A jövő designere vagy? Várják a jelentkezésedet!A THE FOUR kollekcióbemutatójának fináléja, 2022-23 ősz-tél, BCEFW
A THE FOUR kollekcióbemutatójának fináléja, 2022-23 ősz-tél, BCEFW
Fotó: BCEFW

A programra végzős egyetemi hallgatók, frissdiplomások, pályakezdő divat- és formatervezők (természetes személyek) pályázhatnak, legkésőbb december 7-ig eljuttatva jelentkezésüket az Ügynökség számára. A mentorprogramban az elméleti képzés mellett szakmai gyakorlaton is részt vesznek a mentoráltak, így széleskörűen ismerkedhetnek meg a kreatív szegmensben rejlő lehetőségekkel.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) működése során folyamatosan figyeli a piaci igényeket és szakmai változásokat, amelyek alapján saját programjait is optimalizálja. Ennek eredményeként 2022 novemberében a korábbi Young Talents és a Magyar Mentorprogram összevonásával hozta létre a Talents Mentorprogramot, amely kapcsán a nemzetközi trendeknek megfelelően a divat és a design területéről is várja a tehetséges fiatalokat. Az új program célja, hogy a kiválasztásra kerülő, pályakezdő divat- és formatervezők a mentorprogram által fejleszteni tudják képességeiket a márka- és karrierépítés, a fenntarthatóság és az innováció témaköreiben, de támogatást kapnak az üzleti élet dimenzióiban való eligazodásban is.

Bevezetés a szakma rejtelmeibe

A Talents Mentorprogramra már elindult a jelentkezés, amelyre utolsó éves egyetemi hallgatók, frissdiplomások, pályakezdő divat- és formatervezők jelentkezését várják, akiknek 2022. december 7. éjfélig van lehetőségük pályázati anyaguk beküldésére elektronikus úton az Ügynökség részére. Hallgatók és frissdiplomások esetében a képzés utolsó három évének munkáit, végzettek esetében a diplomamunkát, míg a pályakezdők részéről szakmai portfoliót szükséges leadni, az eddig elért eredményeket és szakmai céljokat, ágazati kompetenciákat bemutató motivációs levél mellett.

A magyar divattervezők teltházas divatbemutatókat tartottak a milánói divathéten

A beérkező jelentkezési anyagokat szakmai zsűri értékeli, amelyben az Ügynökséget Forintos-Szűcs Anita általános vezérigazgató-helyettes képviseli. Az értékelés során a jelentkezéshez benyújtott dokumentumok tartalma mellett figyelembe veszik a jelentkező elhivatottságát, iparágak iránti nyitottságát is. A mentorprogramba bejutott jelentkezők elismert hazai szakemberektől kap­nak elméleti képzést a textil- és ruhaipart és egyéb kreatív feldolgozóipart érintő 21. századi tudással kapcsolatban, valamint gyakorlati lehetőséghez jutnak az MDDÜ-vel partnerségben álló prominens cégeknél.

A résztvevők online, offline workshopok és one-to-one konzultációk keretében ismerkedhetnek meg az ágazati szempontból kiemelten fontos szakterületekkel, így a márkaépítéssel, a média és a divat / design kapcsolatával vagy a nemzetközi logisztika kihívásaival. Ezt követően tematikus szakmai napokon (Innováció, Fenntarthatóság) és kerekasztal-beszélgetésen (Karrierutak és iparági lehetőségek a divat és design szegmensben) vesznek részt, amelyet egy egybefüggő szakmai gyakorlat követ.

"Hiszünk abban, hogy a gyakorlati tapasztalatok segítik a mentoráltakat, hogy a személyiségükhöz, képességeikhez megfelelő karrierúton haladjanak tovább. A Talents Mentorprogramba beépített szakmai gyakorlat a későbbi együttműködés lehetőségét is magában hordozza, legyen szó elhelyezkedésről a mentorvállalatnál vagy egy közös terméket eredményező kollaborációról" - tette hozzá Forintos-Szűcs Anita, a Magyar Divat & Design Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese.

A Talents Mentorprogram projektzáró prezentációkkal zárul, amelyen mind az Ügynökség vezetősége és szakmai csapata, mind a folyamatos szakmai támogatást biztosító mentorok részt vesznek. A mentoráltak kötetlen beszélgetések keretében emelik ki a program során kapott leghasznosabb információkat és tapasztalatokat, valamint azok alkalmazhatóságát saját munkájukban, és megosztják jövőbeli karrierterveiket is.

Így jelentkezhetsz

A mentorprogrammal kapcsolatban az érdeklődők minden szükséges információt megtalálnak az Ügynökség weboldalán, felmerülő kérdéseiket pedig a talenst@hfda.hu email-címre küldhetik. A program jelentkezési felhívása az alábbi linken tölthető le.

A legtrendibb női téli kabátok, ha meleg és csinos darabokra vágysz

Az adatkezelési tájékoztató és a pályázathoz kapcsolódó mellékletek az alábbi linken tölthetőek le. Jelentkezési cím: talents@hfda.hu

Jelentkezési határidő: 2022. december 7. éjfél

A magyar divat egyre menőbb, vásárolj te is hazai tervezőktől! Segítünk!

Ez is érdekelhet

Ilyen apa valójában Károly király a család egyik fotósa szerint

Ilyen apa valójában Károly király a család egyik fotósa szerint

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói