Brad Pitt beleszeretett a gyönyörű kolléganőjébe a Mr. & Mrs. Smith forgatásán, amikor még javában házas volt. Ám egyesek ezt úgy értelmezték, hogy Brad megcsalta Jent és Angelina Jolie tehet a válásukról. Természetesen mindketten tagadták a vádakat, és Angelinának hosszú időbe telt helyreállítania a megtépázott renoméját.

Diana hercegné és Károly király házasságkötéséről megrázó részletek derültek ki

Diana hercegné és Károly király házasságkötéséről megrázó részletek derültek ki

A Vanity Fairnek adott őszinte és széleskörű interjújában Jennifer Aniston elárulta, hogy gyászolja a házasságát, és nagyon nehéz időszakot él meg, ráadásul duplán, mert minden szem rászegeződik, ő pedig próbálja tartani magát, miközben szenved. Természetesen az is érdekelte az újságírókat, hogy viszonyul ahhoz, ahogy terjednek a fotók a Bradről és Angelináról, különösen a kenyai nyaralásukról, amin 2005 áprilisában voltak, tehát röviddel a válás bejelentése után. Jen igazi úrihölgyként azt felelte: Ami nem öl meg, az megerősít. Végül azzal zárta a kérdést: Sokkal jobban szeretném, ha mindenki tovább lépne.

Brad Pitt és Angelina Jolie 2005 júliusában
Fotó: L. Cohen/Getty Images

Két évvel a nagy horderejű válásuk után, 2007-ben a Jesse James sztárja azt mondta a W magazinnak, ő és Jennifer még mindig közel állnak egymáshoz. „Jen és én továbbra is mély barátságot ápolunk, és sok közös emlékünk van, ami semmilyen módon nem törlődik" – mondta. Ehhez képest 2011-ben már azt nyilatkozta: „nem élt érdekes életet" a Jennel kötött házassága alatt, és valószínűleg ez is volt az oka a válásuknak. Persze a rajongók nyomban fel is kapták a kijelentését, így kénytelen volt a sztár gyorsan reagálni rá: „Elszomorít, hogy ezt így értelmezték. Jen egy hihetetlenül odaadó, szerető és vidám nő, aki továbbra is a barátom. Ez egy fontos kapcsolat, amit nagyra értékelek. Nem az volt a célom, hogy unalmasnak állítsam be, hanem az a lényeg, hogy unalmassá váltam önmagam előtt – és ezért én vagyok a felelős” – fogalmazott a közleményében.

Új hollywoodi álompár született

Miután lecsendesedtek a kedélyek, 2012-ben Angelina és Brad eljegyezték egymást, majd 2014 augusztus 23-án összeházasodtak franciaországi birtokukon. Addigra sok rajongó megszokta és megszerette őket, így hamar a szívükbe zárták Brangelinát, akiknek három közös gyerekük született (Shiloh, Knox, Vivienne) és hármat örökbe fogadtak (Maddox, Zahara, Pax).

Ezek a férfiak mind elrabolták Jennifer Aniston szívét - mert van élet Brad Pitt előtt és után is

Eközben Jen is továbblépett, és 2012-ben szintén eljegyezték egymást a Mulholland Drive színészével, Theroux-szal, 2015. augusztus 5-én pedig összeházasodtak. A házasságuk egészen 2018-ig működött és a legnagyobb barátságban sikerült elválniuk, ahogy azt Jen az előző férjével is tette.

2008. január
Fotó: Christopher Polk/Getty Images

Ezt viszont már nem mondhatja el magáról Brad Pitt. Angelina Jolie két év házasság után válókeresetet nyújtott be 2016-ban. A Demóna sztárja kibékíthetetlen nézeteltérésekre hivatkozott, és kezdetét vette Hollywood egyik legnagyobb horderejű (és folyamatban lévő) válási csatája.

2019. február 9-én újra találkozott Brad és Jennifer a színésznő 50. születésnapi partiján, ahol bebizonyították: nincs köztük harag. Ez annyira megnyugtatta a rajongókat, hogy amikor 2020 januárjában újra összefutottak a SAG Awards-on, hosszas találgatások láttak napvilágot arról: talán újra összejöhetnek. Heteken át tele volt a sajtó a vírusos fotóikkal, ahogy melegen elbeszélgetnek és gyengéden megérintik egymást. Az év második felében már együtt is dolgoztak, mikor csatlakoztak Dane Cook Feelin' A-Live című virtuális műsorához, aminek keretében az 1982-ben megjelent Változó világ című vígjáték forgatókönyvét olvasták fel jótékonysági célból.

Britney Spears egyetlen mondatával rommá alázta Justin Timberlake-et

Britney Spears egyetlen mondatával rommá alázta Justin Timberlake-et

Újra robbant a bomba 2022-ben, amikor Jennifer Aniston egy drámai vallomást tett az Allure magazinnak, amiben eloszlatta a pletykákat: nem azért ment tönkre mindkét házassága, mert nem szeretett volna gyereket és csak a karrierjének élt. Valójában hosszú éveken át küzdött termékenységi problémákkal, és mindent elkövetett azért, hogy teherbe essen, azonban nem járt sikerrel. Burkoltan utalt arra, hogy Brad többet is tehetett volna a családalapításért, de akkoriban nem a gyerek volt számára az elsődleges cél. Sajnos ez a hajó már rég elment, ahogy egyelőre az is, hogy az egykori álompár újra összejöjjön, mert bár Jen jelenleg szingli, Brad Pitt tavaly mutatkozott először az új barátnőjével Ines de Ramon ékszertervezővel, akivel már egy éve alkotnak egy párt.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

3 bőrápoló, amit minden nőnek érdemes beépítenie a rutinjába

3 bőrápoló, amit minden nőnek érdemes beépítenie a rutinjába

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

PR

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

PR

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

PR

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)