Feltűnik valami furcsa Kamilla királyné ruháján?

Az angol királyi család nagyon ért ahhoz, hogy különleges részletekkel, kiegészítőkkel és ékszerekkel fejezzen ki diplomáciai üzeneteket, vagy épp az egymás iránti szeretetet és tiszteletet. Kamilla királyné legutóbbi megjelenésén pont egy ilyen részletet csíphettünk el.

Kamilla királyné nagyon különleges módon emlékezett meg Erzsébet királynőről
Kamilla királyné nagyon különleges módon emlékezett meg Erzsébet királynőről
Fotó: Shane Anthony Sinclair / Stringer/Getty Images

Károly király felesége, Kamilla királyné a napokban a Cheltenham Fesztiválon vett részt - érdekesség, hogy a lóverseny az egyik legnagyobb sportfogadási esemény Európában. Kamilla királyné pedig a lehető legbeszédesebb módon, egy különleges kiegészítőn keresztül fejezte ki, mennyire komolyan veszi az Erzsébet királynőtől megörökölt feladatot (ő képviseli a lóverseny testvériséget).

Kamilla királyné különleges brossal emlékezett meg Erzsébet királynőről, ami korábban a néha uralkodóé volt
Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images
És akkor csodáljuk meg még közelebbről Kamilla királyné különleges kitűzőjét
Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Meghan Markle csak első látásra tűnt kirekesztettnek Erzsébet királynő temetésén

A királyné egy gyönyörű, lovat ábrázoló brosst tűzött a kabátjára, ami korábban Erzsébet királynőé volt. A verseny előtt látogatást tett a karámba, hogy közelről is megcsodálhassa az állatokat. Az eseményen azonban nem ő volt az egyetlen, aki az angol királyi családot képviselte. Férje, Károly király is jelen volt, valamint unokahúga, Zara Tindall és annak férje, Mike Tindall. A fotók alapján a királyné már teljesen jól van, és sikeresen felgyógyult a koronavírusból, ami miatt az elmúlt hetekben több nyilvános megjelenését is kénytelen volt lemondani.

Nem Kamilla királyné az egyetlen, aki kiegészítőkkel emlékezik

Az angol királyi családban hagyománya van, hogy a fontos családi ékszerek generációról generációra öröklődnek: a kis Sarolta hercegnő például egy aprócska, patkó alakú gyémánt brosst viselt Erzsébet királynő szeptemberi temetésén, amit még magától a királynőtől kapott.

Katalin hercegné két különleges, szintén Erzsébethez köthető ékszert is viselt a szomorú napon - többsoros nyakláncot maga Erzsébet királynő viselte először egy állami banketten még 1983-ban, gyöngy fülbevalója pedig ugyancsak a néha uralkodó személyes ajándéka volt Katalin számára. A feltűnőbb vagy épp méretükből fakadóan látványosabb ékszerek mellett úgy tűnhet, Meghan Markle-nek nem jutott semmi, ez azonban nincs így: ő is egy, a királynő által ajándékozott, nagyon diszkrét gyémánt fülbevalóval búcsúzott az uralkodótól, amit még 2018-ban kapott tőle, egy hónappal azután, hogy összeházasodott Harry herceggel. Ez a darab ráadásul Erzsébet kedvenc fülbevalójának mini változata.

Ha szívesen olvasol a királyi családról:

Ez is érdekelhet

Apa lesz Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek főszereplője

Apa lesz Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek főszereplője

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói