A Sugarbird idei nagydobása: Frida Kahlo kollekció

2020.szeptember.3.

Valószínűleg kijelenhetjük, hogy az idei év legizgalmasabb kollekcióját hozta ki a Sugarbird. A sokak által kedvelt, világhírű mexikói festőművésznővel, Frida Kahlóval bővítette licensz együttműködéseit a magyar divatmárka. Várható volt, hogy valami nagy dolog fog történni a Sugarbird háza táján, hiszen hetek óta sakkban tartották vásárlóikat a nem mindennapi óriásplakát kampányukkal, aminek kreatívján rejtélyesen csak egy érdekes ábrát láthattunk. Sokan új logóra tippeltek, ám most már tiszta a kép: Frida Kahlo jellegzetes szemöldökével utalt a márka a legújabb kollekcióra.

A Sugarbird idei nagydobása: Frida Kahlo kollekció
Fotó: Vásony Anna

"Frida számunkra, mint nő, és mint inspiráció, rendkívül meghatározó. A legújabb Sugarbird Loves Frida Kahlo kollekciónk keretein belül szerettük volna izgalmas és egyedülálló arcokon "újjáéleszteni" a mexikói ikont, általuk közénk emelni, ezért indítottuk útjára a Who is Frida sorozatunkat. Minél egyedülállóbb életúttal és karakterrel rendelkező személyiségeket kértünk fel fotózásunkra, ahol egy-egy portré erejéig mindenkiből Fridát varázsoltunk. Természetesen minden résztvevőből mást váltott ki az új külső, de pont ez is volt a cél, hiszen Frida Kahlo sokszínű egyéniségét és meghatározó énjét terveztük visszatükrözni a fotókon. Mind személyiségében, mind külsőleg csodálatos kihívás volt számunkra, hogy sminkesünk, stylistunk, kollekciónk és Kerényi Virág által tervezett kiegészítők segítségével 21. századi Fridaként mutassuk meg a különböző karaktereket." – árulta el Jagasics v. Csonka Hedvig, a Sugarbird tulajdonosa.

Fotó: Vásony Anna

A Who Is Frida sorozatban szerepel többek között Ábel Anita, Hódi Pamela, Gesztesi Panka, Szabó Máté, Tallós Rita, Vásony Anna, Jagasics Maja, Jagasics v. Csonka Hedvig, Parrag Andrea, Miss KK.

Fotó: Vásony Anna

"Frida Kahloról természetesen a festményei jutnak először eszembe, amiket imádok és ha lehet meg is nézek. Az a felszabadult szexualitás, amit ő képvisel, sokakat megbotránkoztat, én kimondottan szeretem, ha valaki ennyire vállalja önmagát. Ő volt az, aki a balesete ellenére is habzsolta az életet, amivel be is darálta magát, ami sajnos az ilyen nagyformátumú művészekkel gyakran megtörténik. És közben fantasztikus képeket alkotott... Ez számomra lenyűgöző." - mondta Tallós Rita színésznő a Sugarbird fotózásán.

Fotó: Vásony Anna

A résztvevők nem mellesleg szívesen vállalták a Sugarbird nem mindennapi felkérését. Ebből is látszik, hogy a mexikói festőművésznő milyen hatással bír a mai napig, hiszen valamiért szinte mindenki tud és akar is vele azonosulni.

"Frida Kahlot nagyon sok rágalmazás érte élete során, mégis mindig kiállt önmagáért és erős tudott maradni, ami rendkívül inspiráló." – Gesztesi Panka gondolata Fridáról, akinek ez volt az első komolyabb fotózása. "Nagyon jól éreztem magam ebben a szerepben, izgatottan vártam már ezt a napot, hiszen korábban nem volt még részem hasonló élményben." – folytatta Panka. A Sugarbird számára nagyon fontos volt, hogy az érett, tapasztalt korosztály mellett fiatalokat is felkérjen az izgalmas fotózásra.

Fotó: Vásony Anna

"Szeretek mások bőrébe bújni, ha csak egy rövid ideig is. Frida Kahlo számomra maga az önkifejezés fogalma, nagyon inspiráló személyiségnek tartom." – mondta el Szabó Máté, aki nem csak a kamera előtt állt modellt, hiszen ő felelt a Who Is Frida sorozatban résztvevők sminkjeiért is.

Fotó: Vásony Anna

A Sugarbird Loves Frida Kahlo kollekcióban biztosan mindenki megtalálja kedvenc darabját, hiszen oly sokszínű fazonok közül csemegézhetünk, mint amilyen maga a festőművésznő is volt. Természetesen Frida jellegzetes színvilága, valamint imádott virágai is megjelennek a kollekcióban, de nem mehetünk el az az érdekesség mellett sem, hogy a számos ruhára is felkerülő Fridát ábrázoló képet, egykori magyar szerelme, Nickolas Muray, azaz Muray Miklós készítette.

Fotó: Vásony Anna

Nem az első alkalom egyébként, hogy a Sugarbird márkát világhírű brandek választották, hiszen olyan licensz együttműködő partnereik voltak már korábban, mint a Walt Disney Company, a Warner Brothers, a Coca Cola vagy a Fox Studios, de akár saját márkájukat a Czukormadarat is sorolásba vehetjük, melynek tervezésével különleges matyó és kalocsai mintás heritage kollekciók születnek. A Czukormadár darabokkal fontos célja is van a Sugarbirdnek: Divatba hozni a magyart! Azonban a Sugarbird loves Frida Kahlo kollekció két okból kifolyólag is forradalminak nevezhető: nemzetközileg elismert művésznő, Frida Kahlo inspirálta, valamint Kerényi Virág divattervező is csatlakozott a projekthez, hiszen a kiegészítők tervezése hozzá köthetőek. Virág extrém és különleges tervezési világa egyértelműen visszaköszön az izgalmas virágfejdíszeken, táskákon és öveken. Nem sűrűn láthatunk olyan esetet, hogy két hazai divatmárka közös kollekción dolgozna, most azonban a Sugarbird és Kerényi Virág példát statuál ezzel a nem mindennapi együttműködéssel. A közös acessory kollekción megjelennek Virág által már megszokott gazdag díszítések és az önkifejezés merész jellemei, amik egyértelműen Frida Kahlo életútját is tükrözik. A kollekció első darabjai már elérhetőek a www.sugarbird.com online shopban, ahol hetente frissül majd a különleges Sugarbird loves Frida Kahlo kínálat.

Ez is érdekelhet

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!